SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stålgrossisten som blev den stora vinnaren

I det danska E-handelspriset
Damstahl blev trefaldiga vinnare vid årets E-handelspris som arrangerades av Dansk Erhverv, den danska handelskammaren, förra veckan. Med över 900 festglada deltagare på galakvällen och totalt 1200 nominerade företag tog Damstahl hem en anmärkningsvärd hattrick av priser.

I februari 2020 inleddes ett nytt projekt i Damstahls digitala resa. En ny övergripande vision utvecklades för att differentiera på annat sätt än bara genom pris och produkt - och det stod klart att en ny webbshop skulle vara grunden för denna förändring. Nu, tre år senare, har de skapat en digital framgångssaga som kännetecknas av tillväxt, kreativa lösningar och nöjda kunder.

Utvecklingen har inte kommit gratis
Processen har krävt betydande investeringar, intern kompetensutveckling och ett starkt samarbete mellan de som bygger relationer och de som bygger system. Men att prioritera kunderna lönar sig, vilket visar sig i deras digitala omsättning från 2021 till 2022, som nästan fyrdubblades vid 1,5 miljarder SEK.

Som ett resultat av de drastiska framstegen tilldelas företaget priserna Bästa B2B-företag med digital omsättning över 200 million DKK och Bästa Export-Case. Slutligen vann Damstahl även det prestigefyllda ”Guldprisen”, som tilldelas den e-handelsverksamhet som juryn anser vara bäst, bedömt på samtliga kategorier.

Vår bransch brukar inte uppmärksammas vid den här typen av prisceremonier. Michael Lund, koncernchef på Damstahl, är ödmjuk men inte förvånad över vinsterna.

Stålgrossister är vanligtvis sällsynta under den här typen av prisceremonier, men på Damstahl har vi alltid trott på gå över gränserna och vi har verkligen omfamnat den digitala transformationen. Det erkännande vi har fått vid årets E-handelspris är ett bevis på lyckade innovativa satsningar och förståelse samt lyhördhet för våra kunder.

Han tillägger: "Utmärkelserna genomsyras av vårt hållbarhetsfokus, vilket har varit en avgörande faktor för vår framgång, nu och framåt. Vi är stolta över vårt hållbarhetsarbete, så det är jättekul att se att andra uppmärksamma det."

Juryn var enig i sitt beslut
Enligt Winnie Kruse, COO för Sport24 och medlem i juryn, var Damstahls vinster välförtjänta. "Damstahl imponerade och överraskade juryn utöver det vanliga. Deras prestationer är anmärkningsvärda med tanke på deras position som ett stort företag i en bransch som vanligtvis inte förknippas med e-handel. Deras kundfokus, digitala expertis och fantastiska resultat imponerade."

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när