LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Merlo Multifarmer 40.9 kommer till Elmia Lantbruk

Aldrig tidigare har svenska lantbrukare erbjudits en maskin som är så mångsidig och samtidigt perfekt anpassad för lantbrukets verksamheter, som nya Merlo Multifarmer 40.9 och dess tre systermodeller.
De nya Multifarmer-modellerna av Merlos teleskoplastare är inte bara redskapsbärare med oslagbar räckvidd och hög lyftkapacitet. De är också hundraprocentiga lantbruksmaskiner, som är tillverkade och utrustade för att passa lantbrukets alla verksamheter.

– Multifarmer sätter en ny standard för lantbruksmaskiner. En teknikledande teleskoplastare som fått alla de egenskaper som man frågar efter inom lantbruket. Skillnaden jämfört med traditionella lantbrukstraktorer är att Multifarmer också kan användas till så mycket som traktorer inte klarar. Därmed kan maskininvesteringen komma till nytta till hundra procent, säger Jonny Eklund, marknadsansvarig hos Merlos svenska importör, AB Hüllert Maskin, när han presenterar nya Multifarmer.

– Med en Multifarmer kan lantbrukarna effektivisera sin maskinpark. Den fungerar för allt. Man kan sköta all materialhantering på gården samt lagligt dra släp upp till 32 ton beroende på draganordning. Merlo 40.9 har en lyftkapacitet på fyra ton och en lyfthöjd på nio meter, så man kan enkelt lasta spannmål från planlager, packa i plansilos, stapla balar och underlätta underhållet på fastigheten. Multifarmer har steglös transmission med mycket hög dragkraft och passar utmärkt för de flesta typer av fältarbeten.

Alla Multifarmer-modeller är byggda och utrustade för att med sin flexibilitet och mångsidighet kunna ersätta traktor med frontlastare och hjullastare. Med trepunktslyft på sju ton och kraftuttag med effekt upp till 150 hk, samt hitchkrok har Multifarmer samma förmågor som en traktor. Med skopa monterad kan den dessutom lyfta fyra ton och fungerar som hjullastare – med skillnaden att den når längre och högre och har betydligt bekvämare insteg. Det behövs ingen höglyftsskopa för att lasta högt och med bommens räckvidd på nio meter kan balar och annat material staplas högt och förvaringsutrymmena utnyttjas bättre.

De breda däcken ger också en bärighet som minskar jordpackning och även fungerar utmärkt när man packar silo. Fyrhjulsstyrning och krabbstyrning betyder dessutom en manövreringsförmåga utöver det vanliga. Den nya hytten har hyttfjädring, armstöd med multifunktioner och perfekt runtomsikt.

Merlo Multifarmer 40.9 kan:

- Användas för transport med släp upp till 32 ton (beroende på draganordning)

- Lasta och lossa (med gafflar, skopa, balklämma, spjut mm).

- Sköta en hjullastares sysslor, men med lång räckvidd på höjden och framåt.

- Stapla och lasta balar, spannmål och annat material på höjden inne och ute.

- Komma in i stallar, portar och ladugårdar med höjd på 2,54 m.
Användas vid utfodring utan att köra in i inhägnaderna.

- Sköta utgödslingen av djupströbäddar.

- Användas vid fastighetsunderhåll.

- Viktfördelningen och den effektiva transmissionen ger mycket bra egenskaper vid körning med vallmaskiner och jordbearbetningsredskap.

Multifarmer 40.9 har:

- Bred däckutrustning (600 x 26,5”) - (tillval)
9 meters lyfthöjd.

- M CVTronic, steglös transmission.

- EPD, Eco Power Drive.

- Lastkännande hydraulik.

- Trepunktslyft med kapacitet på 7000 kg.

- Kraftuttag med ca 150 hk.

- Lågt insteg.

- Hyttfjädring.

- Grammer luftfjädrad förarstol.

- Låg ljudnivå.

- Armstöd med integrerad joystick med multifunktionskontroll.

- Förnyade enkla reglage.

- Välvd framruta för bättre sikt.

- BSS, Bomfjädring

- CE-godkänd med personkorg - (tillval)

FAKTA MERLO MULTIFARMER 40.9:

- Maskinvikt: 9150 kg

- Lyftkapacitet: 4000 kg

- Lyfthöjd: 9 meter

- Motor: FPT 4 cyl / 4,5 liter, Tier 4 Final

- Effekt: 125 kW (170 hk)

- Transporthastighet: 40 km/tim

- Trepunktslyft Kategori III, lyftkapacitet: 7000 kg

- Kraftuttag: 540/1000, ca 150 hk

- Dragkapacitet: upp till 32 ton

- Mått: L 5490 mm. B 2350 mm. H 2535 mm.

- Markfrigång: 430 mm

FAKTA ÖVRIGA MULTIFARMER-MODELLER:

De två mindre Multifarmer-modellerna, MF 34.7 och MF 34.9 kommer att lanseras i Sverige under våren 2019 medans MF 40.7 och MF 40.9 går att beställa redan idag. De första siffrorna i modellnamnet avslöjar lyftkraften, den andra siffran lyfthöjden, 7 respektive 9 meter. För mer information om de övriga modellerna, kontakta någon av AB Hüllert Maskins säljare.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser