LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Merlo Multifarmer 40.9 kommer till Elmia Lantbruk

Aldrig tidigare har svenska lantbrukare erbjudits en maskin som är så mångsidig och samtidigt perfekt anpassad för lantbrukets verksamheter, som nya Merlo Multifarmer 40.9 och dess tre systermodeller.
De nya Multifarmer-modellerna av Merlos teleskoplastare är inte bara redskapsbärare med oslagbar räckvidd och hög lyftkapacitet. De är också hundraprocentiga lantbruksmaskiner, som är tillverkade och utrustade för att passa lantbrukets alla verksamheter.

– Multifarmer sätter en ny standard för lantbruksmaskiner. En teknikledande teleskoplastare som fått alla de egenskaper som man frågar efter inom lantbruket. Skillnaden jämfört med traditionella lantbrukstraktorer är att Multifarmer också kan användas till så mycket som traktorer inte klarar. Därmed kan maskininvesteringen komma till nytta till hundra procent, säger Jonny Eklund, marknadsansvarig hos Merlos svenska importör, AB Hüllert Maskin, när han presenterar nya Multifarmer.

– Med en Multifarmer kan lantbrukarna effektivisera sin maskinpark. Den fungerar för allt. Man kan sköta all materialhantering på gården samt lagligt dra släp upp till 32 ton beroende på draganordning. Merlo 40.9 har en lyftkapacitet på fyra ton och en lyfthöjd på nio meter, så man kan enkelt lasta spannmål från planlager, packa i plansilos, stapla balar och underlätta underhållet på fastigheten. Multifarmer har steglös transmission med mycket hög dragkraft och passar utmärkt för de flesta typer av fältarbeten.

Alla Multifarmer-modeller är byggda och utrustade för att med sin flexibilitet och mångsidighet kunna ersätta traktor med frontlastare och hjullastare. Med trepunktslyft på sju ton och kraftuttag med effekt upp till 150 hk, samt hitchkrok har Multifarmer samma förmågor som en traktor. Med skopa monterad kan den dessutom lyfta fyra ton och fungerar som hjullastare – med skillnaden att den når längre och högre och har betydligt bekvämare insteg. Det behövs ingen höglyftsskopa för att lasta högt och med bommens räckvidd på nio meter kan balar och annat material staplas högt och förvaringsutrymmena utnyttjas bättre.

De breda däcken ger också en bärighet som minskar jordpackning och även fungerar utmärkt när man packar silo. Fyrhjulsstyrning och krabbstyrning betyder dessutom en manövreringsförmåga utöver det vanliga. Den nya hytten har hyttfjädring, armstöd med multifunktioner och perfekt runtomsikt.

Merlo Multifarmer 40.9 kan:

- Användas för transport med släp upp till 32 ton (beroende på draganordning)

- Lasta och lossa (med gafflar, skopa, balklämma, spjut mm).

- Sköta en hjullastares sysslor, men med lång räckvidd på höjden och framåt.

- Stapla och lasta balar, spannmål och annat material på höjden inne och ute.

- Komma in i stallar, portar och ladugårdar med höjd på 2,54 m.
Användas vid utfodring utan att köra in i inhägnaderna.

- Sköta utgödslingen av djupströbäddar.

- Användas vid fastighetsunderhåll.

- Viktfördelningen och den effektiva transmissionen ger mycket bra egenskaper vid körning med vallmaskiner och jordbearbetningsredskap.

Multifarmer 40.9 har:

- Bred däckutrustning (600 x 26,5”) - (tillval)
9 meters lyfthöjd.

- M CVTronic, steglös transmission.

- EPD, Eco Power Drive.

- Lastkännande hydraulik.

- Trepunktslyft med kapacitet på 7000 kg.

- Kraftuttag med ca 150 hk.

- Lågt insteg.

- Hyttfjädring.

- Grammer luftfjädrad förarstol.

- Låg ljudnivå.

- Armstöd med integrerad joystick med multifunktionskontroll.

- Förnyade enkla reglage.

- Välvd framruta för bättre sikt.

- BSS, Bomfjädring

- CE-godkänd med personkorg - (tillval)

FAKTA MERLO MULTIFARMER 40.9:

- Maskinvikt: 9150 kg

- Lyftkapacitet: 4000 kg

- Lyfthöjd: 9 meter

- Motor: FPT 4 cyl / 4,5 liter, Tier 4 Final

- Effekt: 125 kW (170 hk)

- Transporthastighet: 40 km/tim

- Trepunktslyft Kategori III, lyftkapacitet: 7000 kg

- Kraftuttag: 540/1000, ca 150 hk

- Dragkapacitet: upp till 32 ton

- Mått: L 5490 mm. B 2350 mm. H 2535 mm.

- Markfrigång: 430 mm

FAKTA ÖVRIGA MULTIFARMER-MODELLER:

De två mindre Multifarmer-modellerna, MF 34.7 och MF 34.9 kommer att lanseras i Sverige under våren 2019 medans MF 40.7 och MF 40.9 går att beställa redan idag. De första siffrorna i modellnamnet avslöjar lyftkraften, den andra siffran lyfthöjden, 7 respektive 9 meter. För mer information om de övriga modellerna, kontakta någon av AB Hüllert Maskins säljare.
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser