TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Merlo Multifarmer 40.9 kommer till Elmia Lantbruk

Aldrig tidigare har svenska lantbrukare erbjudits en maskin som är så mångsidig och samtidigt perfekt anpassad för lantbrukets verksamheter, som nya Merlo Multifarmer 40.9 och dess tre systermodeller.
De nya Multifarmer-modellerna av Merlos teleskoplastare är inte bara redskapsbärare med oslagbar räckvidd och hög lyftkapacitet. De är också hundraprocentiga lantbruksmaskiner, som är tillverkade och utrustade för att passa lantbrukets alla verksamheter.

– Multifarmer sätter en ny standard för lantbruksmaskiner. En teknikledande teleskoplastare som fått alla de egenskaper som man frågar efter inom lantbruket. Skillnaden jämfört med traditionella lantbrukstraktorer är att Multifarmer också kan användas till så mycket som traktorer inte klarar. Därmed kan maskininvesteringen komma till nytta till hundra procent, säger Jonny Eklund, marknadsansvarig hos Merlos svenska importör, AB Hüllert Maskin, när han presenterar nya Multifarmer.

– Med en Multifarmer kan lantbrukarna effektivisera sin maskinpark. Den fungerar för allt. Man kan sköta all materialhantering på gården samt lagligt dra släp upp till 32 ton beroende på draganordning. Merlo 40.9 har en lyftkapacitet på fyra ton och en lyfthöjd på nio meter, så man kan enkelt lasta spannmål från planlager, packa i plansilos, stapla balar och underlätta underhållet på fastigheten. Multifarmer har steglös transmission med mycket hög dragkraft och passar utmärkt för de flesta typer av fältarbeten.

Alla Multifarmer-modeller är byggda och utrustade för att med sin flexibilitet och mångsidighet kunna ersätta traktor med frontlastare och hjullastare. Med trepunktslyft på sju ton och kraftuttag med effekt upp till 150 hk, samt hitchkrok har Multifarmer samma förmågor som en traktor. Med skopa monterad kan den dessutom lyfta fyra ton och fungerar som hjullastare – med skillnaden att den når längre och högre och har betydligt bekvämare insteg. Det behövs ingen höglyftsskopa för att lasta högt och med bommens räckvidd på nio meter kan balar och annat material staplas högt och förvaringsutrymmena utnyttjas bättre.

De breda däcken ger också en bärighet som minskar jordpackning och även fungerar utmärkt när man packar silo. Fyrhjulsstyrning och krabbstyrning betyder dessutom en manövreringsförmåga utöver det vanliga. Den nya hytten har hyttfjädring, armstöd med multifunktioner och perfekt runtomsikt.

Merlo Multifarmer 40.9 kan:

- Användas för transport med släp upp till 32 ton (beroende på draganordning)

- Lasta och lossa (med gafflar, skopa, balklämma, spjut mm).

- Sköta en hjullastares sysslor, men med lång räckvidd på höjden och framåt.

- Stapla och lasta balar, spannmål och annat material på höjden inne och ute.

- Komma in i stallar, portar och ladugårdar med höjd på 2,54 m.
Användas vid utfodring utan att köra in i inhägnaderna.

- Sköta utgödslingen av djupströbäddar.

- Användas vid fastighetsunderhåll.

- Viktfördelningen och den effektiva transmissionen ger mycket bra egenskaper vid körning med vallmaskiner och jordbearbetningsredskap.

Multifarmer 40.9 har:

- Bred däckutrustning (600 x 26,5”) - (tillval)
9 meters lyfthöjd.

- M CVTronic, steglös transmission.

- EPD, Eco Power Drive.

- Lastkännande hydraulik.

- Trepunktslyft med kapacitet på 7000 kg.

- Kraftuttag med ca 150 hk.

- Lågt insteg.

- Hyttfjädring.

- Grammer luftfjädrad förarstol.

- Låg ljudnivå.

- Armstöd med integrerad joystick med multifunktionskontroll.

- Förnyade enkla reglage.

- Välvd framruta för bättre sikt.

- BSS, Bomfjädring

- CE-godkänd med personkorg - (tillval)

FAKTA MERLO MULTIFARMER 40.9:

- Maskinvikt: 9150 kg

- Lyftkapacitet: 4000 kg

- Lyfthöjd: 9 meter

- Motor: FPT 4 cyl / 4,5 liter, Tier 4 Final

- Effekt: 125 kW (170 hk)

- Transporthastighet: 40 km/tim

- Trepunktslyft Kategori III, lyftkapacitet: 7000 kg

- Kraftuttag: 540/1000, ca 150 hk

- Dragkapacitet: upp till 32 ton

- Mått: L 5490 mm. B 2350 mm. H 2535 mm.

- Markfrigång: 430 mm

FAKTA ÖVRIGA MULTIFARMER-MODELLER:

De två mindre Multifarmer-modellerna, MF 34.7 och MF 34.9 kommer att lanseras i Sverige under våren 2019 medans MF 40.7 och MF 40.9 går att beställa redan idag. De första siffrorna i modellnamnet avslöjar lyftkraften, den andra siffran lyfthöjden, 7 respektive 9 meter. För mer information om de övriga modellerna, kontakta någon av AB Hüllert Maskins säljare.
2018-10-15
norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrum
Annonser