TORSDAG 20 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Merlo Multifarmer 40.9 kommer till Elmia Lantbruk

Aldrig tidigare har svenska lantbrukare erbjudits en maskin som är så mångsidig och samtidigt perfekt anpassad för lantbrukets verksamheter, som nya Merlo Multifarmer 40.9 och dess tre systermodeller.
De nya Multifarmer-modellerna av Merlos teleskoplastare är inte bara redskapsbärare med oslagbar räckvidd och hög lyftkapacitet. De är också hundraprocentiga lantbruksmaskiner, som är tillverkade och utrustade för att passa lantbrukets alla verksamheter.

– Multifarmer sätter en ny standard för lantbruksmaskiner. En teknikledande teleskoplastare som fått alla de egenskaper som man frågar efter inom lantbruket. Skillnaden jämfört med traditionella lantbrukstraktorer är att Multifarmer också kan användas till så mycket som traktorer inte klarar. Därmed kan maskininvesteringen komma till nytta till hundra procent, säger Jonny Eklund, marknadsansvarig hos Merlos svenska importör, AB Hüllert Maskin, när han presenterar nya Multifarmer.

– Med en Multifarmer kan lantbrukarna effektivisera sin maskinpark. Den fungerar för allt. Man kan sköta all materialhantering på gården samt lagligt dra släp upp till 32 ton beroende på draganordning. Merlo 40.9 har en lyftkapacitet på fyra ton och en lyfthöjd på nio meter, så man kan enkelt lasta spannmål från planlager, packa i plansilos, stapla balar och underlätta underhållet på fastigheten. Multifarmer har steglös transmission med mycket hög dragkraft och passar utmärkt för de flesta typer av fältarbeten.

Alla Multifarmer-modeller är byggda och utrustade för att med sin flexibilitet och mångsidighet kunna ersätta traktor med frontlastare och hjullastare. Med trepunktslyft på sju ton och kraftuttag med effekt upp till 150 hk, samt hitchkrok har Multifarmer samma förmågor som en traktor. Med skopa monterad kan den dessutom lyfta fyra ton och fungerar som hjullastare – med skillnaden att den når längre och högre och har betydligt bekvämare insteg. Det behövs ingen höglyftsskopa för att lasta högt och med bommens räckvidd på nio meter kan balar och annat material staplas högt och förvaringsutrymmena utnyttjas bättre.

De breda däcken ger också en bärighet som minskar jordpackning och även fungerar utmärkt när man packar silo. Fyrhjulsstyrning och krabbstyrning betyder dessutom en manövreringsförmåga utöver det vanliga. Den nya hytten har hyttfjädring, armstöd med multifunktioner och perfekt runtomsikt.

Merlo Multifarmer 40.9 kan:

- Användas för transport med släp upp till 32 ton (beroende på draganordning)

- Lasta och lossa (med gafflar, skopa, balklämma, spjut mm).

- Sköta en hjullastares sysslor, men med lång räckvidd på höjden och framåt.

- Stapla och lasta balar, spannmål och annat material på höjden inne och ute.

- Komma in i stallar, portar och ladugårdar med höjd på 2,54 m.
Användas vid utfodring utan att köra in i inhägnaderna.

- Sköta utgödslingen av djupströbäddar.

- Användas vid fastighetsunderhåll.

- Viktfördelningen och den effektiva transmissionen ger mycket bra egenskaper vid körning med vallmaskiner och jordbearbetningsredskap.

Multifarmer 40.9 har:

- Bred däckutrustning (600 x 26,5”) - (tillval)
9 meters lyfthöjd.

- M CVTronic, steglös transmission.

- EPD, Eco Power Drive.

- Lastkännande hydraulik.

- Trepunktslyft med kapacitet på 7000 kg.

- Kraftuttag med ca 150 hk.

- Lågt insteg.

- Hyttfjädring.

- Grammer luftfjädrad förarstol.

- Låg ljudnivå.

- Armstöd med integrerad joystick med multifunktionskontroll.

- Förnyade enkla reglage.

- Välvd framruta för bättre sikt.

- BSS, Bomfjädring

- CE-godkänd med personkorg - (tillval)

FAKTA MERLO MULTIFARMER 40.9:

- Maskinvikt: 9150 kg

- Lyftkapacitet: 4000 kg

- Lyfthöjd: 9 meter

- Motor: FPT 4 cyl / 4,5 liter, Tier 4 Final

- Effekt: 125 kW (170 hk)

- Transporthastighet: 40 km/tim

- Trepunktslyft Kategori III, lyftkapacitet: 7000 kg

- Kraftuttag: 540/1000, ca 150 hk

- Dragkapacitet: upp till 32 ton

- Mått: L 5490 mm. B 2350 mm. H 2535 mm.

- Markfrigång: 430 mm

FAKTA ÖVRIGA MULTIFARMER-MODELLER:

De två mindre Multifarmer-modellerna, MF 34.7 och MF 34.9 kommer att lanseras i Sverige under våren 2019 medans MF 40.7 och MF 40.9 går att beställa redan idag. De första siffrorna i modellnamnet avslöjar lyftkraften, den andra siffran lyfthöjden, 7 respektive 9 meter. För mer information om de övriga modellerna, kontakta någon av AB Hüllert Maskins säljare.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-17
VVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
Annonser