SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Actil bygger truck åt Linde – ökar produktionen med 30 procent

Svenska Actil har utvecklat en motviktstruck åt Linde MH. Modellen Linde E10 tillverkas nu på företagets fabrik i Vreta Kloster och de första leveranserna sker före sommaren. Om prognoserna håller kan Actil öka sin årliga produktion med 30 procent.
Den svenska trucktillverkaren Actil, som främst är känt för sina lagertruckar av märket Abeko, har utvecklat en truck på uppdrag av Linde. Linde ville ha en ersättare till sin äldre motviktare E10. Men eftersom modellen räknas som en lågvolymprodukt av Linde valde man att inleda ett samarbete med Actil för tre år sedan.

Resultatet är en motviktstruck för stående förare där föraren står inne i trucken. Lyftförmågan är 1 ton samt lyfthöjder upp till 5380 mm. Den är öppen åt båda sidorna och passar bra som en kombinerad staplare och plocktruck. I övrigt klarar den i stort sett alla uppgifter som förekommer i inomhuslager.

Stativet kan förses med tilt, sidoförskjutning och gaffelspridare. Trucken kommer också att levereras i en version med lägre bygghöjd för att kunna lasta och lossa fartygscontainrar.

– För oss är det en stor bedrift att ha fått uppdraget att ta fram en standardtruck åt en av världens största tillverkare, säger Stefan Kocken, nyckelkundsansvarig på Actil.

Enligt Lindes bedömningar kommer det globala behovet av Linde E10 att vara 80-100 truckar om året. För en mindre trucktillverkare som Actil innebär det en kraftig produktionsökning på omkring 30 procent.

Dessutom ger affären andra positiva effekter. Stefan Kocken konstaterar att Actil, som visserligen samarbetat med Linde i över 30 år, i och med den nya trucken blir en mer officiell samarbetspartner vilket öppnar nya möjligheter.

Stefan Kocken tycker sig redan se en ökad efterfrågan på Actils övriga produkter. Lindes säljbolag runt om i världen har också fått upp ögonen för Actil och det har blivit mer sanktionerat i truckkoncernen att titta närmare på truckar av märket Abeko.

Vid övriga frågor kan ni kontakt Stefan Kocken
stefan@actil.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när