SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Avancerad laserskärning i expressfilen

Nya ByStar Fiber med 20 kilowatt lasereffekt
Flaggskeppet bland Bystronics laserskärningsanläggningar finns nu med en effekt på 20 kilowatt och optimerad skärprocess. Den senaste generationen av skärhuvudet är framtagen för att uppnå kontinuerlig kvalitet vid högsta lasereffekt i avancerade skärapplikationer. På så sätt kan plåtbearbetande företag optimera sin produktion ytterligare.

Förbättrad skärkvalitet och ökad produktivitet tack vare ny, kraftfullare lasereffekt: För att kunna stödja plåtbearbetare ännu bättre när konkurrensen hårdnar går Bystronic nu över till en ny dimension inom fiberlaserskärning: ByStar Fiber med en lasereffekt på 20 kilowatt. Den moderna fiberlasern erbjuder exakt Bystronic-teknik, en stabil skärprocess även vid högsta lasereffekt, samt ett brett användningsområde. Därmed kan plåtbearbetande företag ta ytterligare ett steg mot ökad produktivitet och effektivitet. Den tekniska utvecklingen från de tidigare versionerna med 3–15 kilowatt till den nya versionen med 20 kilowatt är stor och ger Bystronics kunder möjligheten att optimera produktionen och hålla sig i framkant i den hårda konkurrensen.

Hastigheter för utökat skärspektrum

Produktiviteten på nya ByStar Fiber ökar med i genomsnitt 40 procent med 20-kilowattslasern, vid bearbetning av plåtar av konstruktionsstål och rostfritt stål med en tjocklek på 4–20 millimeter, jämfört med en effekt på 15 kilowatt. Därmed får plåtbearbetande företag en ökad produktivitet till en lägre kostnad per detalj. Med en effekt på 20 kilowatt skär nya ByStar Fiber stål, aluminium och rostfritt stål exakt och tillförlitligt. Lasereffekten på 20 kilowatt gör det därmed möjligt att maximera flexibiliteten för stora serier och spontana kundjobb. Det spelar ingen roll om du bearbetar aluminium, icke-järnmetaller eller stål: Bystronics effektstarka skärhuvud övertygar med högsta precision i både tunna och tjocka plåtar och profiler. Lasereffekten på 20 kilowatt möjliggör dessutom ett utökat användningsområde i stål och aluminium med en tjocklek på upp till 50 millimeter.

Nyhet: Tillvalet «Parameter Wizard» ser till att du alltid väljer rätt kvalitet för den skurna detaljen – genom att fastställa perfekt parameter på bara några minuter.
Den nya effektnivån finns tillgänglig för ByStar 3015, 4020, 6225 och 8025.

Bystronics nya effektstarka paradprodukt styrs med hjälp av programvaran «ByVision Cutting» via en 21,5-tums pekskärm. Du styr allt lika enkelt som din smarttelefon.

Bystronic-automation optimerar materialflödet

Ett stort urval av automationslösningar garanterar optimalt maskinutnyttjande och optimal processäkerhet, även under obemannad produktion. För att få ett optimalt materialflöde vid laserskärning i höga hastigheter tillhandahåller Bystronic ett brett utbud av automationslösningar till ByStar Fiber. Utbudet består av lastnings- och avlastningssystem, sorteringslösningar och individuellt konfigurerbara lagersystem. Beroende på produktionslandskapet och det tillgängliga utrymmet skapas på så sätt en automatiserad och fullständigt integrerad laserskärningsprocess.

Läs mer på: bystarfiber.bystronic.com

För riktigt höga hastigheter och ett bredare användningsområde. ByStar Fiber skär nu med en lasereffekt på 20 kilowatt.

Högre produktivitet tack vare enastående laserteknik för ett brett användningsområde inom plåtbearbetning.

Om Bystronic
Bystronic är ett världsledande teknikföretag inom plåtbearbetning. Vi fokuserar särskilt på automation av alla material- och dataflöden inom skärnings- och bockningsprocesser. Den intelligenta sammankopplingen av laserskärnings- och kantpressningssystem med innovativa automations-, programvaru- och servicelösningar är nyckeln till en omfattande digitalisering av plåtindustrin.

Bystronic har sitt säte i schweiziska Niederönz. Vi har ytterligare utvecklings- och produktionsanläggningar i Schweiz (Sulgen), Tyskland (Gotha), Italien (Cazzago San Martino och San Giuliano Milanese), Kina (Tianjin och Shenzhen) samt i USA (Hoffman Estates). Dessutom har vi en egen försäljnings- och serviceorganisation i över 30 länder och finns representerade genom återförsäljare i ytterligare länder. Bystronic AG är noterat på SIX Swiss Exchange (SIX: BYS).

Bystronic Media Center
Michael Präger
Informationschef och chef för ESG
Industriestrasse 21
CH-3362 Niederönz
Telefon +41 62 956 37 55
Mobil +41 79 870 01 43
E-post michael.praeger@bystronic.com
Internet www.bystronic.com


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när