SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Checklista för en säker avspärrning till höghöjdsarbetare och industriklättrare

Avspärrning – hur svårt kan det vara? Här är SafeReach’s checklista för en bra avspärrning
Det är knappast raketforskning att det är viktigt att folk som jobbar på höjd måste spärra av under sitt arbetsområde.

Men trots detta ser vi industriklättrare ofta att människor, speciellt personer från allmänheten, trotsar avspärrningarna och går in på det avspärrade området. Detta trots att det borde stå utom allt rimligt tvivel att personen har förstått att hen inte ska gå just där – av säkerhetsskäl.

Så varför beter sig folk såhär? Ingen rök utan eld. Det brukar finnas anledningar till att folk går in på avspärrade områden. Ofta bryts avspärrningar för att de inte förstår var de ska gå istället.

Eftersom vi på SafeReach tillbringar våra dagar hängandes i rep högt upp på fasader eller i tankar i industrin har vi stor vana av att göra avspärrningar. Hängandes från rep utför vi olika hantverksuppgifter, saneringsuppgifter eller inspektioner för våra kunder, på platser som de har svårt att nå.

Checklistan på avspärrning för industriklättrare


Vi har tagit fram en intern checklista för våra anställds som de använder i samband med avspärrning:

- Spärra av så lite som möjligt (så man stör så lite som möjligt).
- Är det tydligt var förbipasserande ska gå i stället, och är det säkert att gå där?
- Var kommer industriklättrarna hänga när de börja och slutar arbeta? Se till att alla områden från början till slut är avspärrade (om ingen avspärrningsvakt finns).
- För att störa så lite som möjligt, går det att flytta avspärrningen i takt med att reparbetet fortskrider?
- Notera var alla dörrar är belägna, finns det risk att en utomstående person kommer in på det avspärrade området genom de stängda dörrarna?
- Finns det risk för att ett tappat föremål kan studsa utanför det avspärrade området om en industriklättrare tappar något? På SafeReach förankras allt som industriklättrarna har med sig när de hänger på hög höjd. Detta för att eliminera riskerna, inklusive risken att ett tappat föremål studsar.
- Behöver flera våningar spärras av under industriklättrarna?
- Används avspärrningsskyltar som uppfyller Arbetsmiljöverkets krav och har kontaktinformation till den som är ansvarig för industriklättrarna?
- Är avspärrningsskyltarna synliga från alla dörrar som leder till det avspärrade området?
- Vad ska arbetslaget göra om någon beträder det avspärrade området?

Lycka till med avspärrningarna och jobba säkert önskar vi på SafeReach!
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-26
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2024-02-23
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar