FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Colorama skapar egna arbetshandskar tillsammans med Soft Touch

Verksamheten inom färg, tapet, golv och kakel är en av de branscher där handskar är som viktigast.
Det är ett av de områdena där alltför många inte inser vikten av att skydda händerna eller inte tycker att handskar är någonting nödvändigt. Samarbetet mellan Soft Touch och Colorama är ett steg i att förändra bilden av hur handskar uppfattas idag.

Colorama skapar egna handskar
Tillsammans har de utvecklat handskar med Coloramas eget varumärke.

⦁“Alla handskar som lanserats har tagits fram i enlighet med vilka som är Coloramas största kunder och vad de som kommer in till Colorama förväntar sig hitta.” säger Michael Cederkvist, VD på Soft Touch. “Kollektionen är utformat på ett sådant sätt så att kunderna kan förvänta sig samma höga kvalitet som resterande produkter i Coloramas sortiment”.

Brett sortiment med enkla och avancerade handskar
Kollektionen inkluderar flera olika modeller med olika design och material. Modellerna är klassiska men med moderna detaljer. De stickade handskarna sitter tätt och säkert på handen och skyddar bra vid måleri och tapetsering, tunna skinnhandskar är bra när man behöver ett stadigt grepp om trä, plattor eller verktyg. Även specialmodeller som är vattenresistenta och vinterfodrade har lanserats.

Det breda sortimentet hoppas ge en ny bild av hur viktigt det är med handskar inom branschen.

⦁“Dessa handskar är framtagna för att ge våra kunder bästa möjliga skydd. Handskydd inom denna bransch har länge varit lite sisådär, det är många som skippar skyddet för att de känner att handskarna är i vägen”, säger Sylvia Harrysson, inköpare på Colorama. “Oftast beror detta på att man använder fel storlek eller att de har fel handskar till fel yrkesuppgift. Med denna kollektionen hoppas vi kunna förändra den bilden och öka kunskapen om att handskar behövs för att skydda händerna och kroppen.”

Handskarna finns på Coloramas butiker runtom i Sverige.

Om Colorama
Colorama är en av Sveriges största kedjor inom färg, tapet, golv och kakel. Med 163 butiker runt om i landet och inköpssamarbeten i Norge och Finland är de Nordens största oberoende färgfackhandel. Till Colorama kan man både som proffs och amatör komma för att inspireras och för att få rådgivning i hur man lyckas med sina hemmaprojekt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser