SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cranemech AB har växtvärk

Inleder partnerskap med Fyns Kran Udstyr A/S
Cranemech AB i Ängelholm har inlett ett samarbete med det danska privatägda företaget Fyns Kran Udstyr A/S som är marknadsledande i Danmark. Cranemech AB blir därmed en del av Fyns kran Utstyrd A/S i branschen för lyftutrustning, kranar och service.

Cranemech, har genom åren skapat en gedigen verksamhet och det på grund av att vi har valt att jobba med kvalitetsprodukter och ett långsiktig relation med våra kunder och leverantörer.

Detta partnerskap skapar helt nya möjligheter för Cranemech, Fyns Kran Udstyr är rikstäckande i Danmark med kontor och serviceverkstäder över hela landet; företagets huvudkontor ligger i Odense och Fyns Kran Udstyr har filialer i både Köpenhamn, Esbjerg och Aalborg och med +100 anställda. Utöver versamheten i Danmark har Fyns Kran Udstyr kundaktivitet i Sverige samt övriga nordiska länder men samarbetet med Cranemech blir företagets första internationella förankrade bas.

Partnerskap med likasinnade
Cranemech är mycket stolta över det nya samarbetet med Fyns Kran Udstyr, vi ser fram emot de stora fördelar det kommer att tillföra oss i Ängelholm.

Martin Nilsson, som är VD för Cranemech, säger ”Vi är mycket nöjda med vårt nya samarbete med Fyns Kran Udstyr, och vi ser fram emot att vara en del av ett starkt varumärke och att ha en stark partner som både kan tillföra värde till oss i formen av färdiga koncept samt kunnande men också genom ekonomiska ”muskler” så vi kan fortsätta vår vidareutveckling”, förklarar han.

Cranemech etablerades 1998 och har genom åren skapat en gedigen verksamhet utifrån gott Arbete, kvalitetsprodukter, och ett långsiktigt samarbete med kunderna. En viktig bit är att företaget har duktiga och engagerade medarbetare som bidragit till att Cranemech utvecklats till ett sunt och starkt företag med en stadigt växande kundkrets.

Samarbete med danska kollegor
Cranemech välkomnar samarbetet med Fyns Kran Udstyr , vi ser fram emot att vara en lokal bas och utgångspunkt för att utöka kundbasen i Sverige. "Vi har hittat en stark partner i Fyns Kran Udstyr i Danmark", säger Martin Nilsson och fortsätter; ”Det är en perfekt matchning för båda parter – Fyns Kran Udstyr behöver en lokal och ambitiös partner med duktiga medarbetare som är stark lokalt. Cranemech behöver en stark partner som kan hjälpa företaget vidare på dess tillväxtresa. Vi ser fram emot att utbyta kunskap och inleda samarbete kring den digitala plattform och produkter som Fyns Kran Udstyr kan erbjuda oss, och vi ser också en klar fördel med att Fyns Kran Udstyr har egen produktion i Danmark och en riggverkstad, vilket kan skapa ännu bättre möjligheter för oss vad det gäller service till våra kunder." säger Martin.

Det nya samarbetet ger också Cranemech möjlighet att erbjuda kunderna flera nya produkter i samband med samarbetet med Fyns Kran Udstyr, bland annat en digitalt plattform, som Cranemech nu har tillgång till. Just EasyCert kommer att vara en fördel att kunna erbjuda kunderna – ett system som Fyns Kran Udstyr har utvecklat själv. Det är ett certifikathanteringssystem på en online plattform för både stora företag och små enmansföretag. Här görs hanteringen av certifikat och servicebesiktningar enkel, lätt och tydlig samtidigt som krav och regler i förhållande till märkning, tillgänglighet och spårning efterlevs.

Dessutom får Cranemech tillgång till ett stort kundnätverk samt ett starkt leverantörsnätverk, vilket skapar nya och bättre affärsmöjligheter och ett bredare produktutbud.

Crancemech fortsätter att växa
För Martin och Cranemechs andra delägare, Viktor Gibrand, har det varit otroligt viktigt att hitta en partner i den fortsatta tillväxtstrategin, som har samma värdegrund som de själva. De två herrarna har drivit Cranemech tillsammans i 2,5 år och de vill båda att företaget ska växa och bli en del av något större, samtidigt som de själva kan vara en del av denna tillväxt- och utvecklingsresa – och det ger det nyligen avslutade partnerskapet möjlighet.

I samband med ingående samarbetet med Fyns Kran Udstyr har Cranemech tecknat ett kontrakt på nya lokaler där Cranemech kommer utöka lager och kontor beläget bara några hundra meter från den befintliga platsen, då företagets tillväxt skapat behov av mer yta. - och ingående av samarbetet med Fyns Kran Udstyr ges nu möjlighet att förverkliga önskemålet om större och mer användbara lokaler.

Eftersom Cranemech nu blivit en del av familjen Fyns Kran Udstyr får företaget därför även en ny logotyp med den välkända 'Fyns Kran Udstyr kroken' som hittills bara har prytt företaget i Danmark, den kommer nu också att finnas i Ängelholm -området. ”Vi ser fram emot samarbetet med Fyns Kran Udstyr och är glada över att ha hittat en så stark partner i Danmark, som har samma värdegrund och mål som vi; det ska bli ett nöje att samarbeta med våra nya danska kollegor”, avslutar Martin med ett leende.

Parterna har kommit överens om att inte offentlig göra köpeskillingen och aktiefördelningen.

Kontakta oss:
Martin Nilsson, VD - 072-50 60 795 – martin@cranemech.com
Viktor Gibrand, Service – 072-50 60 798 – viktor@cranemech.com
Kontaktinformation
Postadress
Metall­gatan 4a
26272 Ängelholm
Besöksadress
Metall­gatan 4a
26272 Ängelholm
Region
Ängelholm
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556562-4128
Grundat: 1998
Anställda: 4
Lyftutrustning till er anläggning.

Cranemech är ett väletablerat företag inom lyftbranschen med stor flexibilitet. Vi jobbar hårt för att er lyftutrustning ska leva upp till era önskemål. Vi har bred erfarenhet inom service, montage, reparationer, modernisering samt försäljning av industriell lyftutrustning och dess tillbehör från olika tillverkare.

Vi jobbar med alla på marknaden förekommande fabrikat av lyftutrustning och dess olika modeller.
Allt för att lyfta och hantera stora som små laster.

Har ni frågor eller problem med någon form av lyftutrustning, tveka inte att höra av er till oss. Att lösa lyftproblem är en del av vår vardag!

Relaterade sökord

Arbetskorgar och trucktillbehör, Balkklor, Bandringslyftare (C-krokar), Bandsling, Betonglyftsax, Blockvagnar, Brunnsringslyftare, Bärgningsprodukter, Eltelfrar, Engångssurrning, Fallskydd, Fallskyddslinor och block, Fallskyddspaket, Fallskyddsselar, Fallskyddssystem, Fatlyftare, För virkeslaster, Förankringspunkter, Generella stållinor, Gjutbeslag & tillbehör, Gripstrumpor & Spännklovar, Hisskablar, HMPE-sling, Kaputrustning & tejp, Karbiner, Kaus, Komponenter G10 (klass 10), Komponenter G12 (klass 12), Komponenter G8 (klass 8), Kranvågar, Kätting, Kättingblock, Kättingredskap, Lastsäkring, Linlås, Lufttelfrar, Lyftkomponenter, Lyftkuddar & tätningsproppar, Lyftmagneter, Lyftok, Lyftredskap, Lyftsling (stållina, Lyftutrustning & ok, Lyftöglor, Maskinsurrningar, Pallgafflar, Personhisslinor, Plåtlyftare, Premiumlinor, Rostfria komponenter, Rostfria stållinor, Rotationsfria stållinor, Rundsling, Räddning och evakuering, Rälssaxar, Rörlyftare, Schacklar, Sjöfartssurrning, Skidliftlinor, Skivor & block, Slitskydd, Smörjmedel, Spännarmeringslinor, Spännband, Spännbetongutrustning, Storsäck, Stållinestroppar, Stållinetillbehör, Stållinor, Stödbensplattor, Surrningssystem, Terminaler, Textila redskap, textilt), Tillbehör, Tross & Förtöjning, tross & nät, Trumlyftare, Tågvirke, Tågvirke & Nät, Vantskruvar & lekare, Vinschar & Lintaljor, Övriga lyftkomponenter, C-krokar, Coilgripare, Coilvändare, Fallskydd, Heta Arbeten, kätting, Lift, Lintelfrar, Lyftok, Lyftutrustning, Lyftutrustningar, Lättraversystem, Pelarsvängkranar, Portalkranar, Portalkranar, Radiostyrningar, Skensystem, Specialkranar, Svängkranar, Telfrar, Traverser, Traversförare, Truck, Vakumok, Väggsvängkranar, Väggsvängkranar

Företagets tjänster/produkter

Balansering: Dynamisk, Statisk
Elektriker / Elinstallationer: Installation av automatiska styrsystem
Elektromekaniska tjänster/produkter: Automatikskåp och ställverk, Automatikutrustningar, Balanseringar, CAD-dokumentation, Elektromagneter, Elkablage, Elmotorer, generatorer, Felsökning, Ombyggnader, Platsmontage, PLC-programmering, PLC-system, Reläer, Styr och reglerteknik, Styrskåp
Industriautomation: Automationssystem, Automationsutrustning, Styrsystem
Konstruktion / Produktutveckling: Byggnadssmide, Hållfasthetsberäkningar, Mekanisk konstruktion, Stålkonstruktion, Övrig konstruktion
Maskinbearbetning: Borrning, Kapning & Sågning, Manuell fräsning, Manuell svarvning, Övrig maskinbearbetning
Maskiner: Försäljning: Traverser & Liftar
Maskinreparationer: Akutservice, Elservice/reparation, Hydraulisk service/reparation, Laseruppriktning, Maskinflyttning, Mekanisk service/reparation, Ombyggnad, Renoveringar, Underhållsservice, Uppriktning
Montering: Elektromekaniskt montage, Elmontage, Hydraulmontage, Mekaniskt montage
Produkter: Lyftredskap, Traverser & Liftar
Service, reparation & underhåll: Industriservice, Maskininstallationer, Service, Reparation & Underhåll, Traversservice
Svetsning: MIG- & MAG-svetsning, Pinn/Elektrodsvetsning
Tillståndskontroll & Kontrollmätning: Avståndsmätning, Axeluppriktning, Balanseringsmätning, Fixturmätning, Lasermätning, Planhetsmätning, Rakhetsmätning, Uppriktning
Transmissioner: Axelkopplingar, Bromsar, Drivhjul, Drivremmar, Hjul, Klokopplingar, Skivbromsar, Växellådor, Övrigt
Truckar: Uthyrning: Korttidsuthyrning, Långtidsuthyrning, Truck med förare
Utbildning: Brandskyddsutbildning, Kranutbildning, Liftutbildning, Traversutbildning, Truckförarutbildning

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008 – OHSAS 18001

Kontakter

Martin Nilsson
VD / Försäljning lyftredskap
0431-43 24 20
072-5060795
Viktor Gibrand
Serviceansvarig /Försäljning
0431-432420
072-50 60 798
Ricky Holm
Servicetekniker
0431-432420
072-5060796
Jörgen Walfridsson
Servicetekniker
0431-432420
072-1737277
Staffan Santesson
Lager/Logistik
0431-432420
072-5060797
Nikolaj Lolk Fuglsang
+45 63 16 07 51

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när