SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Därför kan du känna dig trygg när du väljer en skogsmaskin från Vimek.

Johannes Nilsson, vd på Vimek AB. Foto: Johanna Peltoniemi, Kone-Ketonen Oy


Vår historia började redan 1907. Ursprunget består av olika inriktningar, men med några gemensamma nämnare: industri, teknik och en vilja att utvecklas.

Under åren har vi tillverkat en mängd innovativa produkter. Under 1970-talet kom vedprocessorn G80 och i början av 1980-talet gallringsprocessorn G-30 som följdes av flertalet effektiva vedhanteringsmaskiner och den mer sofistikerade gallringsprocessorn TP 5-40. 1989 lanserades den första Vimek-skotaren Minimaster som serietillverkades i flertalet olika maskingenerationer.

För 25 år sedan, 1994, beslutades att vi skulle fokusera enbart på skogsmaskiner. Ett historiskt vägval som lett fram till dagens Vimek. Det medförde att vi idag är den tillverkare om har den längsta erfarenheten av, och en mycket stor kunskapsbas om, kompakta skogsmaskiner.

Långsiktig strävan

Vårt mål är att vara världsledande i kompaktklassen. Det betyder till exempel att vi ska erbjuda ett heltäckande modell­utbud, ett aktivt och komplett återförsäljarnät, erbjuda professionell service och support, stå för snabba leveranser av produkter och reservdelar, erbjuda utbildningar med mera.

Skonsam framtid i skogen

Våra maskiner är skonsamma och starka, konstruktionen är robust. Vi satsar på bra maskiner som gillas av både förare, entreprenörer och skogsägare. Kompakta, smidiga, beståndsgående skogsmaskiner med låga utsläpp och litet miljöavtryck är viktigare än någonsin i det moderna skogsbruket.

Stadig grund

Vi är genom moderbolaget Cranab en del av Fassi Group. Det betyder att vi har starka och stabila ägare med internationell prägel och bred förankring inom maskinindustrin. Det gör det möjligt för oss på Vimek att fortsätta bygga vidare på det vi står för: kompetens, utveckling, personlighet och närvaro.

Läs mer om detta i vårt magasin på länken nedan. Trevlig läsning!

http://www.vimek.com/sv/om-oss/kundtidningar/331-magazine-2019

Johannes Nilsson
VD på Vimek AB
Tel 0933-135 18 eller 070-234 95 34

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Finsk tillverkare av skräddarsydd förvaringFärsk e-handelsstatistik visar positivt trendbrott
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när