SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartest

Brandkammartesterna som EFECTIS gör består av flera olika moment
Testinstitutet EFECTIS, i Frankrike, har genomfört en ny omgång brandkammartester och den här gången är det DENIOS brandklassade miljöcontainer RFP SD med skjutdörrar som granskats och belönats med toppbetyg.

Brandkammartesterna som EFECTIS gör består av flera olika moment där systemet testades för brandmotstånd (bärförmåga), avskiljning (rumsstängning) och isolering (värmeisolering). Under experimentet testades och godkändes tre brandmotståndsklasser samtidigt, enligt EN 13501: REI-1-60, REI-2-90 och REI-2-120.

Med detta test har DENIOS brandklassade miljöcontainer RFP SD uppfyllt EU-kommissionens system för brandprovning samt klassificering av byggprodukter och konstruktioner. Därmed uppfylls kraven för CE – märkning och ETA (europeiskt godkännandecertifikat för icke-harmoniserade byggprodukter).

Första tillverkaren i världen att klara testet

– Det tog 1,5 år att realisera projektet men nu är DENIOS den första tillverkaren i världen som klarat ett brandskyddstest under 120 minuter, enligt den europeiska brandskyddsstandarden EN 13501 för en brandklassad miljöcontainer med skjutdörrar. Det är en milstolpe för oss på DENIOS men även ett bevis på hur en tillverkare kan gå i bräschen för ny teknik och höja standarden för förvaring av brandfarlig vara, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Eftersom de flesta leverantörerna inte testar sina förvaringslösningar i offentliga tester, riskerar det att lämna konsumenterna ovetande om riskerna med ett bristfälligt brandskydd. I Frankrike och Tyskland manar myndigheterna till de som förvarar brandfarliga kemikalier att undvika dessa otestade förvaringsmodeller.

– På DENIOS har vi en lång tradition av att testa och certifiera våra produkter för att kunna ge den säkerheten som vi utlovar. Skulle vi dra paralleller mellan kemikalieförvaring och bilar är det väldigt få som skulle köpa en bil som inte är krocktestad. Så skulle det vara även inom kemikalieförvaringen, säger Linus Jacker.

Hög dimensionering av miljöcontainern tack vare de extra stora skjutportarna

Den brandklassade miljöcontainern RFP SD med skjutdörrar är lämplig för förvaring av miljöfarliga och brandfarliga ämnen och ger förutom brandskydd, hög förvaringskapacitet för upp till 48 fat eller 12 IBC. De automatiska skjutdörrarna är speciellt utvecklade av DENIOS och uppfyller EN 16034. Med fjärrkontroll kan skjutportarna manövreras från gaffeltrucken.

– Tanken med skjutdörrarna är att effektivisera arbetet för truckförare som kan öppna dörrarna med enbart en knapptryckning. Eftersom man då slipper risker med vindlaster ökar både säkerheten och flödet i arbetsprocessen till det bättre. Det känns kul att vara först ut på marknaden och vad jag vet har ingen konkurrent någon liknande förvaringslösning i dagsläget, avslutar Linus Jacker, VD på DENIOS AB.


Elina Pöyliö Jacker
Pressansvarig Marknad
elP@denios.se
0727-311710
Kontaktinformation
Postadress
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Besöksadress
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556613-7930
Grundat: 1986
Anställda: 8
Välkommen till DENIOS AB

I mer än 35 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Kontakter

Elina Pöyliö
Marknad
036-39 56 60

Filmer

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-22
Nyanställda tjejer på SkrotSmart i TrollhättanMissa inte vår senaste nyhet!Hos DynaMate är mät­skalorna i trygga händerVakuumpumpars roll i moderna industrierFörsta XMOR®-skopan i Sverige
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr
2024-05-20
Milltool AB lanserar MT22DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch