SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Equinix säkrar flera nya etableringar under det gångna året

Datacenterbranschen fortsätter växa globalt 2021
: Equinix som är globalt ledande på digital infrastruktur har genomfört hela 34 nya etableringar av datacenter och förbindelsecentraler över hela världen under 2020. Etableringarna under 2020 innebär att Equinix plattform nu omfattar fler än 220 datacenter i 26 olika länder, fördelat på 63 städer. Detta ger Equinix över 10 000 kunder från hela världen möjlighet att dra nytta av de IT-resurser som finns tillgängliga i plattformen.

Samtidigt får de tillgång till de molntjänster, nätverk, partners, leverantörer och kunder som ingår i företagets ekosystem. Den stora geografiska spridningen för Equinix datacenter ger företag tillgång till snabba och säkra digitala förbindelser över hela världen.

I Europa påbörjades en av de största utbyggnaderna någonsin i företagets historia av Equinix Fabric-plattformen. Equinix Fabric finns nu tillgänglig i Barcelona, Bryssel, Genève, Hamburg, Istanbul, Lissabon och Sofia och ger företag snabba och enkla förbindelser när det kommer till både fysisk och virtuell digital infrastruktur.

Under första kvartalet 2021 expanderar Equinix i Europa med ett nytt datacenter i Milano. Datacentret, med namnet ML5, erbjuder colocation och tillhandahåller avancerade direktförbindelser via till exempel Equinix Fabric och Equinix Internet Exchange.

Under december byggdes Platform Equinix ut i Asien, med en femte etablering av ett nytt datacenter i Singapore, med namnet SG5. Sent i november meddelade Equinix att man investerar 55 miljoner dollar, drygt 459 miljoner kronor, för att bygga ett datacenter i Osaka i Japan.

Under det första kvartalet 2021 planerar Equinix att genomföra förvärvet av det indiska företaget GPX Global Systems. Genom detta tillskott av två datacenter med avancerad kapacitet för förbindelser, fortsätter Equinix att expandera i Indien.

Den snabba utbyggnadstakten i Asien är goda nyheter för alla svenska företag som vill växa på den marknaden. Enkla och snabba förbindelser, samt tillgång till datacenter, förenklar sådana satsningar.
– Equinix globala expansion är ett bevis på att vi tillmötesgår det ökande globala behovet som är en följd av en accelererande digital transformation. Likt företag i andra länder fortsätter även svenska företag att satsa på digitalisering för att uppfylla behov som ökat till följd av coronapandemin, säger Maria Sundvall vd Equinix Sverige.

Även i Nordamerika fortsätter Equinix expandera i ett rasande tempo. I Washington DC öppnade Equinix sitt sextonde datacenter, med namnet DC21, i november. Den etableringen innebär tillsammans med datacentret DC15 som öppnades tidigare i år att Equinix har investerat mer än 200 miljoner dollar, cirka 1,7 miljarder kronor, enbart i Washington DC under 2020. Washington DC är ett av de områden som har flest förbindelser i hela världen och är därmed en stark motor för den globala digitala ekonomin.

Equinix har fler än 80 datacenter i USA, i viktiga områden som Silicon Valley, Dallas, Chicago, New York, Miami och Washington DC. Närvaron i Nordamerika stärktes ytterligare 1 oktober när Equinix slutförde ett köp av 13 datacenter från Bell i Kanada, för 780 miljoner dollar, drygt 6,5 miljarder kronor. Köpet som genomfördes kontant omfattar mer än 600 kunder och cirka 134 000 kvadratmeter datacenteryta. Det innebär att Equinix nu är en ledande leverantör av digital infrastruktur i Kanada.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när