SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Första spadtaget för Martin & Serveras nya lager i Norrköping

Nu tas det första spadtaget för bygget av Martin & Serveras nya lager på drygt 30 000 kvadratmeter i Herstadberg i Norrköping.
Det nya lagret är en viktig del av strategin när restauranggrossisten satsar på konkurrenskraftig och hållbar logistik. – Vi är vi väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet att driva hela det här byggprojektet för att sedan ta ansvar för förvaltningen när fastigheten står färdig i slutet av 2021, säger Nils Rydh, projektansvarig på Wilfast.

Det symboliska första spadtaget togs gemensamt av Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Charlotta Gromulski, platschef för Martin & Servera i Norrköping samt Nils Rydh från Wilfast.

– Dagens spadtag symboliserar verkligen resultatet av flera parters gemensamma arbete för att den här moderna logistikfastigheten nu blir verklighet. Förutom Martin & Serveras aktiva deltagande genom hela processen och kommunens snabba och smidiga handläggning, vill jag även framhålla Byggstatik i Örebro och TAB som också har varit väldigt viktiga delar i det team som tillsammans arbetar med det här projektet, säger Nils Rydh.

Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik berättar:

– Nu kör vi igång bygget av vårt nya, klimatsmarta lager i Norrköping. Det är en viktig del i vår strategi för att skapa branschens mest konkurrenskraftiga och hållbara logistik.

Martin & Servera Logistik finns redan idag med lager- och distributionsverksamhet i Norrköping, närmare bestämt på Blygatan. Verksamheten i Norrköping är redan idag omfattande – 150 bilar lämnar Martin & Serveras lastkajer varje vecka fullastade med varor för 8 000 leveranser.

– Det har varit viktigt för oss att bygga nytt i just Norrköping – dels för att det är ett bra logistiskt läge, men också för att vi vill behålla och bygga vidare på all den kompetens som finns hos medarbetarna i Norrköping, säger Stefan Bergström Hedmark.

Charlotta Gromulski, som är platschef för verksamheten i Norrköping, pratar om lagret som nu byggs:

– Huset kommer att bli mer än 31 000 m2 stort. Bara fryslagret är på över 5000 m2. Det blir 10-11 meter takhöjd inomhus. Ytan är ändå inte det viktigaste, det viktigaste är att lokalerna blir betydligt mer moderna och ändamålsenliga – både för medarbetarna och för den verksamhet vi driver.

Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping gläds åt expansionsplanerna:

– Självklart är det glädjande när företag i Norrköping växer och utvecklas. När det dessutom handlar om klimatsmart tillväxt blir glädjen dubbel.

Wilfast har en lång relation med Martin & Servera och har tidigare förvaltat deras tidigare lager i Halmstad, Umeå och Västerås. För närvarande förvaltar Wilfast bolagets nya lager i Enköping, som byggdes 2016, och som också är ett av fyra nya lager för Martin & Serveras verksamhet i Sverige.

För mer information:

Nils Rydh, projektansvarig Wilfast. Tel: 0725-02 48 10. E-post: nils@wilfast.se

Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik AB. Tel: 0702-23 28 38. E-post: stefan.bergstrom-hedmark@martinservera.se

www.wilfast.se

Wilfast är en heltäckande partner på den nordiska fastighetsmarknaden som arbetar med förvaltning, uthyrning, fastighetsutveckling, förvärv, finansiering och försäljning. Våra uppdragsgivare och samarbetspartners består av svenska och utländska fastighetsägare och fastighetsfonder samt noterade fastighetsbolag. Verksamheten är främst inriktad på kommersiella fastigheter inom lager, logistik, industri där vi i merparten av uppdragen även är medinvesterare. För närvarande förvaltar vi cirka 1,2 miljoner kvadratmeter lokalyta, med ett fastighetsvärde överstigande 10 miljarder kronor, i ett 20-tal städer i Sverige samt i Danmark och i Finland.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när