SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fördelar och funktioner för det nya vajersystemet

Nytt fallskyddssystem certifierat för 5 användare
Effektivitet i arbetet är viktigt och något som de IRATA-certifierade reparbetarna på SafeReach tar på stort allvar. Därför introducerar företaget nu en helt ny typ av vajersystem för fallskydd i Sverige. Systemet har många fördelar jämfört med traditionella fallskyddssystem, bland annat kan upp till 5 arbetare vara inbundna i systemet samtidigt.
Det nya vajersystemet har tagit den internationella fallskyddsmarkanden med storm och SafeReach erbjuder installation av systemet i hela Sverige.

Hur 5 användare av fallskyddssystemet ökar effektiviteten


Traditionella fallskyddssystem är ofta certifierade för att bara två arbetare kan vara inbundna i systemet samtidigt. Detta gör att endast små arbetslag kan utföra arbeten och det blir ofta mycket spilltid då arbetare väntar på varandra eftersom inte alla i arbetslaget kan vara inbundna samtidigt.
I dagens hårda konkurrensklimat i industrin såväl som i bygg- och fastighetsbranschen är arbetarnas effektivitet en viktig faktor. Ineffektiva arbetsmetoder och säkerhetssystem driver upp tidsåtgången och därmed kostnaderna för både löpande underhåll och renoverings- och reparationsarbeten.
Därför välkomnade den internationella fallskyddsmarknaden i fjol den senaste stora innovationen inom fasta installationer för fallskyddsinfästningar. Det nya fallskyddssystemet bygger på helt annan teknologi jämfört med de andra systemen på marknaden och har många fördelar.
Istället för energiabsorberare i systemets extremiteter, som är den vanliga designen i fasta fallskyddssystem, har det nya systemet ett redundanssystem med absorberande förankringar. Detta gör bland annat att 5 personer kan vara inbundna i systemet samtidigt och att reparbetare kan hänga från fallskyddssystemet.
En annan stor fördel som fallskyddsexperterna på SafeReach ser med det nya fallskyddssystemet är att systemet är ergonomiskt utformat och smidig att använda. Systemets löpvagnar har en annan utformning än traditionella system och glider lättare. Användarvänlighet är en viktig faktor eftersom det också bidrar till ökad effektivitet och för arbetarna som använder det.

Andra fördelar med det nya fallskyddssystemet


Förutom att hela 5 arbetare kan vara inbundna i systemet samtidigt finns flera andra fördelar. Fallskyddsexperterna på SafeReach listar här vad de ser som de viktigaste fördelarna:
1. Det nya systemet är svårare än andra system att koppla ur sig från och kan därför anses vara säkrare än andra fallskyddssystem.
2. Systemets nya design gör att arbetare smidigt kan passera varandra utan att koppla ur sig från systemet.
3. Till skillnad från traditionella fallskyddsystem behöver inga komponenter bytas ut eller justeras efter att en arbetare har tagit ett fall i systemet. Detta gör att underhållskostnaderna minskar och onödiga stop undviks på grund av eventuella leveranstider för komponenterna.
4. Fallskyddssystemet är certifierat både för arbete via fallskydd och reparbetare. Därmed är systemet ett mer prisvärt än alternativen, om fastighetsägaren har behov av infästningar för dessa två typer av arbetare. Om behov finns för både fallskydd och reparbete är dagens lösningar kostsamma och innebär flera (eller relativt stora) installationer.
5. Eftersom det nya fallskyddssystemet kan användas både för fallskydd och reparbete är det enklare och billigare för fastighetsägare att underhålla och låta utföra besiktning på, jämfört med om det finns två installationer.
6. Färre installationer på taken ökar platseffektiviteten och det estetiska utseendet.
7. Miljön vinner när vi utnyttjar resurser effektivare genom att ha ett system i stället för att ha flera system för olika ändamål.
Mer om det nya vajersystemet finns att läsa på SafeReach’s hemsida.

SafeReach installerar det nya fallskyddssystemet i hela Sverige


SafeReach är specialister inom reparbete och fallskydd. Företaget installerar fasta såväl som tillfälliga fallskyddsystem över hela Sverige. Företagets skickliga IRATA-certifierade höghöjdsarbetare kan det nya fallskyddssystemet och är behöriga att installera det på alla platser där fallskydd och ankarpunkter för reparbete behövs t.ex. på tak, i industrier, under brokar och i gruvor.
Den som har frågor om det nya fallskyddssystemet, vill ha en demonstration eller få mer information är varmt välkommen att kontakta Christina på SafeReach.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD