SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Få hjälp med att hitta de bästa kreditkortet för just dig

Söker du som tiotusentals andra svenskar efter ett nytt kreditkort?
Då bör du ta hjälp av proffs som förstår sig på branschen och som kan hjälpa dig jämföra kreditkort efter dina förutsättningar och behov. Detta eftersom kreditkort är associerade med viss ekonomisk risk, men framför allt för att du ska få tillgång till de bästa förmånerna.

I ett försök att underlätta din jakt tog vi hjälp av ett gäng experter som dedikerat en hel webbplatsen till att hitta bästa kreditkortet 2022. Där kan du läsa detaljerade recensioner om alla kreditkort i Sverige, samt guider där de olika korten testas och jämförs med varandra i en rad olika kategorier.

De tre vanligaste kreditkortstyperna


Enligt hjärnorna bakom webbplatsen ovan är det bäst att börja med att lista ut vad man främst kommer använda sitt kort till. Kreditkort är nämligen utvecklade till att vara bra för olika saker, och de tre vanligast är följande.

Resekort


Ett resekort är ett kreditkort med förmåner och fördelar kopplade till resor. Med dessa kort får du bland annat kompletterande reseförsäkringar, bonuspoäng varje gång du bokar ett flyg eller hotell med mera. Många av korten är dessutom billigare att använda utomlands än vad vanliga bankkort är.

Några exempel på resekort är Norwegian Banks kreditkort, Marginalen Traveller och alla kreditkort kopplade till SAS Eurobonus som är ett av Europas ledande bonussystem för resor.

Bensinkort


Bensinkort kallas även för tankkort och är, som du säkert förstår, kopplade till bensinstationer. Bland annat har OKQ8, Circle K och Shell sina egna tankkort, men det finns även kreditkort såsom Re:Member Flex som ger riktigt fina förmåner varje gång man tankar.

Typiska bränsle-förmåner är rabatt för varje lite bränsle man köper, bonuspoäng när man använder kortet på utvalda bensinstationer och försäkring för om man lyckas tanka fel sorts bränsle. Detta kan vara extra fördelaktigt nu när bränslepriserna ökar. Här gäller det så klart att välja ett kreditkort som är kopplat till den mack där du oftast tankar.

Matkort


Även matkort är en populär sorts kreditkort kopplade till mataffärer – Coop Mastercard och Ica Banken Visa är två exempel. Dessa kort ger bonuspoäng varje gång man handlar i deras matbutiker, poängen kan sedan växlas till värdecheckar, upplevelser och rabatter.

I de allra flesta fall får man även exklusiva erbjudanden från matbutikerna om man använder deras kreditkort. Och som pricken över i:et fungerar det också som “vanliga kreditkort”, dvs. att du kan använda dem för alla dina utgifter, oavsett om du handlar mat eller andra tjänster och varor.

OBS! Behöver du ett kreditkort till ditt företag kan du istället ansöka om ett företagskort. Dessa kort har i regel liknande förmåner som privata kreditkort, fast med annorlunda villkor.

Se till att du uppfyller villkoren


Innan du sätter igång och börjar leta efter ett nytt kreditkort rekommenderar vi att du granskar villkoren för att se till att du uppfyller dem. För att beviljas ett kreditkort krävs det nämligen att man har en ordnad ekonomi utan obetalda skulder hos Kronofogden. Detta kollas med en kreditupplysning från exempelvis UC. Dessutom måste man vara minst 18 år gammal, bokförd i Sverige och ha en fast inkomst.

Om du inte uppfyller dessa minimikrav kommer du in ansökan aldrig att beviljas förrän du åtgärdat problemen. Då kan du istället ansöka om ett debetkort eller kontakta din huvudsakliga bank för att se hur de kan hjälpa dig.
Kontaktinformation

Nationwide Sweden AB

+46 73 222 22 22
Ej aktiv
Ej aktiverad
Postadress
Ormastorps­gatan 5
26535 Åstorp
Besöksadress
Berga­vägen 13
25466 Helsingborg
Region
Åstorp
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
559302-4853
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Info saknas

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Matyas Dios
+46 73 222 22 22
Matyas Dios
+46 73 222 22 22

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-05
Nu introduceras en ny lanseringskampanj Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?Bekvämare liv med uppkopplat kodhandtag Ny maskin från Ras Skadlig kod sprids via Minecraft-tillägg
2024-06-04
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag