SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fördelar med att ha ett företagskort

Har du inget kreditkort kopplat till ditt företag?
Då är det hög tid att få det gjort. Fördelarna med att ha ett företagskort är nämligen många fler än nackdelarna, och det bör även ses som ett naturligt steg i den digitalisering som just nu sker inom företagande i Sverige och globalt.

Trots detta är det fortfarande många företagare som tvekar inför beslutet och som ställer sig frågande till hur det kan gynna dem och deras verksamhet. Därför tänkte vi idag få rätsida på det hela. Nedan hittar du främsta fördelarna med att använda företagskort samt hur de vanligaste korten är utformade.

Digitalisera administrationsarbetet


Ett företagskort är först och främst en praktisk lösning som underlättar administrationsarbetet, inte minst för den ekonomiansvariga och revisorn. Genom att använda samma kreditkort för alla utgifter inom verksamheten kan du hantera betalningen med en enda månadsfaktura. Istället för att sprida ut sig på massa olika fakturor och betalningssystem.

På så sätt minimerar du behovet för pappersarbete och underlättar, som sagt, bokföringen för alla inblandade.

Idag kan man dessutom koppla sitt företagskort till appar och online-lösningar som hjälper dig digitalisera bolaget i grunden. Dessutom får du i regel möjligheten att hålla koll på verksamhetens utgifter i realtid direkt via din smartphone.

Ta del av försäkringar och bonusar


Som du säkerligen redan känner till har alla kreditkort diverse förmåner, det gäller både privata kreditkort och så kallade företagskort. Beroende på hur kortet är utformat och vem kreditgivaren är kan bonusar och förmåner skilja sig.

Reser du ofta i jobbet bör du välja ett kort med reserelaterade förmåner såsom kompletterande reseförsäkring eller inget valutapåslag. Är det så att du har föraren och chaufförer kan du istället överväga ett bensinkort som ger rabatt för varje liter bränsle du tankar.

Se till att göra ordentlig med efterforskning angående förmåner och villkor INNAN du ansöker!

Extrakort tillgängliga för alla anställda


För att ett företagskort ska vara så praktiskt som möjligt behöver alla de anställda som hanterar utgifter och betalningar ha tillgång till ett kort. Detta löser man lättast genom att ansöka om ett kreditkort för företaget och sedan extrakort kopplade till ditt ursprungliga kreditkortet.

På så sätt dras alla utgifter från samma kreditutrymme och du behöver endast hantera en månadsfaktura istället för en faktura per kort. Se därför till att ditt företagskort har stöd för extrakort och att det inte kostar för mycket.

De vanligaste företagskorten


Slutligen vill vi påpeka att det bästa kreditkortet för ditt företag inte nödvändigtvis är det bästa för ett annat företag. Därför bör du noggrant överväga vad kortet ska användas till och vilka förmåner som kommer gynna er bäst.

Idag finns det till exempel “renodlade företagskort” såsom Mynt som förutom cashbacks optimerar digitaliseringen och underlättar bokföringen något enormt med en tillhörande ekonomiapp. Vidare har alla de stora bensinstationerna i Sverige sina egna kreditkort (kallade tankkort) som ger rabatt varje gång du tankar och en rad andra fordonsrelaterad förmåner. Sist men absolut inte minst har vi resekorten som ger rabatter, bonuspoäng, försäkringar och exklusiva tjänster när du och dina anställda reser med flyg och tåg, även internationellt.
Kontaktinformation

Nationwide Sweden AB

+46 73 222 22 22
Ej aktiv
Ej aktiverad
Postadress
Ormastorps­gatan 5
26535 Åstorp
Besöksadress
Berga­vägen 13
25466 Helsingborg
Region
Åstorp
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
559302-4853
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Info saknas

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Matyas Dios
+46 73 222 22 22
Matyas Dios
+46 73 222 22 22

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-05
Nu introduceras en ny lanseringskampanj Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?Bekvämare liv med uppkopplat kodhandtag Ny maskin från Ras Skadlig kod sprids via Minecraft-tillägg
2024-06-04
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag