TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framtidens fabrik i fokus

ABB ställer ut på Elmia Automation
Kollaborativa robotar och digitalisering för framtidens fabrik står på agendan när ABB ställer ut på Elmia Automation.

Besök montern D02:40 och se hur ABB hjälper sina kunder att stärka konkurrenskraften, samtidigt som de förbättrar flexibiliteten och skördar fördelarna med ett allt mer uppkopplat tillverkningsekosystem.

I maj när Elmia Automation slår upp portarna för fjärde gången finns ABB på där besökarna får ta del av hur ABB kan bidra till att förbättra effektiviteten och produktiviteten med ökat samarbete och digitalisering i framtidens fabrik. ABB satsar stort och visar stor del av företagets erbjudande inom robotik inklusive service och uppgraderingstjänster, maskinbetjäning, motorer och drivsystem och säkerhetsprodukter.

”Vi ser mycket fram emot årets mässa. Den är en viktig arena för företag inom tillverkande industri och en spännande mötesplats för att svensk industri ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftig och hänga med i utvecklingen mot framtidens produktion. Vi vill betjäna våra kunder och berätta om och visa de senaste lösningarna inom robotteknik, automation och den uppkopplade fabriken. Detta för att ge idéer om hur man ytterligare kan stärka sina företag för framtiden och visa hur man kan öka sin konkurrenskraft”, säger Joakim Rosenqvist, försäljningschef för ABB-enheten Robotics i Sverige.

Exempel på innehåll i ABB-montern är robotceller för säker och kollaborativ tillverkning, maskinbetjäning samt 3D-print. Dessutom presenteras robotprogrammering via RobotStudio och drifttagning med hjälp av VR och digitala tvillingar. I entrén på mässan finns företagets tvåarmade kollaborativa robot YuMi som pärlar armband. ABB visar även en YuMi-robot i montern som är integrerad med ABB:s motorer och frekvensomriktare och som plockar godis åt besökarna. Detta är ett bra tillfälle att se hur exakt och effektiv roboten kan fungera och utan några stängsel alls - nära människor.

I montern visas också hur lätt det är för kunderna att koppla upp sina ABB-robotar och därmed jobba proaktivt med underhåll och livscykelplanering, genom My ABB portalen och erbjudandet Connected Services.

Det finns möjlighet att prova på Virtual Commissioning i Automation Builder, där besökare kan simulera virtuella ändringar i RobotStudio och realisera dessa i en verklig systemlösning bestående av en YuMi-robot, ABB:s PLC, motorer och frekvensomriktare. ABB visar också helkompatibla, flexibla och skalbara frekvensomriktare speciellt optimerade för maskinapplikationer och maskinbyggare.

På mässan visar ABB robotceller från FlexLoader-familjen som ger högre produktivitet och optimerade driftskostnader. ABB FlexLoader är ABB:s nästa generation av standardiserade och flexibla celler för matning av verktygsmaskiner och automatiserad hantering av komponenter i produktionen. Bland annat visas FlexLoader-celler med den senaste 3D-tekniken och visionsystem för maskinbetjäning.

Ökad produktivitet med integrerade säkerhets- och automationslösningar
ABB visar vidare sitt kompletta program för maskinsäkerhetslösningar, inklusive utgående enheter som kontaktorer och säkerhetsbrytare i kombination med automationslösningar för robotceller.

”Vi höjer säkerheten och sänker kostnaderna med vårt breda utbud av integrerade lösningar för säkerhet och automation. Med andra ord, ökad säkerhet ger bättre produktivitet”, säger Anders Brunander, försäljningschef på ABB Lågspänningsprodukter.

Bredvid ABB har företaget B & R, som nu integreras med ABB-familjen, sin monter med bland annat intuitiva och webbaserade operatörspaneler med direktanslutning från sensorn till molnet. B&Rs engagemang för öppna standarder som POWERLINK, openSAFETY, OPC UA, html 5, med flera, möjliggör sömlös kommunikation och perfekt balanserad prestanda. På plats finns det innovativa och flexibla transportsystemet, ACOPOStrak, som skapar oöverträffad flexibilitet ner till batch-size-one-lösningar. Filosofin är att skapa värde tillsammans och att skapa lösningar i partnerskap för framtiden.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. Som huvudpartner till Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportklassen hos FIA, tänjer ABB på gränserna för e-mobilitet för att bidra till en hållbar framtid. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 135 000 anställda. www.abb.com

För mer information kontakta:

ABB Sverige
Joakim Rosenqvist
Försäljningschef, Robotics
Tel. 021-32 93 75
joakim.rosenqvist@se.abb.com

ABB Sverige
Christine Gunnarsson, presschef
021-32 32 32
press@se.abb.com
2018-10-12
Onepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrumM3 Bygg erhåller stor samverkansentreprenad åt Svenska Bostäder i Husby
2018-10-10
Billigare emballage till Visma medlemmarHåll ordning på den manuella smörjningen! Sverige laddar för svenskt rekord i VM i TimbersportsBesiktningstekniker till Opus i HalmstadBiogasbolaget och Svealandstrafiken tecknar avtal Pressinbjudan till Persontrafik 2018 "Dagens ErP-direktiv för fläktar fungerar och bör inte förändras"Svenska Retursystem nominerat till Miljöstrategipriset 2018Han är Årets byggchef 2018Robusta antenner för industrins behovSophos Intercept X – nu med integrerat skydd för arbetsstationerPernilla Helmersson i Snåret: ”Översiktsplanen i sin traditionella form är död”Skanska Fastigheter hyr ut 4 400 kvm i Sthlm New Creative Business SpacesSchneider Electric lanserar två nya kompakta motorskyddsbrytare upp till 37 kWConsid optimerar norsk friluftsjättes digitala närvaro Derome och Bovieran inleder nytt samarbeteAhlsells valberedning inför årsstämman 2019
Annonser