SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Har du rätt bokföringsprogram?

Spara pengar med hjälp av rätt bokföringsprogram
Det är väldigt få företagare som ser sin bokföring som det roligaste med att driva företag. Även fast det är roligt med intäkter tar det både energi och tid att bokföra. Dock är det något av det viktigaste du gör inom ett företag. Skatteverket kräver att du ska samla skriftliga bevis för alla händelser angående företagets affärer och allt material ska sparas i hela sju år! Ta det lugnt, det finns hjälp i form av bokföringsprogram.

Vad är bokföring?


Att konstant hålla ordning på sina affärshändelser genom att spara material och skriva upp detta kallas faktiskt för att föra bok, alltså att bokföra. Alla händelser ska skrivas upp i kronologisk ordning eller nummerordning beroende på vilken händelse det handlar om. Detta gör man i olika så kallade konton.

Ett årsbokslut är en samanställning av alla konton du skapat under året. Detta bokslut visar hur det har gått för ditt företag under året samt hur mycket skulder du har.
Det viktigaste att ta med sig när det gäller bokföring är att du som är ägare av företaget ansvarar för bokföringen oavsett om du har en tredje part som sköter bokföringen eller inte.

Varför du tjänar pengar på att använda ett bokföringsprogram


Om du som de flesta sitter i slutet av bokföringsåret och ska deklarera och inser att du har gjort fel uppstår den där tråkiga känslan i magen. Kanske har du bokfört samma sak på två ställen, en utgift som intäkt?

Ett bokföringsprogram är en investering för dig som företagare. Ett bokföringsprogram tillåter dig att göra rätt från början. Men det starkaste skälet att de flesta väljer ett bokföringsprogram är att automatisera processen. Tänk att skriva in alla intäkter och utgifter i färdiga boxar i ett enkelt system. Att med ett enkelt knapptryck skriva ut ett bokslut, skönt eller hur?

Du får samtidigt en enkel och snabb överblick över företagets ekonomi. Hur mår egentligen företaget? Finns det några flaskhalsar och finns det några likviditetsproblem?

Hitta rätt bokföringsprogram för dig


Att hitta rätt bokföringsprogram ska vara enkelt. Bokföringsprogram24.se hjälper dig att hitta rätt bokföringsprogram. Bokföringsprogram24 samlar svenska bokföringsprogram och system för dig som vill investera i ett rejält bokföringsprogram. För att göra valet enkelt för dig ser du både pris samt strukturen på bokföringsprogrammet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när