SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HPE ProLiant firar 30 år av serverinnovation

30 år av prestanda och utveckling
Serverserien HPE ProLiant har fyllt 30 år och HPE firar det pågående jubiléet med en tillbakablick.

Produktfamiljen ProLiant lanserades av Compaq, som sedermera förvärvades av HP i september år 1993. Namnet ProLiant är en ordlek av ”Professional” och ”Reliant”. Sedan start har ProLiant drivit på innovation, påskyndat forskning, bidragit till kreativitet och löst komplexa samhällsproblemen.

30 år av prestanda och utveckling
HPE ProLiant-servrar säljs idag i en rasande takt, ungefär tre enheter i minuten, och fram till idag har det sålts över 40 miljoner exemplar världen över. Serverfamiljen har från start flyttat gränserna för databehandling – från den första servern Compaq ProLiant 1000 som innoverade med ”hot-plug disk”, som möjliggjorde byte av hårddisk medan servern är i gång, fram till dagens HPE ProLiant Gen11.

Med stöd av Ampere-processorer gör energieffektiviteten det möjligt att distribuera servrarna även i effektbegränsade edge-miljöer.

Under de 30 år som passerat mellan Compaq ProLiant 1000 och HPE ProLiant Gen11 märks en lång rad andra innovationer som drivit på utvecklingen i serverbranschen.

30 år av underhållning
Egenskaper som kännetecknar HPE ProLiant-servrar är prestanda och inte minst livslängd. Fram till nyligen använde TF1, den största TV-kanalen i Frankrike, fortfarande första generationens ProLiant för uppgifter som undertextning. De senaste åren har serverparken moderniserats med lösningar som inkluderar HCI Simplicity och Synergy.

HPE ProLiant används även brett för användares interaktiva upplevelser. Serverfamiljen har gjort det möjligt för miljontals spelare över hela världen att ge sig ut på äventyr i MMORPG-spelet World of Warcraft. De som vill uppleva känslan av att resa ut till rymden kan besöka Disney Worlds attraktion ”Mission Space”, en av världens mest häftiga åkattraktioner, som körs på HPE ProLiant.

Förutom att i bakgrunden möjliggöra TV, åkattraktioner och datorspel har HPE ProLiant spelat en viktig roll i skapandet av filmer. Med hjälp av ProLiant skapade regissören James Cameron storfilmen Avatar, där hela 40 000 processorkärnor och 100 terabyte (TB) primärminne möjliggjorde de imponerande 3D-effekterna på månen Pandora. Även DreamWorks Animation har tagit hjälp av HPE ProLiant för att skapa idag älskade familjefilmer såsom Shrek, Kung Fu Panda och Draktränaren.

30 år av hälso- och sjukvård
HPE ProLiant har även spelat en nyckelroll inom hälso- och sjukvårdssektorn och gjort det möjligt att i realtid överföra data till vårdpersonal. Detta inkluderar Sjukhuset San Vicente Fundación i Colombia, som varje år utför mer än 20 000 kirurgiska ingrepp.

Ett annat imponerande exempel är Slovenj Gradec General Hospital i Slovenien, som använder servrar från HPE ProLiant för att skapa ett delat journalsystem, vilket hjälpt till att bättre hantera medicinsk information på ett säkert sätt – särskilt under COVID-19-pandemin.

30 år av engagemang för energieffektivitet och miljö
I dagens snabbt föränderliga landskap står organisationer inför den tvådelade utmaningen att möta prestandakrav och minimera miljöpåverkan. HPE ProLiant Gen11 är en högpresterande lösning som införlivar hållbara metoder i såväl design som tillverkning och drift. Dessa servrar har satt flera nya rekord och levererar upp till 99 procent högre prestanda och 43 procent mer energieffektivitet jämfört med föregående generation. Detta hjälper organisationer att möta sina krav och samtidigt nå målsättningar om minskat koldioxidavtryck.

Mot oändligheten och vidare – stöd för rymdforskning
HPE ProLiant stannar inte enbart på jorden. Serverlösningen HPE ProLiant DL360 Gen10 är en del i HPE:s Spaceborne Computer-2 (SBC-2), som används på International Space Station (ISS). Denna
revolutionerande lösning möjliggör för astronauter att bearbeta data direkt i rymden, vilket minskar latensen och förbättrar autonomin under långa rymduppdrag.

Den 30-åriga historien om HPE ProLiant är en berättelse om innovation, enastående prestanda, hållbarhet och betydande bidrag till samhällets alla sektorer. Med den senaste lanseringen, Gen11,
tänjer dessa servrar på gränserna och levererar förbättrad prestanda för att möta den moderna världens ständigt föränderliga behov.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när