SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hur ska gasflaskor förvaras?

Arbete med gasflaskor kan innebär många risker
Eftersom arbete med gasflaskor innebär många risker såsom exempelvis brand-, explosions- eller hälsorisker, behöver dessa risker minimeras genom en säker förvaring och professionell hantering. Särskilt viktigt är det att förvaringen av gasflaskor är anpassad efter de olika gasernas egenskaper. Förutom MSB:s föreskrifter för hantering av brandfarlig gas, som har syftet att hindra, förebygga och begränsa olyckor och skador på liv, hälsa, miljö och egendom bör du även se över villkoren som ditt försäkringsbolag ställer. MSB:s riktlinjer gäller för alla som hanterar brandfarlig gas eller aerosolbehållare med brandfarligt innehåll, därför behöver du som säljer sprayflaskor i butik eller använder gas på arbetsplatsen genast se över din förvaring av gasflaskor.

Riskbedömning gaser


Först av allt skall en riskbedömning göras, detta gäller för all verksamhet där gas hanteras. Varje gas måste övervägas individuellt och utvärderas enligt de risker som utgår från den. När riskbedömningen är klar är det viktigt att alltid ta hänsyn till hur gasflaskorna ska förvaras eller hanteras. Kom också ihåg att regelbundet instruera dina anställda om rätt gashantering och deras säkerhet.

Vad krävs för att förvara gasflaskor?


De fem grundläggande kraven för gasförvaring är:

1.Gasflaskor måste skyddas mot stark värme.
2.Gasflaskor får inte utsättas för brand.
3.Gasflaskor måste skyddas mot korrosion.
4.Mekaniska skador måste förhindras.
5.Obehöriga får inte vistas på lagret.

DENIOS tillverkar gasskåp och containrar för förvaring av gasflaskor och erbjuder ett omfattande sortiment för både inomhusförvaring och utomhusförvaring av gasflaskor. Oavsett om enbart en gasflaska ska förvaras eller upp till 66 stycken hittar du rätt förvaringslösning hos DENIOS.

Underhåll av gasskåp nödvändigt för brandskydd


Precis som att en bil behöver besiktas med jämna mellanrum behöver även brandklassade gasskåp kontrolleras och underhållas. Eftersom de förvarar en mängd olika frätande, giftiga, explosiva eller brandfarliga gaser krävs det att utrustningen ska kontrolleras med jämna mellanrum utav utbildad personal för att brandskydd och funktion kunna garanteras.

För den som funderar på att köpa ett brandsklassat gasskåp är det därför viktigt att titta extra noga på hur underhållsservice kan ordnas så att rätt säkerhet kan garanteras över tid. Förutom att utveckla och tillverka brandsäkra skåp erbjuder DENIOS, som enda aktör på den svenska marknaden, underhållsservice för brandklassade skåp. Med underhåll utfört av DENIOS servicetekniker garanteras att er förvaring för gasflaskor kommer att uppfylla sin skyddsfunktion vid brand.

– När det gäller säkerhet för människa och miljö duger inte gissningar utan vetenskapen om att skydden håller måste finnas. Därför testats och certifierats våra produkter. Med DENIOS underhåll får du dessutom ett skydd som håller över tid enligt de krav som multinationella företag ofta ställer, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB
Kontaktinformation
Postadress
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Besöksadress
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556613-7930
Grundat: 1986
Anställda: 8
Välkommen till DENIOS AB

I mer än 35 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Kontakter

Elina Pöyliö
Marknad
036-39 56 60

Filmer

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Tegelgigant säkerställer snabbt arbeteAdvenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB