SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Köpte 18 meter laserskär­maskin på auktion!

Räcker till det mesta och öppnar dörrar till spännande produktion
Alla vet ju att man skapar effektivare arbetsflöden i sin verkstad genom att förnya sitt maskinbestånd. Det enklaste är förstås att kontakta några återförsäljare och be om en demonstration. Ulf Börjesson, ägare till Glafsfjordens Maskin och Svets i värmländska Jössefors gjorde på ett annat sätt. Han fick en dag ögonen på en laserskärare på en auktionssajt. Den lägger jag ett bud på tänkte han.

Vann budgivningen
Han visste vad han ville ha då han ordentligt sonderat marknaden för laserskärmaskin. När nu en sådan skulle auktioneras ut tänkte Ulf att, tja, varför inte? Så han klev in i budgivningen. Du vann!

– Ja, det var lite spännande där ett tag, det kändes ju väldigt bra när auktionsförrättaren ringde och sa att den var vår.
Det var ingen liten maskin du köpte.

– Näe, de var en laserskärmaskin från Bystronic modell större,18 meter lång och 7 meter bred, så vi fick möblera om lite i lokalerna, men vi hade utrymme.

Ulf och hans anställda gjorde plats för nykomlingen, en CO2 laser från 2007 som stått hos ett företag i Bengtsfors som skulle avveckla sin verksamhet. Att flytta en så rejäl maskin är inget man gör i en handvändning, Ulf kontaktade därför Bystronic och bad om hjälp.

– De monterade ner, flyttade den till oss, renoverade upp den och uppdaterade programvaran BySoft 7 och sedan var vi igång med laserskärningen säger Ulf och konstaterar att man nu kan man skära det mesta i Jössefors då skärborden är imponerande 6,5 meter långa och 2,5 meter breda.

En komplett verkstad.
Glafsfjordens Maskin och Svets startades 1969 och Ulf själv började arbeta här 1989. Tio år senare tog han över verksamheten och sedan dess har det rullat på. Mestadels är det legotillverkning där två av kunderna heter Volvo och Scania. Är ni specialiserade på fordonsindustrin?

– Nejdå, vi har alla typer av kunder, det lokala företaget Tigbro som tillverkar badrumsmoduler är ett, Randek och Valmet är andra som ger oss förtroende precis som många återkommande mindre kunder.

Några egna produkter?
– Vi gör skopor till grävmaskiner under eget namn. Vi har hela produktionslinjen där vi skär, bockar, svetsar, blästrar och även pulverlackerar, så vi är fullt kompletta och klarar av allt säger Ulf.

Mångsidig produktion
Från kravallstaket till Arvikafestivalen till att ha blästrat 5000 motorblock till Volvo i Skövde och allt däremellan, ungefär så kan man beskriva GMS som man säger till vardags.

Maskinparken är väl inarbetad med beprövade maskiner där många är i de större storlekarna. En av landets största blästerboxar med sin höjd på närmare nio meter imponerar på besökaren och en sprillans ny kantpress blänker till i verkstaden!

– Ja, när vi hade vunnit auktionen på lasern stod det klart att vi skulle vinna mycket på att koppla den till en intelligent kantpress. Så vi lade en beställning på en ny Xpert Pro. En fyrameters på 320 ton som kommunicerar med laserskärmaskinen via BySoft 7. Programmet vet redan vid skärningen vilken kompensation som krävs om det blir många bockningar i kantpressen senare. Sånt skapar ett effektivt arbetsflöde med högsta precision. Det, plus vår långa erfarenhet ger en synergieffekt som lockar kunderna säger Ulf Börjesson stolt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information, vänligen kontakta:

Bystronic Scandinavia AB:
Per Göransson (VD). per.goransson@bystronic.com

Glafsfjordens Maskin och Svets AB:
Ulf Börjesson (VD) ulf@gmsab.se


Kontaktinformation

Glafsfjordens Maskin och Svets AB

Postadress
Kokeri­gatan 5
67160 Arvika
Region
Arvika
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556573-0412
Grundat: 1969
Anställda: 13
Välkommen till Glafsfjordens Maskin och Svets AB!

Vi tillverkar, bearbetar, monterar, demonterar, servar och utför underhållsarbeten. Vi utför även lego arbeten i korta eller långa serier. För det mesta har vi även smarta kvalitetslösningar på kundernas problem. Fråga oss - det kan löna sig direkt. I våra maskin -, svets- och plåtverkstäder, sker bearbetningsmoment såsom: svarvning, bockning, svetsning, fräsning.

Vi ordnar dessutom alla kompletterande moment som blästring och målning. GMS utför komplexa och kvalificerade arbeten likaväl som enkla. Vi tar antingen hand om hela produktionsskalan, från råmateriel till färdig produkt, eller bara utföra vissa detaljer.

GMS har högsta kvalitet och leveranssäkerhet.

Välkommen att kontakta oss!


Certifieringar

AAA – ISO 14001:2016 – ISO 3834-3:2005 – ISO 9001:2016 – SS-EN 1090-1:2009

Kontakter

Ulf Börjesson
VD
0570-214 55

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Skalverktygens mång­sidiga och viktiga rollAnalysinstrument för industriell framgångEn nödvändighet för trädfällningVinnare av Nordbyggs Guldmedalj 2024Midagon stärker sin närvaro
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga