SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

NilsonGroup tar ett stort kliv in i framtidens detaljhandel

Ett nytt ehandels system för att bli bättre på kundmötandet
En av Skandinaviens ledande skokoncern NilsonGroup, med varumärken såsom DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten och ECCO, tar ett stort kliv in i framtidens detaljhandel i och med utrullningen av en ny enhetlig Unified Commerce-plattform och POS i alla butiker.

Det familjedrivna företaget NilsonGroup – vars uppdrag är att göra skohandeln enkel, rolig och inspirerande – grundades 1955 och har nu närmare 200 butiker, med cirka 2000 anställda i Sverige, Norge och Finland.

Deras sökande efter ett best-of-breed-system för unified commerce med en mobil POS ledde dem till Sitoo, en av de snabbast växande och framåtblickande leverantörerna i branschen.

”Systemet vi använde innan Sitoo var byggt på gammal teknik och fungerade inte såsom vi önskade. Att bara lägga till en funktion som kontaktlösa betalningar skulle ha tagit lång tid och kostat oss mycket pengar”, säger Anders Ammilon, Affärsprocess- och IT-utvecklingschef på Nilson Group.

”Vi trodde först att vi kunde komma runt detta genom att bygga vår egen app för att hantera unified commerce, men vi insåg att vår tid och våra resurser bättre spenderas på att hitta en best-of-breed-lösning som Sitoo.”

“Att försöka hantera unified commerce-funktioner som lager och lagerhantering i vår egen app var svårt, liksom att se till att alla lagliga krav relaterade till systemet var uppfyllda – med Sitoo är det enkelt. Och nu har vi också mycket mindre underhåll att oroa oss för och kan därmed fokusera på viktiga saker såsom teamutveckling istället. Vi har dessutom kunnat skrota gamla system och göra vår IT-miljö mycket starkare och mer flexibel.”

Från dag ett har relationen mellan Sitoo och NilsonGroup varit starkt vilket ledde till en snabb implementering och utrullning, samt utveckling av nya spännande funktioner i programvaran som tex Runner-funktionaliteten som NilsonGroup använder för att förbättra kundupplevelsen i butiken.

Anders tillägger: ”Sitoo är väldigt framåtblickande, lätta att arbeta med, de lyssnar på oss och vi har en dedikrad kontaktperson – något vi inte hade med vår tidigare leverantör.”

“Att använda Sitoo innebär att det är lättare för oss att komplettera med nya kassor, öppna nya butiker, köra popup-butiker och att vara mer mobila och snabbare i butik – något våra kunder välkomnar.”

Det finns ett ökat tryck på butikerna – vilket innebär att kundupplevelsen måste vara exceptionell hela tiden. Nilson Group är övertygade om att den modern POS-lösningen kommer spela en stor roll i arbetet med att ta kundupplevelse till nästa nivå.

“Eftersom det finns färre människor i butiker är det viktigare än någonsin för oss att uppfylla våra kunders behov”, säger Anders. ”Sitoo integrerar sömlöst med Voyado, den CRM-lösningen vi använder, vilket gör det enkelt för våra medarbetare att tillhandahålla en mer personlig service till våra kunder. Sitoo integrerar också med Episerver, vår e-handelsplattform, vilket innebär att onlinebeställningar kan hämtas och returneras i våra butiker.”

“Eftersom Sitoo är så enkelt att använda innebär det att utbildningen av våra medarbetare i systemet blir lättare och snabbare, vilket ger oss ännu mer tid för våra kunder. ”

Jens Levin, Sitoo medgrundare och VD, avslutar: ”NilsonGroup är ett känt namn i hela Skandinavien. De har rykte om excellens och vi är glada att se vad de kommer att kunna uppnå med vår moderna unified commerce-plattform och POS.”

*Bild: Jens Levin, medgrundare och VD på Sitoo

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när