SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år

Även om 2020 inte utvecklades som förutsett, blev det ändå en framgång för fischer, som fick ett bra resultat i kölvattnet av en längre turnaround.
Nu handlar det om att upprätthålla fart via produktlanseringar med skräddarsydda nordiska lösningar, samt att ha ett fortsatt fokus på rådgivning och logistik som kommer att sätta standarden i hela Norden.

Hos fischer råder det inga tvivel om att 2020 utvecklades till ett av de mest oförutsägbara åren i företagets historia. Den nordiska infästningsleverantören inledde året med att lova svarta siffror på bottenlinjen, i tillägg till en lyckad turnaround satt i verket 2017. Plötsligt blev alla planer vända upp och ner, då Corona dök upp i mars.

Ändå har de lyckats hålla sina löften, berättar Niels Kold Nielsen, Nordic Managing Director hos fischer:
- Vi har kommit ut ur 2020 med ett fantastiskt resultat och levererat det vi hade lovat. De senaste åren har vi skapat en stark kultur med fokus på att skapa värde för både våra kunder och oss själva. Och när Corona dök upp blev det en fråga om hur vi får människor säkert igenom detta, och hur vi kan komma ut starkare på andra sidan.

Han fortsätter:
- Grunden var redan på plats och det hjälpte oss mycket. Alla har arbetat tillsammans för att uppnå samma mål, nämligen att vi ska leverera det vi hade lovat. Kunderna ska kunna lita på att det vi säger också är vad vi gör. Och vi har lyckats över all förväntan, även om året utvecklats i en helt annan riktning än vad vi hade föreställt oss.

Stärkt nordiskt samarbete

Bland flera investeringar har fischer investerat i etableringen av ett 2000 kvadratmeter stort digitaliserat höglager vid företagets nordiska huvudkontor i Køge, Danmark. Lagret stod färdigt i slutet av 2019 och under 2020 har man kunnat upprätthålla den planerade aktivitetsnivån genom att organisera lageranställda i skift, medan övrig personal har arbetat hemifrån.

Dessutom har fischer investerat i fortbildning. Säljarna har till exempel tränats i telefonförsäljning, medan andra anställda har fått mer utbildning inom IT och företagets omfattande produktportfölj med 16 800 artikelnummer.

Niels Kold Nielsen förklarar:
- Vi har fått vardagen att fungera med både logistik, försäljning och rådgivning i hela Norden. Och vi har hela tiden fokuserat på att ge god service och hantera kundförfrågningar. Samtidigt har det funnits en vilja i hela organisationen att komma på nya lösningar, se möjligheter och hjälpa kunder på bästa möjliga sätt. Samarbetet över hela Norden har stärkts av detta.

Fler nya lanseringar på väg

Nu är det viktigt för fischer att hålla uppe farten och fortsätta den positiva utvecklingen under 2021 och de kommande åren. Bland annat investerar företaget i flera utvidgningar av sortimentet, som kommer att skräddarsys för byggbranschen i Norden. Detta kommer att bidra till att stärka fischers ledande position som en grön leverantör – en position som nyligen har betonats när fischer-koncernen tilldelades det tyska hållbarhetspriset ”Deutscher Nachhaltigkeitspreis” i november 2019.

Dessutom finns det nyheter på gång inom till exempel ventilerade fasadlösningar för stora byggnader och installationssystem för sjukhus. Ett stort utbud förväntas också för gör-det-själv-segmentet.

Niels Kold Nielsen avslutar:
- Först och främst kommer vi att fortsätta leverera rådgivning och logistik som sätter standarden i hela Norden. Vi har ett brett sortiment och levererar både tunga tekniska speciallösningar och standardinfästning. Oavsett kundens behov möter vi dem i ögonhöjd. Vi har skapat en viktig drivkraft och kommer att fortsätta arbeta hårt för att skapa värde och visa att kunderna alltid kan lita på oss.

För mer information, kontakta:
Grith Österlund | Order/Administration, fischer | T +46 70 597 83 93 | E-mail: GO@fischersverige.se

För ytterligare bildmaterial och koordinering av intervjuer, kontakta:
Evelina Sandberg | Kommunikationskonsulent, Perfekta PR | T +45 20 802 637 | E-mail: evelina@perfektapr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd