FREDAG 16 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu flyttar MSB i Karlstad till sitt nya kontor

Nu lämnar Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap 70-talets cellkontor bakom sig
Flyttar in i moderna och flexibla lokaler med större möjligheter till samverkan.

Planeringen och bygget av myndighetens kontor i Karlstad har tagit tre år och resulterat i ett sex våningar högt kontorshus, klätt i gröna stenskivor precis vid vattnet i Tullholmsviken. För de 440 anställda blir både husets exteriör och interiör en klar skillnad från de tidigare lokalerna i Karolinen, som uppfördes i slutet av 70-talet. De traditionella cellkontoren ersätts nu av ett öppet och flexibelt kontorslandskap med flera konferens- och mötesrum i anslutning. I samband med flytten går verksamheten över till ett aktivitetsbaserat arbetssätt som ska öka samverkan och effektiviteten.
­
–Målet var att skapa en modern och trivsam kontorsmiljö, där MSB har haft ett stort inflytande i processen. De nya lokalerna har utformats för att stimulera till fysiska möten mellan medarbetarna och uppnå ökat samarbete, säger Monika Semkowicz, ansvarig inredningsarkitekt på White arkitekter som har gestaltat lokalerna.

– Naturen har fungerat som en stor inspirationskälla, där ”Guld och gröna skogar” står för kontorets övergripande tema. Vi har arbetat med design som håller över tid, både i fråga om god kvalitet samt i val av material och kulörer.

Hållbarhetsaspekten visar sig också i form av återbruk av befintliga möbler som mixas med nya och får sin givna plats och roll. Totalt har 40% varit återbrukade möbler.

På det nya kontoret har medarbetarna inga fasta platser utan väljer arbetsstation utifrån uppgifter för stunden. Därför har skåp och förvaring installerats, där man på morgonen hämtar sin väska och materiel för dagens uppgifter.

– Vi har levererat inredning som stöttar verksamhetens nya arbetssätt och behov, däribland skåp och förvaring som vi utrustat med en RFID-lösning. Det är ett microchip som används som identifiering i olika typer av applikationer, och som går att använda vid exempelvis inventeringar eller omorganiseringar, säger Björn Carlsson, på inredningsföretaget Input interiör i Karlstad som står bakom upphandling, leverans och montering av det nya kontorets möbler och inredning.

Arbetssättet och den lösa inredningen är i stort sett genomgående på alla våningsplan, men där varje plan har fått sin egen identitet med en tongivande färg.

– White arkitekter har arbetat efter ett koncept med en specifik färgsättning på varje våning, vilket gör det lätt att lokalisera sig samtidigt som det bidrar till en inspirerande miljö. Möbler och inredning fångar upp de olika tonerna och bildar en fin helhet. Tillsammans med utsikten över Tullholmsviken blir det ett fantastiskt kontor där jag är säker på att medarbetarna kommer att trivas, avslutar Björn Carlsson.

Under juli månad är det dags för de anställda att flytta in i vad som blir myndighetens största kontor. Verksamheten finns också i Stockholm, Kristinehamn, Revinge och Sandö.

Rebecca Nordin
Communicator
Media & PR
rebecca.nordin@inputinterior.se
0733-025928
2018-11-13
Ökad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för flerReportage: Tuffa utmaningar med rätt stöd recept för lyckad praktikFortsatt storsatsning på verkstadsjuridikHär är vinnarna på Motorgalan 2018Kommuner och landsting behöver säkra upp mot extremväderMiljösamordningstjänster – ny skrift för att bestämma konsultuppdragets innehållEnergy Machines hjälper Stockholmsmässan ta hem internationella evenemangVS-uppdrag med beväpnad vaktBetongmarksten från Benders en vinnare för Kinnarps
2018-11-08
Scania utrustar kompressorer med onlinesystem för tillståndskontrollNyheter och nypremiär hos MEKOM på Elmia SubcontratorPremiär för webbaserad injusteringsutbildningHexagon Manufacturing Intelligence och Softgear inleder samarbete för tydligare mätresultatELMIA Subcontractor 2018Självkörande och digitalt på årets Logistik & TransportDEKRA vinner pris som Årets TeknikföretagB2B-företagen tror på ökad e-handel men vill inte satsaSh bygg och Sirius IBK samlade in 23 000 kronor till BarncancerfondenSuccé för årets mässor – nu är Elmia i behov av nya mässytorDigitalstrul stressar svenskarna – hälften missnöjda med verktygen på jobbetIdag får Sveriges bästa station – Circle K Kristineholm i Alingsås – motta prisetBandvagnstillverkaren STV lanserar världens första antispinnsystem till BV206Framtidens underhåll – från tillståndsbaserat underhåll till artificiell intelligens
Annonser