TISDAG 17 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu flyttar MSB i Karlstad till sitt nya kontor

Nu lämnar Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap 70-talets cellkontor bakom sig
Flyttar in i moderna och flexibla lokaler med större möjligheter till samverkan.

Planeringen och bygget av myndighetens kontor i Karlstad har tagit tre år och resulterat i ett sex våningar högt kontorshus, klätt i gröna stenskivor precis vid vattnet i Tullholmsviken. För de 440 anställda blir både husets exteriör och interiör en klar skillnad från de tidigare lokalerna i Karolinen, som uppfördes i slutet av 70-talet. De traditionella cellkontoren ersätts nu av ett öppet och flexibelt kontorslandskap med flera konferens- och mötesrum i anslutning. I samband med flytten går verksamheten över till ett aktivitetsbaserat arbetssätt som ska öka samverkan och effektiviteten.
­
–Målet var att skapa en modern och trivsam kontorsmiljö, där MSB har haft ett stort inflytande i processen. De nya lokalerna har utformats för att stimulera till fysiska möten mellan medarbetarna och uppnå ökat samarbete, säger Monika Semkowicz, ansvarig inredningsarkitekt på White arkitekter som har gestaltat lokalerna.

– Naturen har fungerat som en stor inspirationskälla, där ”Guld och gröna skogar” står för kontorets övergripande tema. Vi har arbetat med design som håller över tid, både i fråga om god kvalitet samt i val av material och kulörer.

Hållbarhetsaspekten visar sig också i form av återbruk av befintliga möbler som mixas med nya och får sin givna plats och roll. Totalt har 40% varit återbrukade möbler.

På det nya kontoret har medarbetarna inga fasta platser utan väljer arbetsstation utifrån uppgifter för stunden. Därför har skåp och förvaring installerats, där man på morgonen hämtar sin väska och materiel för dagens uppgifter.

– Vi har levererat inredning som stöttar verksamhetens nya arbetssätt och behov, däribland skåp och förvaring som vi utrustat med en RFID-lösning. Det är ett microchip som används som identifiering i olika typer av applikationer, och som går att använda vid exempelvis inventeringar eller omorganiseringar, säger Björn Carlsson, på inredningsföretaget Input interiör i Karlstad som står bakom upphandling, leverans och montering av det nya kontorets möbler och inredning.

Arbetssättet och den lösa inredningen är i stort sett genomgående på alla våningsplan, men där varje plan har fått sin egen identitet med en tongivande färg.

– White arkitekter har arbetat efter ett koncept med en specifik färgsättning på varje våning, vilket gör det lätt att lokalisera sig samtidigt som det bidrar till en inspirerande miljö. Möbler och inredning fångar upp de olika tonerna och bildar en fin helhet. Tillsammans med utsikten över Tullholmsviken blir det ett fantastiskt kontor där jag är säker på att medarbetarna kommer att trivas, avslutar Björn Carlsson.

Under juli månad är det dags för de anställda att flytta in i vad som blir myndighetens största kontor. Verksamheten finns också i Stockholm, Kristinehamn, Revinge och Sandö.

Rebecca Nordin
Communicator
Media & PR
rebecca.nordin@inputinterior.se
0733-025928
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser