TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu flyttar MSB i Karlstad till sitt nya kontor

Nu lämnar Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap 70-talets cellkontor bakom sig
Flyttar in i moderna och flexibla lokaler med större möjligheter till samverkan.

Planeringen och bygget av myndighetens kontor i Karlstad har tagit tre år och resulterat i ett sex våningar högt kontorshus, klätt i gröna stenskivor precis vid vattnet i Tullholmsviken. För de 440 anställda blir både husets exteriör och interiör en klar skillnad från de tidigare lokalerna i Karolinen, som uppfördes i slutet av 70-talet. De traditionella cellkontoren ersätts nu av ett öppet och flexibelt kontorslandskap med flera konferens- och mötesrum i anslutning. I samband med flytten går verksamheten över till ett aktivitetsbaserat arbetssätt som ska öka samverkan och effektiviteten.
­
–Målet var att skapa en modern och trivsam kontorsmiljö, där MSB har haft ett stort inflytande i processen. De nya lokalerna har utformats för att stimulera till fysiska möten mellan medarbetarna och uppnå ökat samarbete, säger Monika Semkowicz, ansvarig inredningsarkitekt på White arkitekter som har gestaltat lokalerna.

– Naturen har fungerat som en stor inspirationskälla, där ”Guld och gröna skogar” står för kontorets övergripande tema. Vi har arbetat med design som håller över tid, både i fråga om god kvalitet samt i val av material och kulörer.

Hållbarhetsaspekten visar sig också i form av återbruk av befintliga möbler som mixas med nya och får sin givna plats och roll. Totalt har 40% varit återbrukade möbler.

På det nya kontoret har medarbetarna inga fasta platser utan väljer arbetsstation utifrån uppgifter för stunden. Därför har skåp och förvaring installerats, där man på morgonen hämtar sin väska och materiel för dagens uppgifter.

– Vi har levererat inredning som stöttar verksamhetens nya arbetssätt och behov, däribland skåp och förvaring som vi utrustat med en RFID-lösning. Det är ett microchip som används som identifiering i olika typer av applikationer, och som går att använda vid exempelvis inventeringar eller omorganiseringar, säger Björn Carlsson, på inredningsföretaget Input interiör i Karlstad som står bakom upphandling, leverans och montering av det nya kontorets möbler och inredning.

Arbetssättet och den lösa inredningen är i stort sett genomgående på alla våningsplan, men där varje plan har fått sin egen identitet med en tongivande färg.

– White arkitekter har arbetat efter ett koncept med en specifik färgsättning på varje våning, vilket gör det lätt att lokalisera sig samtidigt som det bidrar till en inspirerande miljö. Möbler och inredning fångar upp de olika tonerna och bildar en fin helhet. Tillsammans med utsikten över Tullholmsviken blir det ett fantastiskt kontor där jag är säker på att medarbetarna kommer att trivas, avslutar Björn Carlsson.

Under juli månad är det dags för de anställda att flytta in i vad som blir myndighetens största kontor. Verksamheten finns också i Stockholm, Kristinehamn, Revinge och Sandö.

Rebecca Nordin
Communicator
Media & PR
rebecca.nordin@inputinterior.se
0733-025928
2019-02-14
Global konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastruktur
Annonser