MÅNDAG 24 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu flyttar MSB i Karlstad till sitt nya kontor

Nu lämnar Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap 70-talets cellkontor bakom sig
Flyttar in i moderna och flexibla lokaler med större möjligheter till samverkan.

Planeringen och bygget av myndighetens kontor i Karlstad har tagit tre år och resulterat i ett sex våningar högt kontorshus, klätt i gröna stenskivor precis vid vattnet i Tullholmsviken. För de 440 anställda blir både husets exteriör och interiör en klar skillnad från de tidigare lokalerna i Karolinen, som uppfördes i slutet av 70-talet. De traditionella cellkontoren ersätts nu av ett öppet och flexibelt kontorslandskap med flera konferens- och mötesrum i anslutning. I samband med flytten går verksamheten över till ett aktivitetsbaserat arbetssätt som ska öka samverkan och effektiviteten.
­
–Målet var att skapa en modern och trivsam kontorsmiljö, där MSB har haft ett stort inflytande i processen. De nya lokalerna har utformats för att stimulera till fysiska möten mellan medarbetarna och uppnå ökat samarbete, säger Monika Semkowicz, ansvarig inredningsarkitekt på White arkitekter som har gestaltat lokalerna.

– Naturen har fungerat som en stor inspirationskälla, där ”Guld och gröna skogar” står för kontorets övergripande tema. Vi har arbetat med design som håller över tid, både i fråga om god kvalitet samt i val av material och kulörer.

Hållbarhetsaspekten visar sig också i form av återbruk av befintliga möbler som mixas med nya och får sin givna plats och roll. Totalt har 40% varit återbrukade möbler.

På det nya kontoret har medarbetarna inga fasta platser utan väljer arbetsstation utifrån uppgifter för stunden. Därför har skåp och förvaring installerats, där man på morgonen hämtar sin väska och materiel för dagens uppgifter.

– Vi har levererat inredning som stöttar verksamhetens nya arbetssätt och behov, däribland skåp och förvaring som vi utrustat med en RFID-lösning. Det är ett microchip som används som identifiering i olika typer av applikationer, och som går att använda vid exempelvis inventeringar eller omorganiseringar, säger Björn Carlsson, på inredningsföretaget Input interiör i Karlstad som står bakom upphandling, leverans och montering av det nya kontorets möbler och inredning.

Arbetssättet och den lösa inredningen är i stort sett genomgående på alla våningsplan, men där varje plan har fått sin egen identitet med en tongivande färg.

– White arkitekter har arbetat efter ett koncept med en specifik färgsättning på varje våning, vilket gör det lätt att lokalisera sig samtidigt som det bidrar till en inspirerande miljö. Möbler och inredning fångar upp de olika tonerna och bildar en fin helhet. Tillsammans med utsikten över Tullholmsviken blir det ett fantastiskt kontor där jag är säker på att medarbetarna kommer att trivas, avslutar Björn Carlsson.

Under juli månad är det dags för de anställda att flytta in i vad som blir myndighetens största kontor. Verksamheten finns också i Stockholm, Kristinehamn, Revinge och Sandö.

Rebecca Nordin
Communicator
Media & PR
rebecca.nordin@inputinterior.se
0733-025928
2018-09-19
Tyrolit presenterar en helt ny serie av supertunna kapskivorPengar till samarbetsprojekt för ökad användning av digital teknikNyföretagandet i Västmanland ökarSolör Bioenergi fortsätter expandera i VårgårdaSvenska startups tar nya innovationer till andra sidan AtlantenUpptäck ebm-papst i applikationer - TransportteknikDIGG – Myndigheten för digital förvaltning startar med Episerver i molnetMakita lanserar 36V kombihammare med SDS-Max och AWSEffektiv elektronikylning som aldrig krånglar viktigt för världsledande robottillverkareFickvänlig fotoskrivare för mobilkamerorDet tunga digitala tåget mot framtidenNy minivinkelslip för bearbetning i svåråtkomliga utrymmenNy patentlösning stärker järnväg och sparar underhållSmart Ethernetswitch från Moxa tilldelas Red Dot Award 2018
2018-09-18
Ny prognos Q4: Rejält ökad sysselsättning inom industrin under höstenStor premiär för MEKOM på nordens största elmässa.Carina Thern ny säljare hos Nimo-KG40 år med Mitsubishis framgångsrika pickuper Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätet
Annonser