ONSDAG 20 JUNI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny GreenCoat®-byggnad kandidat till Stålbyggnadspriset 2017

Ett nybyggt lägenhetskomplex i Uppsala har kommit med bland slutkandidaterna till Stålbyggnadspriset 2017.
Lägenhetskomplexet kallas Fjärilen och ligger i ett nytt bostadsområde i Uppsala. Husen är utformade för att passa ihop med storleken och utseendet på husen i grannkvarteren. För att klara det och för att skapa ett stadslikt utseende valde man att tillverka fasader och tak av miljövänliga GreenCoat PLX Pro BT från SSAB.  

Valet och användningen av material samt den praktiskt inriktade och ändå moderna synen på arkitektur har resulterat i att Fjärilen har blivit en av slutkandidaterna till Stålbyggnadspriset 2017, som delas ut av Stålbyggnadsinstitutet.  

-Genom att använda GreenCoat i Fjärilen kunde vi förverkliga kreativa arkitektoniska lösningar och uppfylla krävande byggnads- och miljökrav, säger Rahel Belatchew, Belatchew Arkitekter AB, Stockholm.

GreenCoat PLX Pro BT är välkänt bland plåtslagare och takläggare för sin unika formbarhet och färgstabilitet. Vid tillverkningen används en biobaserad teknologi (BT) där en stor del av de traditionella fossila oljorna ersatts med svensk rapsolja. SSABs unika patenterade BT-lösning minskar miljöavtrycket avsevärt.

GreenCoat färgbelagda stålprodukter av nordisk kvalitet har hög motståndskraft mot korrosion, UV-strålning och repor. De erbjuder byggnadskonstruktörer och arkitekter ett betydligt lättare material jämfört med alternativa lösningar. GreenCoat har också en lägre temperaturförlängning än konkurrerande material och ger minskad buckling och konsistent form i årtionden framöver.

-Det är en ära att ha fått delta i det här projektet som nu är en av slutkandidaterna till utmärkelsen. Under installationen upplevde vi att GreenCoat PLX Pro BT var ett lätt material att hantera och forma, jämfört med andra metaller och även andra färgbelagda produkter på marknaden. Finishen har en enastående kvalitet, och vi vet av erfarenhet att den kommer att hålla i många år framöver, säger Robert Eriksson, Erikssons Plåt & Kopparslageri AB i Avesta.

Stålbyggnadsinstitutet delar ut Stålbyggnadspriset vart annat år till ett byggnadsverk där man utnyttjar stål på ett innovativt, miljömässigt hållbart och arkitektoniskt tilltalande sätt. Syftet är att uppmuntra till ett effektivt användande av stål i byggandet och ge upphov till nya idéer och inspirerande lösningar. Stålbyggnadspriset uppmärksammar arkitekter, ingenjörer och företag på att utnyttja stålets egenskaper för att bygga en hållbar framtid.  

För mer information, välkommen att kontakta:
Anke Meyer, Corporate Marketing, SSAB, Tel: +49 1724244309, anke.meyer@ssab.com
2018-06-15
Gott samarbete med Eon underlättade arbetetForskning i framkant när lärosäten samarbetarIT i vården på Östersunds sjukhusInfraröd strålning kortar torkprocessen vid papperstillverkningKraftigare statiska reläer i storlek 22,5 mm bredd från Crydom Hager Group och AUDI i samarbetar kring hemma­nätverk för billaddningInvigning av holländsk chartersatsning till Skellefteå.FlixBus blir världens första bussoperatör integrerad till Google Assistant Som partner till OEM-industrin kan ebm-papst erbjuda en unik breddFramtidens självkörande fordon kräver nya skyddssystemBAB är ny samarbetspartner till Derome FörvaltningSTIHL HSA 56 bäst i test bland batteridrivna häcksaxarAlzinova erhåller stärkt patentskydd för ALZ-101 och grundteknologin i USAVattenfall vinner FAR:s pris - Bästa redovisning av hållbarhet Forskare från 20 länder deltar på internationell konferens Readly satsar på tillväxt – rekryterar ny Chief Growth OfficerAkzoNobel Specialty Chemicals bygger demonstrationsanläggningAvancerad elektronik i nya transportbilar
2018-06-14
Falck väljer HCL för stort förändringsprojekt med heltäckande infrastukturtjänsterForskningssamarbete för minskade utsläppSmart Connected AssemblySwecon fortsätter som titelsponsor till Rallycross-VM i HöljesNCC och Byggnads regioner överens om landsomfattande löneavtalNästan 700 000 deltog i årets skräpjaktBest Transport och NLX går sammanEaton och Ingram Micro inleder samarbete Ökande e-handel förändrar våra städerSvenskt initiativ till klimatsmart persontransportDigitaliseringen skapar tillväxt för AM System Full fart i torkskåpsfabriken Framtidens maskinförare utbildas i Skellefteå!AQ Groups grundare Claes Mellgren och P-O Andersson är klara för världsfinalen i entreprenörskapKlartecken för att skörda på ekologiska fokusarealer och viss trädaJönköpingsregionen ska bli bäst på digitaliseringÖver 500 nya biogasfordon på vägarnaGateway för Profibus till ProfinetSkånes universitetssjukhus delar ut 22,3 miljoner kronor till forskare Volvo CE testar banbrytande 5G-teknikVart tionde svenskt företag ID-kapatWint och Avida lanserar ny finansieringslösning för småföretag500 DAF XF-lastbilar till Girteka LogisticsEltel Networks Oy och Kubicom inleder samarbeteBatterimaterial för framtidens elfordonNy ledning hos snabbväxande startupFem dagar med heta branschfrågorTelia startar partnerprogram för 5GMay the laser ALC 8 be with you! Alltid!Svevia värnar om broarbetare med ny metodWästbygg och Förbo bygger hyresrätter i MölnlyckeFörsta "spadtaget" för 188 hyresrätter i HelsingborgMångsidig driftslarmsändare
2018-06-13
Ny digital teknik utvecklar verksamheten i StorbritannienNordic Truckcenter lanserar TRP – Truck & trailer parts i SverigeRekordutdelning till svensk hjärnforskningSAS och Apollo förnyar samarbetsavtalInternationell elvägs­konferens demonstrerar unik elvägVIRTA blir partnerföretag i Power CircleKGK lanserar verkstads­inredning tillsammans med Kamasa ToolsTrollhättan levererar till rymden − igenKalmar Energi lämnar pelletsmarknaden och rustar för framtiden Intelligenta kartor hjälper robotar att hitta i ditt hemDatscha har redan anställt 6 av 10 utvecklare i Luleå
Annonser