LÖRDAG 22 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny GreenCoat®-byggnad kandidat till Stålbyggnadspriset 2017

Ett nybyggt lägenhetskomplex i Uppsala har kommit med bland slutkandidaterna till Stålbyggnadspriset 2017.
Lägenhetskomplexet kallas Fjärilen och ligger i ett nytt bostadsområde i Uppsala. Husen är utformade för att passa ihop med storleken och utseendet på husen i grannkvarteren. För att klara det och för att skapa ett stadslikt utseende valde man att tillverka fasader och tak av miljövänliga GreenCoat PLX Pro BT från SSAB.  

Valet och användningen av material samt den praktiskt inriktade och ändå moderna synen på arkitektur har resulterat i att Fjärilen har blivit en av slutkandidaterna till Stålbyggnadspriset 2017, som delas ut av Stålbyggnadsinstitutet.  

-Genom att använda GreenCoat i Fjärilen kunde vi förverkliga kreativa arkitektoniska lösningar och uppfylla krävande byggnads- och miljökrav, säger Rahel Belatchew, Belatchew Arkitekter AB, Stockholm.

GreenCoat PLX Pro BT är välkänt bland plåtslagare och takläggare för sin unika formbarhet och färgstabilitet. Vid tillverkningen används en biobaserad teknologi (BT) där en stor del av de traditionella fossila oljorna ersatts med svensk rapsolja. SSABs unika patenterade BT-lösning minskar miljöavtrycket avsevärt.

GreenCoat färgbelagda stålprodukter av nordisk kvalitet har hög motståndskraft mot korrosion, UV-strålning och repor. De erbjuder byggnadskonstruktörer och arkitekter ett betydligt lättare material jämfört med alternativa lösningar. GreenCoat har också en lägre temperaturförlängning än konkurrerande material och ger minskad buckling och konsistent form i årtionden framöver.

-Det är en ära att ha fått delta i det här projektet som nu är en av slutkandidaterna till utmärkelsen. Under installationen upplevde vi att GreenCoat PLX Pro BT var ett lätt material att hantera och forma, jämfört med andra metaller och även andra färgbelagda produkter på marknaden. Finishen har en enastående kvalitet, och vi vet av erfarenhet att den kommer att hålla i många år framöver, säger Robert Eriksson, Erikssons Plåt & Kopparslageri AB i Avesta.

Stålbyggnadsinstitutet delar ut Stålbyggnadspriset vart annat år till ett byggnadsverk där man utnyttjar stål på ett innovativt, miljömässigt hållbart och arkitektoniskt tilltalande sätt. Syftet är att uppmuntra till ett effektivt användande av stål i byggandet och ge upphov till nya idéer och inspirerande lösningar. Stålbyggnadspriset uppmärksammar arkitekter, ingenjörer och företag på att utnyttja stålets egenskaper för att bygga en hållbar framtid.  

För mer information, välkommen att kontakta:
Anke Meyer, Corporate Marketing, SSAB, Tel: +49 1724244309, anke.meyer@ssab.com
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser