SÖNDAG 18 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny GreenCoat®-byggnad kandidat till Stålbyggnadspriset 2017

Ett nybyggt lägenhetskomplex i Uppsala har kommit med bland slutkandidaterna till Stålbyggnadspriset 2017.
Lägenhetskomplexet kallas Fjärilen och ligger i ett nytt bostadsområde i Uppsala. Husen är utformade för att passa ihop med storleken och utseendet på husen i grannkvarteren. För att klara det och för att skapa ett stadslikt utseende valde man att tillverka fasader och tak av miljövänliga GreenCoat PLX Pro BT från SSAB.  

Valet och användningen av material samt den praktiskt inriktade och ändå moderna synen på arkitektur har resulterat i att Fjärilen har blivit en av slutkandidaterna till Stålbyggnadspriset 2017, som delas ut av Stålbyggnadsinstitutet.  

-Genom att använda GreenCoat i Fjärilen kunde vi förverkliga kreativa arkitektoniska lösningar och uppfylla krävande byggnads- och miljökrav, säger Rahel Belatchew, Belatchew Arkitekter AB, Stockholm.

GreenCoat PLX Pro BT är välkänt bland plåtslagare och takläggare för sin unika formbarhet och färgstabilitet. Vid tillverkningen används en biobaserad teknologi (BT) där en stor del av de traditionella fossila oljorna ersatts med svensk rapsolja. SSABs unika patenterade BT-lösning minskar miljöavtrycket avsevärt.

GreenCoat färgbelagda stålprodukter av nordisk kvalitet har hög motståndskraft mot korrosion, UV-strålning och repor. De erbjuder byggnadskonstruktörer och arkitekter ett betydligt lättare material jämfört med alternativa lösningar. GreenCoat har också en lägre temperaturförlängning än konkurrerande material och ger minskad buckling och konsistent form i årtionden framöver.

-Det är en ära att ha fått delta i det här projektet som nu är en av slutkandidaterna till utmärkelsen. Under installationen upplevde vi att GreenCoat PLX Pro BT var ett lätt material att hantera och forma, jämfört med andra metaller och även andra färgbelagda produkter på marknaden. Finishen har en enastående kvalitet, och vi vet av erfarenhet att den kommer att hålla i många år framöver, säger Robert Eriksson, Erikssons Plåt & Kopparslageri AB i Avesta.

Stålbyggnadsinstitutet delar ut Stålbyggnadspriset vart annat år till ett byggnadsverk där man utnyttjar stål på ett innovativt, miljömässigt hållbart och arkitektoniskt tilltalande sätt. Syftet är att uppmuntra till ett effektivt användande av stål i byggandet och ge upphov till nya idéer och inspirerande lösningar. Stålbyggnadspriset uppmärksammar arkitekter, ingenjörer och företag på att utnyttja stålets egenskaper för att bygga en hållbar framtid.  

För mer information, välkommen att kontakta:
Anke Meyer, Corporate Marketing, SSAB, Tel: +49 1724244309, anke.meyer@ssab.com
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser