SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion

Robust och kraftfullt maskinsystem för bearbetning
Redan för ett par år sedan talades det om totalt 40 000 nya arbetstillfällen i Norrbotten och Västerbotten som en följd av industrietableringarna i området. Skellefteå Kommun förutspår att ”Kanske blir det just här som tillväxt och befolkningsökning är som störst i Sverige fram till 2030.” En tillväxt som även skapar nya affärsmöjligheter för den etablerade industrin.

Norrsken Metall är sedan många år en välkänd legotillverkare i Skellefteåregionen. Deras specialitet är att bearbeta material i olika dimensioner, främst järn, aluminium och rostfritt, men även andra material såsom koppar och plast. Att skära, bearbeta, svetsa, bocka, ytbehandla, montera och leverera ingår normalt i deras uppdrag.

Företaget har använt sig av Vattenskärning sedan 2000, och det var dags att byta till en mer tillförlitlig maskinlösning. Den egna maskinen var på upphällningen hade återkommande driftproblem. Patrik Flodin och Niklas Fällman, ägare till Norrsken Metall, kom i kontakt med Christian Svensson, säljansvarig på Water Jet Sweden. Christian har över 25 års erfarenhet att vattenskärning och vattenskärningsmaskiner.

- Tillsammans med kunden har vi tagit fram en maskinlösning som både ger ökad kapacitet och bättre tillförlitlighet, berättar Christian Svensson.

Den nya maskinen av Grand-modell är ett robust och kraftfullt maskinsystem för bearbetning av alla typer av material, även hantering av stora eller udda dimensioner. Tack vara Water Jet Swedens sinnrika patent har maskinen samma höga precision oavsett maskinstorlek. Arbetsytan på 3,2 x 7,7 meter har delats in i två arbetszoner för att kunna lasta och lossa samtidigt som maskinen arbetar.

- Det är många förbättringar, berättar Christian Svensson. Systemen för abrasivmedelstillförsel och slamhantering är extra kraftfulla för att klara skärning utan avbrott och maskinen är utrustad med en kraftigare pump för snabbare skärning, förklarar Christian.

Tack vara investeringen har Norrsken Metall både kapacitet och tillförlitlighet för att möta växande efterfrågan av vattenskärning i regionen. En tillväxt som de redan börjat märka av då dom bland annat har fått flera uppdrag från den nya batterifabriken som är under uppbyggande.Kontaktinformation
Postadress
Teknik­vägen 4
37238 Ronneby
Besöksadress
Teknik­vägen 4
SE-37238 Ronneby
Region
Ronneby
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556516-9066
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Water Jet Sweden!
Water Jet Sweden grundades 1993 och har med åren blivit Europas ledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, Blekinge, vid Sveriges sydkust.
Water Jet Sweden ska utveckla, tillverka och marknadsföra avancerade lösningar för vattenskärning och tillhandahålla ett eftermarknadsutbud med hög kvalitet på service och reservdelar. Vår vision är att vara ett tydligt förstahandsval för kunder över hela världen som söker lösningar med vattenskärning baserat på hög kvalitet, högt tekniskt innehåll och hög servicestandard.
Vår verksamhet bygger på kärnvärden som kvalitet, hållbarhet och kundnytta. Genom ett globalt nätverk av återförsäljare och dotterbolag står vi våra kunder till tjänst i mer än 40 länder.
Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Klas Wallström
Marknadschef
0457-45 54 40
Peter Ruden
Försäljning
0457 - 455 460
Christian Svensson
Försäljning
0457-45 54 75

Filmer

Why waterjet cutting technology

Why waterjet cutting technology
Historien om Water Jet Sweden
Water Jet Annual Show 2016
Waterjet Annual Show 2014
Buildning av water jet sweden machine in 3 minutes

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-24
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
2023-11-23
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
2023-11-22
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen