SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya beröringsfria strömtänger från Fluke

Conrad utökar sitt sortiment av strömtänger med en ny serie beröringsfria mätare från Fluke.
Enheterna möjliggör samtidig avläsning av spänning och ström, utan att vidröra strömförande ledningar, vilket gör användningen enkel och säker. Klämmätarna är lämpliga för en- och trefas växelström och har en speciell PQ-display (Power Quality).

• Beröringsfri spännings- och strömmätning med FieldSense™-teknologi från Fluke
• Gör trefasmätning enkel
• Kompatibel med Bluetooth-baserade Fluke Connect™

Conrad har utökat sitt sortiment av strömtänger med två nya beröringsfria mätare från Fluke. True RMS-klämmätarna Fluke 377 och 378 använder FieldSense™-teknologi, vilket gör mätningsprocessen enklare och säkrare genom att eliminera direktkontakten med strömförande ledare. Mättekniker erhåller exakta spännings- och strömvärden så snart enheten jordats och käftarna fästs runt ledaren. Skärmen ändrar färg så snart en stabil FieldSense-mätning är möjlig. Den visuella skärmen fyller en viktig funktion i bullriga miljöer.

Den medföljande iFlex-mätspetsen, som möjliggör arbete på högspänningsanläggningar på svåråtkomliga ställen och är lämplig för växelströmmar på upp till 2 500 A, förenklar användningen ytterligare.

"Snabba resultat och säker användning har hög prioritet för alla elektriker, entreprenörer och tekniker som behöver göra högspännings- och högströmsmätningar", säger Walter Hock, produktchef på Fluke. ”De som använder Fluke 377 och Fluke 378 kan lita på att enheterna är lätthanterliga, praktiska och tillförlitliga.”

”Vi på Conrad söker efter produkter som gör våra kunders vardag enklare och säkrare", berättar Susanne Storch, Senior Product Manager på Conrad Electronic. ”Detta är precis vad Fluke-multimetrarna gör. Vi ser här framtiden för elektrisk mätteknik i form av integrerad databehandling och automatisk molnlagring av resultaten. Vi är säkra på att kunder som vill uppgradera sin utrustning kommer att finna dessa produkter mycket intressanta."

Möjligheten att mäta växelströmmar på upp till 1 000 A, och vid användning av iFlex-testspetsen till och med upp till 2 500 A med sann RMS, gör Fluke 377/378-serien ideal för högspänningsmätningar av trefassystem. Testningen av trefassystem kräver bara tre enkla steg för att en komplett uppsättning värden mellan faser, samt mellan fas och neutral, ska erhållas. Alla uppmätta värden visas bredvid varandra på den dubbla skärmen.

Båda enheterna finns också i FC (Fluke Connect™)-versioner, som 377FC och 378FC, med Bluetooth-anslutning. Programvaran gör att värden kan registreras, utvärderas och övervakas på distans för att identifiera intermittenta fel, som kan vara svåra att diagnostisera. FC-versionerna beräknar också automatiskt fasvinkeln, som sedan visas på mobiltelefonen eller lagras i molnet med hjälp av Fluke Connect, vilket eliminerar behovet av skrivna eller handskrivna anteckningar, som kan vara tidskrävande och oexakta.

Med Fluke Connect kan underhållstekniker och reparationsteam enkelt samla in mätuppgifter och dela dem på distans. Rapportering är en standardfunktion och de insamlade uppgifterna är mycket användbara för att sammanställa förebyggande underhållsprogram.

Strömtången 378 FC har en speciell detektor för Power Quality (PQ), som upptäcker problem relaterade till ström, spänning och effektfaktor. Detta möjliggör en snabb kontroll för att identifiera om orsaken till ett tekniskt fel är på försörjningssidan eller har med de anslutna enheterna att göra.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när