SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nyanställda tjejer på SkrotSmart i Trollhättan

En cirkulär ekonomi
I Trollhättan har SkrotSmart anställt två kvinnliga kundmottagare, vilket bryter normer och främjar jämställdhet i en traditionellt mansdominerad bransch. Denna strategi är inte bara ett steg mot social hållbarhet utan också en metod för att förbättra servicen och göra återvinningen mer tillgänglig för allmänheten. Just nu utgörs bemanningen på SkrotSmart av 20% kvinnor - och välkomna fler att söka när tjänster utannonseras. Se aktuella karriärsmöjligheter här

Viktoria och Patricia är positiva till att jobba med återvinning och har fått fint bemötande.


Hur känns det att hjälpa Trollhättan att återvinna järn- och metall?
- Det känns bra att kunna hjälpas åt och vara en bricka i spelet mot en bättre miljö. Samtidigt sprider vi kunskap om återvinning så att vi inte glömmer bort att även det lilla gör stor skillnad.

Hur blir ni bemötta som ett team med två tjejer?


- Vi har bara fått ett positivt och trevligt bemötande av våra kunder, många har påpekat och uppskattat vårat glada och positiva humör, men också hur vi har ändrat på anläggningen mot det bättre då kunder anser att det är mer ordning och snyggt i lokalen och därför känns mer välkomnande, säger Viktoria och Patricia på SkrotSmart Trollhättan.

Vad är det vanligaste folk inte vet att man kan återvinna och få betalt för?


Bilbatterier är något återkommande som många inte vet om och reagerar på, det har blivit några: Oj får man betalt för det! Bra blypriser just nu dessutom.

Vad är roligast med ert jobb?


- Det bästa med vårat jobb är alla roliga kundrelationer vi får och att vi alltid har väldigt roligt tillsammans som team, vi kompletterar varandra väldigt bra, vi båda delar samma tankesätt om miljö och en hållbar framtid.

Återvinning är en avgörande del av miljöskyddet då det minskar behovet av råmaterial och energiförbrukning, samt minimerar avfallsmängden som hamnar på soptippen. SkrotSmarts fokus är att göra återvinning trevlig och tillgängligt för alla och fortsätta att bygga en mer inkluderande och hållbar bransch.

SkrotSmart i Trollhättan står som ett föredöme för andra företag att följa, där god service och social hållbarhet går hand i hand.

Skrotsmart - en del av Vinning koncernen


Skrotsmart är en del av Vinning-koncernen, en modern aktör inom återvinningsindustrin som specialiserar sig på att samla in och återvinna järn- och metallskrot. Vinning fokuserar på att utveckla smarta lösningar för en hållbar framtid, där affärsnytta möter planetnytta i en cirkulär ekonomi.
Vinning utmanar traditionellt tänkande med nya idéer, metoder och affärer. De värderar nära samarbeten med kunder och lokala aktörer, och agerar snabbt på deras behov. Som en pålitlig och långsiktig partner ser Vinning till att deras verksamheter är professionella och framtidsrustade.

Företaget tror på styrkan i att agera lokalt och skapa moderna erbjudanden, samtidigt som de tar vara på erfarenhet och kunskap. Genom engagemang, glädje och stolthet arbetar Vinning för att påverka branschen positivt och skapa vinster för både människor och planeten. Välkommen till Vinning!
Kontaktinformation

SkrotSmart AB

Postadress
C/o Jönköping Stål & Metall, Momarken 16
55650 Jönköping
Besöksadress
Www.skrotsmart.se/anlaggningar
57141 Nässjö
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
559203-3020
Grundat: 2019
Anställda: 30
SkrotSmarts etableras på citynära platser runtom i Sverige med syftet att skapa ett lönsamt alternativ för enkel återvinning för små- och mellanstora företag samt för privatkunder. Vi hjälper våra kunder att återvinna, bidra till ett hållbart samhälle men också tjäna pengar på sitt järn- och metallskrot. SkrotSmart finns just nu i Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Kalmar, Karlskrona, Linköping, Stockholm, Sundsvall, Trelleborg, Trollhättan, Uppsala, Västerås och Örebro.

SkrotSmarts ledord är enkelt, snabbt, smidigt och trevligt.

SkrotSmarts slogan är SkrotSmart – gör stålar av ditt skrot

SkrotSmart ingår i koncernen Vinning. Huvudkontor finns i Nässjö. SkrotSmarts ledning sitter i Jönköping.

Kontakter

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity