SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Metallåtervinning för en grönare framtid

Att förstå klimatpåverkan och hållbarhet för att minska C02e-utsläppen
Metallåtervinning står som en viktig pelare i ansträngningarna att minska klimatpåverkan och främja hållbarhet. Genom återanvändning minskar behovet av primär utvinning, och därmed bidrar det till en sänkning av energiförbrukningen och minimering av miljöpåverkan. Vinning AB, en framstående koncern inom metallåtervinning, omfamnar detta ansvar genom sin vision om en hållbar framtid.

Vinning-koncernens hållbarhetsvision


Vinning koncernen strävar mot att vara en föregångare inom metallbranschen och guida vägen mot en socialt och miljömässigt hållbar framtid. Med medvetenhet om de sociala och miljömässiga utmaningarna inom branschen tydliggör företaget sina långsiktiga hållbarhetsmål och ambitioner, däribland att minska CO2e-utsläppen. Tillsammans med medarbetare och partners tar Vinning AB konkreta steg genom att arbeta mot uppsatta mål och vidta nödvändiga åtgärder för en verklig förändring.

Hållbarhet i praktiken


Vinning har implementerat konkreta åtgärder inom koncernen för att försäkra hållbarheten och minska klimatpåverkan. Med ISO-certifieringar för starka ledningssystem (9001, 14001 & 45001) upprätthåller företaget höga standarder inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Årliga hållbarhetsrapporter möjliggör en noggrann analys av utvecklingen inom området och säkerställer att viktiga riktlinjer upprätthålls. Företaget har också antagit en uppförandekod för sina relationer med omvärlden och implementerat ett effektivt visselblåsarsystem för ökad öppenhet och ansvarstagande.

Hållbara mål och åtgärder för framtiden


Vinning har dessutom fastställt konkreta miljömål för att minska den andel metallskrot som går till spillo, och på så sätt minska mängden CO2e-utsläpp. Genom att mäta och analysera andelen material som inte kan säljas vidare eller är svårt att återvinna, strävar företaget mot en minskning med 50% till 2025. Vidare satsar man på hållbara transporter genom att maximera lastbilarnas fyllnadsgrad, vilket i sin tur minskar antalet transporter och därmed klimatavtrycket. Logistiken genomgår en hållbarhetsorienterad samordning för att ytterligare stärka företagets hållbarhetsengagemang.

Bidra till hållbarheten du också!


Genom att besöka någon av Vinnings anläggningar och lämna ditt metallskrot kan varje individ spela en roll i att stödja miljöns välmående och främja en grönare framtid. Varje insats, oavsett storlek, räknas mot att skapa en hälsosam planet för framtida generationer.
Kontaktinformation
Postadress
Tuve­gatan 3
57141 Nässjö
Region
Nässjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
559166-9394
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Metall och järn är guld värt
Runt om i vårt land hittar du lokala företag som samlar in järn- och metallskrot. Här finns massor av erfarenhet och kunskap. Den vill vi ta vara på samtidigt som vi utvecklar verksamheten för att möta framtidens krav. Vi möjliggör att en traditionell bransch rustas för att möta framtidens krav i en cirkulär värld. Vi utvecklar smarta lösningar och främjar hållbar utveckling. Vi ser till att affärsnytta möter planetnytta.



Med nya idéer, metoder och affärer utmanar vi i en gammal traditionell bransch. Genom smarta lösningar och erbjudanden sticker vi ut. Vi rör om i grytan och förändrar den rådande ordningen med nya sätt att tänka och göra saker på. Och med klipp i stegen trampar vi upp nya vägar.



Återvinningsföretagen är en viktig kugge i en cirkulär värld. Här förvandlas skrot till ovärderliga resurser. Vi tror på samordning och gemensamma lösningar och metoder för att göra bättre affärer tillsammans. Vi skapar lokala ledare genom att ta tillvara på deras engagemang, stärka upp med samordning och tillföra kraften som ett stort bolag ger. Genom våra verksamheter förvaltar vi den mångåriga erfarenhet och kompetens som finns och förnyar det som behövs för att möta framtiden. Något som inte bara den lokala verksamheten vinner på utan även vi människor och vår planet. En vinst för alla, men så heter vi också Vinning.

Välkommen!

Kontakter

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-02
Lenovo stärker euro­peiskt hållbarhetsarbete Hälften av Europas intrång börjar interntLösningar för framtida datacenterutmaningarBlue Integrator 4.3XL-BYGG Lagan expanderar
2024-05-01
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt