FREDAG 23 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Om en människa kan göra det – kan en AI-resurs göra det mer effektivt

Det är ett ambitiöst och starkt påstående. Givetvis kan inte alla mänskliga uppgifter utföras av AI idag, men många, fler än man kan tro, avgränsade uppgifter är fullt möjliga att automatisera med hjälp av AI.
Det finns ingen klar definition av artificiell intelligens, olika personer definierar det på olika sätt. För oss är AI ett upplärningsbart system som du kan träna att göra saker utöver gränserna för ett traditionellt system. AI-systemet är inte i sig smart, det blir smart genom träning. På så sätt kan man tänka sig att det är mer som en resurs än ett system.

Vissa skulle säga att endast djupa neurala nätverk är AI. Detta kommer troligen att förändras i framtiden, för om ca 20 år från nu, kommer definitionen av AI att vara annorlunda än den vi har nu. Detta beror på att AI ständigt utvecklas.

Några av de AI-projekt Seavus bland annat har arbetat med är datavalidering och produktklassificering.

Datavalidering handlar om att träna ett AI-system för att upptäcka fel i datat genom att visa bra produktdata och felaktiga produktdata. Det kan vara några typer av fel och det täcker alla de fall där de traditionella reglerna skulle vara oåtkomliga på grund av komplexiteten och antalet regler som behövs.

Vårt produktdataklassificeringssystem kan utifrån information från en databas med produkter i en produkthierarki klassificera den i en annan hierarki, och berika den med datafunktioner som extraheras från sekundära källor. Detta är ett mycket tidskrävande arbete som lätt blir felaktigt om det görs manuellt men kan utföras väldigt framgångsrikt med en AI.

Den mest utmanande delen är att förutsäga resultaten av en AI-bearbetning. Det är inte som i traditionell programmering, där du definierar krav- och testkriterierna och gör ett system som gör de tilldelade processerna. AI kan, och kommer, lära sig det som visas genom att grunden för vad AI kan uppnå ligger i mönstren som kan urskiljas i träningsdata.

AI är kraftfullt, eftersom det trots att det behöver tränas (i vissa fall mycket), minskar tiden och antalet resurser som behövs för att lösa ett problem. I slutändan kan AI-träningen vara mycket billigare och snabbare än programmeringen i ett traditionellt system.

Plus, när du introducerar en AI-lösning i en affärsmiljö kan den utöka sin kunskap och användas till andra ändamål. Således blir AI-resursen alltmer mogen under tiden. Vem kan dra nytta av detta? Ja, i princip alla.

AI kan i allmänhet ersätta eller förbättra många arbetsflöden och processer där manuellt arbete, validering, kategorisering eller datautvinning behövs - i princip allt som är repetitivt. Ett stort antal affärsmässiga fall finns inom textbaserad databehandling och det är vad vi fokuserar på just nu. Merparten av digitaliseringen och automatiseringen av administrativa processer innefattar textbaserad databehandling, som traditionellt utförs antingen manuellt eller med ett statiskt IT-system, och det är här ett AI drastiskt kan förbättra arbetsflödena.

Till sist men inte minst - om en människa kan utföra en viss uppgift, då är det stor chans att en maskin också kan göra det. Det är bara en fråga om hur komplicerat systemet behöver vara och hur mycket resurser som behövs för att träna det.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-16
APM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports Storsatsning med fokus på transportbilar på Load Up North i UmeåMaskiner för en miljon stals från byggarbetsplats i Jönköping – återfanns i HelsingborgGPA levererade till den nya avloppsledningen mellan Bua och Varberg
2019-08-13
Bra mix av mässbesökare ger affärerSchneider Electric når över hållbarhetsmålen för andra kvartalet 2019NCC bygger 65 bostadsrätter i ÄngelholmLaserrök – ett mycket hälsofarligt ämneNordens ledande Fastighetsmässor sedan 2009 är tillbaka till GöteborgHyundai kopplar upp nya modeller med Bluelink® Connected Car ServicesRobotar lockar rekordpublik till Tekniska – dubblade besökarsiffror för juliSöderberg & Haak visar upp BomagNolias vd: ”Norrlands tillväxtcentrum samlar de starkast växande branscherna under Load Up North” nVent visar digitala nyheter på Elmässan NorrBörja resan mot fossilfrihet - möt oss på FastighetsmässanMellansvenska Fasad går med i FasadgruppenTillförordnad vd Daniel Andoff blir ordinarie VD för Scandbio Hur säkrar din organisation informationssäkerheten i ICS- och SCADA system?Historiskt stark orderstock
Annonser