SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

One-stop-shop för industrins it-behov

De är en proaktiv IT-partner och rådgivare. INVID erbjuder lösningar för allt ifrån affärssystem och molntjänster till produktionsuppföljning.
Gnosjoregionen.se berättar om INVID i ett pressmeddelande som lyder:

När ett av Jönköpings läns större IT-bolag, som omsätter ca 225 MSEK och som består av ca 115 medarbetare fördelade på sju olika orter, nyligen har etablerat sig med kontor även i Anderstorp var det som att komma hem för INVIDs vd och grundare André Prien.

– Jag har ju mina rötter i Gnosjöbygden och här trivs jag som fisken i vattnet, säger André.

Egen bakgrund inom industrin

André har som bygdens son dessutom egen bakgrund inom industrin där han arbetade som verktygsmakare under några år.

– Så jag förstår industrins behov och vet vad man många gånger eftersöker, säger André.

Ett sådant område gäller effektiv produktion, att hitta lösningar som hjälper till att identifiera orsaker till störningar i produktionen och visualisera nyttjandegraden av maskiner. Helt enkelt att hitta vägar att minimera slöseri, korta ledtiderna och få ut maximal effekt i produktionen utan att nödvändigtvis behöva investera i ny utrustning.

IT-lösningar för maximal produktionseffektivitet

– I takt med att allt mer produktion tas hem från Asien blir det än viktigare med maximal produktionseffektivitet, och vi märker att detta många gånger är eftersatt, säger André.

Många väljer att investera i dyr produktions­utrustning men man är inte lika benägen att analysera effektiviteten i produktionen.

– Vi har gjort en del analyser på bolag och fått skrämmande svar i organisationer där man gjort mång­miljoninvesteringar i maskiner – som ändå bara går på 60 procent.

Smart Industri med produktionsuppföljning

Utöver erbjudanden inom affärssystem och beslutsstöd, datacenter, drift och moln, paketerade applikationer och produktförsörjning har INVID paketerat en lösning inom just Smart Industri där man erbjuder ett produktions­uppföljningssystem som tar fram olika KPI-tal som OEE/Tak-värde, kassationstal, måluppfyllelse och cykeltider.

– Via smarta integrationer mot affärssystem kan du skapa en god ekonomistyrning där du kan mäta din verksamhet utifrån alla viktiga nyckeltal, säger André Prien.

Foto: Gnosjoregionen.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Färsk e-handelsstatistik visar positivt trendbrott
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när