SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SafeReach lanserar skräddarsydda fallskyddsutbildningar för industriarbetare

Varför du ska förnya er fallskyddsutbildning med SafeReach
Vi på SafeReach är entusiastiska över vårt nya erbjudande, fallskyddsutbildningar skräddarsydda för industriarbetare!

Alla som jobbar på en höjd över 2 meter måste genomgå en fallskyddsutbildning, enligt Arbetsmiljöverket. Rekommendationen är att utbildningen ska förnyas vartannat år.

Fallskyddsutbildning på SafeReach anpassas till kursdeltagarnas arbetssituation inom industrin. Man går bara igenom det som är viktigt och relevant för deltagarna.

Alla fallskyddsutbildningar innehåller de tre delar som Arbetsmiljöverket rekommenderar, nämligen teori, praktik och kunskapstest.

I den teoretiska delen får kursdeltagarna lära sig de grundläggande lagarna och regler kring fallskydd, vilken sorts utrustning som finns och hur den fungerar. Man går också igenom vad som händer vid ett fall.

  • Vi försöker hålla den teoretiska delen så kort som möjligt. Vi menar att det är viktigare att fokusera på de praktiska bitarna, så att kursdeltagarna verkligen kan jobba säkert, säger David, utbildningsledare på SafeReach.


Under den praktiska delen av utbildningen går man igenom hur man sätter på och justerar sin fallskyddsutrustning på rätt sätt, man test-hänger i utrustningen och man deltar i en räddningsövning.

När kurs-instruktörerna på SafeReach inte utbildar inom fallskydd jobbar de som industriklättrare, d.v.s. de är hantverkare som jobbar hängandes från rep. Detta kallas också för reparbete. I den rollen arbetar de dagligen i selar och gör flera förankringspunkter.

  • Eftersom vi gör det här dagligen känner vi oss väldigt trygga i att vi är rätt personer att hålla fallskyddsutbildningar, säger David.


  • En stor andel av våra uppdrag inom industriklättring gör vi i industrin, så vi förstår förutsättningarna och utmaningarna i industrimiljön. Vi är övertygade om att kursdeltagarna märker att våra kursledare förstår deras arbetssituation, tillägger Christina som också är utbildare på SafeReach.


  • Våra kursledare är inte bara duktiga på teorin rörande fallskydd. Eftersom de själva är hantverkare kan de också ge konkreta råd kring hur man uppfyller Arbetsmiljöverkets krav samtidigt som man håller fokus på att göra ett bra hantverksjobb, säger David.


Hur går det till när SafeReach håller fallskyddsutbildning?

Vi föredrar att hålla utbildningarna ute hos kund, förklarar David och fortsätter. Dels är det bättre för kursdeltagarnas inlärning att miljön är densamma som när de ska praktisera sina kunskaper. Men det är också lättare för kunderna eftersom de slipper ta sig till en annan plats för att gå utbildning.

Att vara flexibel och lösningsorienterad är en av grundstenarna i SafeReach’s affärsmodell. På SafeReach anpassar de inte bara kursinnehållet utefter kursdeltagarna, de är också flexibla vad gäller lokal för kurserna. Antigen kommer SafeReach till kursdeltagarna, eller så kommer kursdeltagarna till SafeReach.

Företaget kan också tillgodose andra behov inom fallskydd och höghöjdsarbete. De kan t.ex. utföra den årliga besiktningen av fallskyddsutrustning samtidigt som de utbildar inom fallskydd.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd