SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Smart energy in the digital age – Siemens deltar på Elfack 7-10 maj

Siemens deltar på årets Elfackmässa den 7–10 maj under parollen Smart Energy in the Digital Age.
Produktnyheter och valda delar av den breda portföljen av lösningar för industri- och energibranschen samt för kontroll och övervakning av fastigheter visas upp i monter C04:22.

– Vårt deltagande på Elfack syftar till att dela med oss av vår vision för framtidens smarta, digitala energisystem och industriautomation. En vision där byggnader, industrier och energisystem är sammankopplade i en digital miljö, säger Erik Mårtensson, chef för Siemens affärsområde Smart Infrastructure i Sverige. Vi är på plats med ett stort gäng medarbetare med expertis inom det här området och ser fram emot givande möten med nyfikna mässbesökare. Välkomna förbi vår monter C04:22!

Ett urval av vad vi visar under mässan

⦁Luftisolerade brytare och gasisolerade ställverk (GIS) med vakuumteknik och så kallad clean-air technology upp till en nominell spänning på 145 kV.
⦁Desigo CC – en plattform för integrerad byggnadsautomation designad för att skapa bekväma, hälsosamma, säkra och effektiva byggnader.
⦁Totally Integrated Power – vårt omfattande sortiment av produkter, system och lösningar för låg-, mellan- och högspänning.
⦁Integrated Control Panels (ICP) – vårt utbud av kontrollpaneler för fastighetskontroll och övervakning.
⦁Finansieringslösningar – vi berättar om våra lösningar för projektfinansiering, utrustning och leasinglösningar, strukturerad finansiering, kapitallån och rådgivningstjänster.
⦁SIMOCODE – intelligent motorskydd och kontrollenheter.

Onsdagen och torsdagen 8–9 maj bjuder våra experter in till seminarier om bland annat Siemens blåa ”vacuum & clean-air”-teknik utan SF6-gas för spänningar upp till 145kV, utmaningarna med e-Mobilitet, samt microgrids och decentraliserade energisystem. Mer information om seminarierna finns på www.siemens.se/elfack.

Onsdag 8 maj talar Erik Mårtensson, chef för Siemens affärsområde Smart Infrastructure i Sverige om Effektbristen i elnätet kl 14:40-15.00 på scenen Forum för kraft.

Siemens deltar även på Switch den 8–9 maj, en del av mässan som fokuserar på idéer och visioner för en hållbar energifransformation. Där finns vi i monter H01:13.

För mer information, kontakta:
Charlotta Målargård, kommunikationschef, Siemens AB
Tfn: 070-728 10 67; e-post: charlotta.malargard@siemens.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när