LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snart dags att ta fram sommarfordonen

Nu är april här och våren börjar tåga in på allvar.
Det är hög tid att ta en titt på sommarfordonen i garaget. Din fina cabriolet, veteranbilen eller din motorcykel har säkert stått ett antal månader vid det här laget och kan behöva en översyn innan du ger dig ut på vägarna. Även husvagnar och husbilar brukar stå still en större del av året och kan behöva lite extra kärlek.

Förutom att ge dem en tvätt och se efter så att däcken är i ordning finns det ytterligare några åtgärder som kan vara bra att genomföra. En snabb koll av den grundläggande tekniken såsom att alla lampor fungerar, att bältena fungerar som de ska, att backspeglarna sitter fast och är hela samt att oljenivån stämmer kan du lätt göra själv. Var det länge sedan du bytte olja kan det vara en bra idé att göra det nu i början av säsongen.

Att bromsarna fungerar tillfredsställande eller att motorn inte släpper ut onödiga mängder skadliga ämnen kan vara svårt att upptäcka på egen hand. Därför har vi på Opus Bilprovning utformat två tester som kan komma till nytta:

⦁Opus Bromstest innehåller kontroller av både prestandan hos färdbroms och parkeringsbroms. Vi kontrollerar att parkeringsbromsen tar starkt nog och att bromsverkan är jämn. Det kan vara bra att göra denna form av test om ditt fordon har stått still en längre period eller om du har bytt detaljer i ditt bromssystem.

⦁Opus Miljötest är en miljökontroll som kan utföras på bilar med bensin- eller dieselmotor. Testet syftar till att ge dig en bild av hur dina avgasvärden ser ut och kan hjälpa dig att i ett tydligt skede upptäcka om det finns något som inte fungerar optimalt eller om något behöver justeras i exempelvis förgasare eller insprutning.

Extra trygghet för fordon som besiktas sällan
Veteranfordon och motorcyklar besiktas inte varje år, och därför kan det hända mycket mellan besiktningarna - särskilt om du kör långa sträckor eller om ditt fordon är riktigt gammalt. Då kan det vara bra att lägga in en kontroll emellan besiktningstillfällena i form av Veteranfordonstest eller MC-test.

Här genomför vi samma kontroller som vid ordinarie besiktning och du får även muntlig information om fordonets skick och status som kan vara bra att veta ur miljösynpunkt eller trafiksäkerhetssynpunkt. Du får med dig ett protokoll som du kan använda som underlag om det finns något som behöver åtgärdas.

Det kan vara mycket värdefullt att göra ett extra test för att upptäcka eventuella problem som håller på att uppstå. På så sätt kan du åtgärda dem innan något större går sönder på din ögonsten.

Koll på när det är dags för besiktning
Har du koll på när det är dags att boka kontrollbesiktning nästa gång? Det kan vara särskilt knepigt att komma ihåg detta när ditt fordon besiktas sällan - så passa på att utnyttja våra smarta och enkla system för att få påminnelser om besiktningen. Du kan antingen använda vår app Opus Bilprovning eller registrera dig för att få påminnelser direkt på vår hemsida.

Bokning av såväl besiktning som våra fordonstester kan du göra via appen eller i vårt bokningssystem. Om du har några frågor kan du kontakta vår kundtjänst på 0775-500 300 eller prata med våra medarbetare direkt i chatten som finns på hemsidan.

Opus Bromstest - bilprovning.se/Besiktningar/Opus-tester/Opus-Fordonstester

Opus Miljötest - bilprovning.se/Besiktningar/Opus-tester/Opus-Fordonstester

Veteranfordonstest - bilprovning.se/Besiktningar/Opus-tester/Opus-Veteranfordonstest

MC-test - bilprovning.se/Besiktningar/Opus-tester/Opus-Fordonstester

Registrera dig - boka.bilprovning.se/newrules.aspx

Bokningssystem - bilprovning.se/Boka-besiktning
Kontaktinformation
Postadress
Skattegårds­vägen 122
16250 Vällingby
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556865-1342
Grundat: 2011
Anställda: 556
Välkommen till Opus Bilprovning!

Opus Bilprovning finns på 92 platser från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Vi utför kontroll- och registreringsbesiktning på motor- och släpfordon (personbilar, lastbilar, bussar, husvagnar, husbilar, släpvagnar och motorcyklar) samt kategori-3 fordon (grävmaskiner, lastmaskiner, grävlastare, teleskoptruckar och kranar).
Utöver den ordinarie kontrollbesiktningen erbjuder vi även fordonstester, slippa vänta-garantier och skräddarsydda företagslösningar.

Opus Bilprovning är det enda besiktningsföretaget i Sverige som klimatkompenserar hela verksamheten, till och med våra kunders resor till och från besiktningsstationen. Det betyder att du kan välja Opus Bilprovning med gott samvete när det är dags att boka besiktning.

Opus Bilprovning ingår i Opus Group AB (publ) som är ett bolag med stark tillväxt, noterat på Nasdaq (Stockholmsbörsen). Från och med januari 2018 består Opus av två divisioner – Vehicle Inspection och Intelligent Vehicle Support.
Opus är en ledande aktör på den internationella marknaden för fordonsbesiktning och support för avancerade fordon och hanterar årligen över 30 miljoner besiktningar världen över.
Bolaget har verksamhet i Europa, Nord-, Sydamerika, Asien och Australien och det totala antalet anställda uppgår till cirka 2 600.

Kontakta oss gärna på 0775-500 300, vi hjälper dig med rådgivning och tidsbokning för din besiktning.

Alla våra tjänster är 100% klimatkompenserade.

Certifieringar

ISO 14001:2015

Kontakter

Rosén, Per Gotthard
VD
0775-500300
Marika Ireblad
Kommunikations- och marknadschef
+46 10 804 99 21

Filmer

Opus - för din skull (vinnare av Publishingpriset 2018 i kategorin Filmer som marknadsför tjänster)

Opus - för din skull (vinnare av Publishingpriset 2018 i kategorin Filmer som marknadsför tjänster)
The Opus Way (svensk text)

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser