FREDAG 23 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snart dags att ta fram sommarfordonen

Nu är april här och våren börjar tåga in på allvar.
Det är hög tid att ta en titt på sommarfordonen i garaget. Din fina cabriolet, veteranbilen eller din motorcykel har säkert stått ett antal månader vid det här laget och kan behöva en översyn innan du ger dig ut på vägarna. Även husvagnar och husbilar brukar stå still en större del av året och kan behöva lite extra kärlek.

Förutom att ge dem en tvätt och se efter så att däcken är i ordning finns det ytterligare några åtgärder som kan vara bra att genomföra. En snabb koll av den grundläggande tekniken såsom att alla lampor fungerar, att bältena fungerar som de ska, att backspeglarna sitter fast och är hela samt att oljenivån stämmer kan du lätt göra själv. Var det länge sedan du bytte olja kan det vara en bra idé att göra det nu i början av säsongen.

Att bromsarna fungerar tillfredsställande eller att motorn inte släpper ut onödiga mängder skadliga ämnen kan vara svårt att upptäcka på egen hand. Därför har vi på Opus Bilprovning utformat två tester som kan komma till nytta:

⦁Opus Bromstest innehåller kontroller av både prestandan hos färdbroms och parkeringsbroms. Vi kontrollerar att parkeringsbromsen tar starkt nog och att bromsverkan är jämn. Det kan vara bra att göra denna form av test om ditt fordon har stått still en längre period eller om du har bytt detaljer i ditt bromssystem.

⦁Opus Miljötest är en miljökontroll som kan utföras på bilar med bensin- eller dieselmotor. Testet syftar till att ge dig en bild av hur dina avgasvärden ser ut och kan hjälpa dig att i ett tydligt skede upptäcka om det finns något som inte fungerar optimalt eller om något behöver justeras i exempelvis förgasare eller insprutning.

Extra trygghet för fordon som besiktas sällan
Veteranfordon och motorcyklar besiktas inte varje år, och därför kan det hända mycket mellan besiktningarna - särskilt om du kör långa sträckor eller om ditt fordon är riktigt gammalt. Då kan det vara bra att lägga in en kontroll emellan besiktningstillfällena i form av Veteranfordonstest eller MC-test.

Här genomför vi samma kontroller som vid ordinarie besiktning och du får även muntlig information om fordonets skick och status som kan vara bra att veta ur miljösynpunkt eller trafiksäkerhetssynpunkt. Du får med dig ett protokoll som du kan använda som underlag om det finns något som behöver åtgärdas.

Det kan vara mycket värdefullt att göra ett extra test för att upptäcka eventuella problem som håller på att uppstå. På så sätt kan du åtgärda dem innan något större går sönder på din ögonsten.

Koll på när det är dags för besiktning
Har du koll på när det är dags att boka kontrollbesiktning nästa gång? Det kan vara särskilt knepigt att komma ihåg detta när ditt fordon besiktas sällan - så passa på att utnyttja våra smarta och enkla system för att få påminnelser om besiktningen. Du kan antingen använda vår app Opus Bilprovning eller registrera dig för att få påminnelser direkt på vår hemsida.

Bokning av såväl besiktning som våra fordonstester kan du göra via appen eller i vårt bokningssystem. Om du har några frågor kan du kontakta vår kundtjänst på 0775-500 300 eller prata med våra medarbetare direkt i chatten som finns på hemsidan.

Opus Bromstest - bilprovning.se/Besiktningar/Opus-tester/Opus-Fordonstester

Opus Miljötest - bilprovning.se/Besiktningar/Opus-tester/Opus-Fordonstester

Veteranfordonstest - bilprovning.se/Besiktningar/Opus-tester/Opus-Veteranfordonstest

MC-test - bilprovning.se/Besiktningar/Opus-tester/Opus-Fordonstester

Registrera dig - boka.bilprovning.se/newrules.aspx

Bokningssystem - bilprovning.se/Boka-besiktning
Kontaktinformation
Postadress
Skattegårds­vägen 122
16250 Vällingby
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556865-1342
Grundat: 2011
Anställda: 556
Välkommen till Opus Bilprovning!

Opus Bilprovning finns på 92 platser från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Vi utför kontroll- och registreringsbesiktning på motor- och släpfordon (personbilar, lastbilar, bussar, husvagnar, husbilar, släpvagnar och motorcyklar) samt kategori-3 fordon (grävmaskiner, lastmaskiner, grävlastare, teleskoptruckar och kranar).
Utöver den ordinarie kontrollbesiktningen erbjuder vi även fordonstester, slippa vänta-garantier och skräddarsydda företagslösningar.

Opus Bilprovning är det enda besiktningsföretaget i Sverige som klimatkompenserar hela verksamheten, till och med våra kunders resor till och från besiktningsstationen. Det betyder att du kan välja Opus Bilprovning med gott samvete när det är dags att boka besiktning.

Opus Bilprovning ingår i Opus Group AB (publ) som är ett bolag med stark tillväxt, noterat på Nasdaq (Stockholmsbörsen). Från och med januari 2018 består Opus av två divisioner – Vehicle Inspection och Intelligent Vehicle Support.
Opus är en ledande aktör på den internationella marknaden för fordonsbesiktning och support för avancerade fordon och hanterar årligen över 30 miljoner besiktningar världen över.
Bolaget har verksamhet i Europa, Nord-, Sydamerika, Asien och Australien och det totala antalet anställda uppgår till cirka 2 600.

Kontakta oss gärna på 0775-500 300, vi hjälper dig med rådgivning och tidsbokning för din besiktning.

Alla våra tjänster är 100% klimatkompenserade.

Certifieringar

ISO 14001:2015

Kontakter

Rosén, Per Gotthard
VD
0775-500300
Marika Ireblad
Kommunikations- och marknadschef
+46 10 804 99 21

Filmer

Opus - för din skull (vinnare av Publishingpriset 2018 i kategorin Filmer som marknadsför tjänster)

Opus - för din skull (vinnare av Publishingpriset 2018 i kategorin Filmer som marknadsför tjänster)
The Opus Way (svensk text)

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-16
APM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports Storsatsning med fokus på transportbilar på Load Up North i UmeåMaskiner för en miljon stals från byggarbetsplats i Jönköping – återfanns i HelsingborgGPA levererade till den nya avloppsledningen mellan Bua och Varberg
2019-08-13
Bra mix av mässbesökare ger affärerSchneider Electric når över hållbarhetsmålen för andra kvartalet 2019NCC bygger 65 bostadsrätter i ÄngelholmLaserrök – ett mycket hälsofarligt ämneNordens ledande Fastighetsmässor sedan 2009 är tillbaka till GöteborgHyundai kopplar upp nya modeller med Bluelink® Connected Car ServicesRobotar lockar rekordpublik till Tekniska – dubblade besökarsiffror för juliSöderberg & Haak visar upp BomagNolias vd: ”Norrlands tillväxtcentrum samlar de starkast växande branscherna under Load Up North” nVent visar digitala nyheter på Elmässan NorrBörja resan mot fossilfrihet - möt oss på FastighetsmässanMellansvenska Fasad går med i FasadgruppenTillförordnad vd Daniel Andoff blir ordinarie VD för Scandbio Hur säkrar din organisation informationssäkerheten i ICS- och SCADA system?Historiskt stark orderstock
Annonser