SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Starbit vinner marknads­andelar i Norden

Starbit erbjuder en fusion mellan hårdvara och mjukvarulösningar, utvecklade för att revolutionera framtidens smarta detaljhandel och infrastruktur.
Det svenska startupföretaget Starbit vinner ytterligare marknadsandelar i Norden. De har nyligen tecknat flera stora kontrakt och är högaktuella med sina smarta, högteknologiska lösningar för detaljhandel, industri och infrastruktur.

Dagligvaruhandelskedjan Coop uppdaterar alla sina 850 butiker med Starbits plattform, kortläsare för betalning och stöd för smarta kösystem med AirSwipe-teknologi.

Starbits intelligenta kösystem effektiviserar arbetet i butiken och underlättar bevakning av kötider för kundservice. Systemet analyserar data om bland annat väntetider och rusningstider.

Informationen möjliggör planering av arbetet i realtid och bidrar till minskade kötider. Tack vare AirSwipe-teknologin kan kunderna använda kösystemet utan att fysiskt röra skärmen då navigering sker med handrörelser i luften.

Starbit, i samarbete med Mittuniversitetet, har pågående projekt med nordiska rörtillverkare, med målet att integrera VA-infrastruktur med smarta sensorer som ger viktig statistik om bland annat vattennivåer och genom prediktiv analys kan varna om eventuella översvämningar.

Starbit är ett mjukvaruföretag med förmågan att fusionera mjuk- och hårdvara till en enhet. De erbjuder alla typer av lösningar för digital signage, från design till installation med kundanpassad mjukvaruplattform. Under 2020 öppnade Starbit dörrarna till sitt Innovation Center i Härnösand där deras Research & Development Team utvecklar och skapar framtidens smarta lösningar för infrastruktur och detaljhandel. Utöver Härnösand har Starbit även kontor i Stockholm.

Anders Nilsson, Starbits CEO berättar: ”Med ena foten i mjukvaruutveckling och den andra i hårdvarutillverkning, erbjuder vi kunden en komplett lösning. Våra teknologier skapas för att förenkla arbetsprocesser, minska stress och öka effektivitet. De pågående projekten är riktiga milstolpar för Starbit och vi ser framemot att fortsätta leverera värdeskapande lösningar och göra ett positivt avtryck i framtida utveckling. ”

Starbit awarded major contracts in the nordic region

Anders Nilsson, CEO, Starbit
+46 60 606 0375 | anders.nilsson@starbit.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när