SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

STIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter

Den nya grovdammsugaren SE 33 från STIHL har hög sugkraft men är liten och kompakt, perfekt för rengöring av exempelvis garage och bilar.
Dammsugaren kan användas på både våta och torra ytor och har dessutom en blåsfunktion som gör den smidig och bekväm även vid städning i svåråtkomliga utrymmen.

STIHL har tidigare framförallt erbjudit grovdammsugare till professionella användare såsom hantverkare och verkstäder men utökar nu utbudet mot privatpersoner med en ny, något mindre modell.

– Vi ser en ökad efterfrågan på denna typ av maskin från privatpersoner och jag är glad att vi nu kan erbjuda denna smidiga och allsidiga grovdammsugare, säger Mats Gustafsson, Nordisk produktchef på STIHL.

Den nya grovdammsugaren är kompakt men kraftfull och kan användas på såväl torra som våta ytor tack vare det justerbara munstycket och lättskötta PET-filtret. Genom en enkel flytt av sugslangen kan den även användas med blåsfunktion.

– SE 33 är en mycket användbar grovdammsugare och jag tror att blåsfunktionen kommer uppskattas – inte minst för att komma åt smuts i svåråtkomliga utrymmen.

Det finns många användningsområden för grovdammsugare som denna, inte minst garage, förråd och liknande ytor med smuts som den vanliga dammsugaren inte klarar av, säger Mats Gustafsson.

SE 33 är lätthanterlig och smidig, med enkel PÅ/AV-teknik och roterande framhjul.

Dammsugaren levereras med olika munstycken och tillbehör som alla har en given plats på maskinen. Den integrerade förvaringen tillsammans med det tvådelade sugröret gör det också enkelt att förvara SE 33 när den inte används.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Gustafsson, produktchef STIHL Norden, 0302-248 00, mats.gustafsson@stihl.se
Gunilla Eriksson, presskontakt STIHL Sverige, 0302-248 08, gunilla.eriksson@stihl.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när