SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sveriges bredaste reläsortiment

Vi erbjuder reläer för de flesta industriapplikationer och har ett komplett utbud av olika reläer, från enstaka milliampere till tusentals ampere. Våra reläer klarar allt från styrsignaler till tunga motorlaster och värmestyrningar.
Vi kan, genom vår ledande tillverkare ComatReleco, erbjuda marknadens mest kompletta reläsortiment. Med mer än 50 års erfarenhet och en kärnkompetens av just relätillverkning finns reläer för de flesta applikationer. I serierna interface-, miniatyr- och industrireläer erbjuds reläer med upp till 4 växlande kontakter. Ett brett utbud av ”special-reläer” för tuffare laster finns att tillgå i respektive serie.

INTERFACERELÄ
Interfacereläerna är optimala för att styra enskilda laster upp till 10 A och är väldigt små till storleken. Vi har också en 2-polig variant som klarar av laster upp till 5 A vilket möjliggör stora platsbesparingar i skåp och kapslingar. Till dessa finns många olika tillval och kontaktalternativ för att få en så kundanpassad lösning som möjligt.

INGÅENDE RELÄER
• C10 interfacereläer, 1-poliga 10 A
• C12 interfacereläer, 2-poliga 5 A

MINIATYRRELÄ
Miniatyrreläer har liknande egenskaper som större industrireläer men med ett mer kompakt mått. C9- och C7-reläerna i miniatyrserien är 4- och 2-poliga och klarar av laster upp till 5 A samt 10/16 A. Ett perfekt relä för applikationer med lite lägre laster och vid platsbrist. Även till dessa finns många olika tillval och kontaktalternativ för att få en så kundanpassad lösning som möjligt.

INGÅENDE RELÄER
• C7 miniatyrreläer, 1- och 2-poli-ga 10 A och 16 A
• C9 miniatyrrelä, 4-poliga

INDUSTRIRELÄ
Reläserien med störst utbud med klassiska 11-pins reläer och lastspänningar upp till 16 A. Större fysiska mått betyder att kraftigare kontakter får plats. Modeller finns för höga DC-spänningar och induktiva laster. Reläerna i denna serie finns både som 2-, 3- och 4-poliga med olika tillval och kontaktalternativ för att få en så kundanpassad lösning som möjligt.

INGÅENDE RELÄER
• C3 industrireläer, 3-poliga 10 A (11-pins)
• C4 industrirelä, 4-poliga 10 A
• C5 industrirelä 2- och 4-poliga 16 A

HUR HITTAR JAG RÄTT RELÄ FÖR MIN APPLIKATION?
Viktiga saker att tänka på innan du väljer relä är följande:
• Hur många reläkontakter behövs?
• Vad är det för last som ska brytas?
• Behövs något tillval, exempelvis LED-indikering eller diodskydd?
• Vilken spolspänning behövs?
Med denna information går det att få fram ett relä som är anpassat för just din applikation. Vi hjälper gärna till så att du hittar rätt relä!

VAD SKA JAG BRYTA FÖR LAST?
Denna fråga avgör till stor del vilket relä du ska välja till din applikation. Detta för att du ska få en så bra applikation som möjligt vare sig det gäller signal- eller tyngre induktiva laster som kan förstöra fel sorts relä och skapa driftsstopp. ComatReleco har tagit fram många olika kontaktalternativ för att du ska få ett relä som är så bra anpassat till just din applikation som möjligt. Vi hjälper dig gällande vilka kontaktalternativ som finns och när de bör användas. Ikonerna visar de olika alternativen som reläerna kan användas till för att få ut full potential.

ComatReleco har en mängd olika reläer med varierande antal kontakter som hanterar brytning av DC-laster bättre än ett vanligt standardrelä. Belastningskurvan för DC-laster får aldrig överskridas eftersom detta skulle leda till gnistbildning eller eventuellt förstöra reläet omedelbart. Kurvor och diagram som visar brytförmåga finns i sin helhet från respektive reläs produktsida på oemautomatic.se. Hittar du ändå inte rätt relä så finns det utöver dessa även: Mors Smitt kraftreläer, Delcon interfacereläer, statiska reläer från Elco, Crouzet och Crydom.

EXTRA TILLVAL
Till våra elektromekaniska reläer från ComatReleco finns också många extra tillval som i kombination med våra kontaktalternativ gör oss unika när det gäller kundanpassade lösningar. Nedan visas några exempel på tillval som finns:

• Multispole
• Skyddsdiod
• LED-indikering
• Polskydd
• RC-skydd

SPECIALLÖSNINGAR FRÅN COMATRELECO
ComatReleco erbjuder inte bara traditionella elektromekaniska reläer utan har också specialreläer i form av till exempel plintreläer, statiska reläer och kommunikationsreläer. De är specialister på sitt sätt och är i framkant i utvecklingen av traditionella reläer. Plintreläerna passar i skåp där det råder platsbrist och de statiska reläerna passar med sin tålighet mot snabba och frekventa till- och frånslag. Med hjälp av kommunikationsreläet kan du styra och kontrollera din applikation via en dator eller telefon var du än är.

PLINTRELÄ
Med sin låga byggbredd på 6,2 mm och en brytförmåga på 6 A passar plintreläerna från ComatReleco i de flesta applikationer. Reläet är snabbutbytbart och genom de byglingsbryggor som finns säkerställs ett snabbt och smidigt montage.

STATISKT RELÄ
Det statiska reläet har inga rörliga delar som slits, varken elektriskt eller mekaniskt, vilket medför lång livslängd. Det passar utmärkt i applikationer med frekventa kopplingar. Reläet har som uppgift att sköta kopplingsfunktion mellan styrsignal och last. Reläet klarar av 3 A/AC och 6 A/DC.

CMS-10R - DET MODERNA RELÄET
CMS-10R är ett fjärrövervaknings- och kontrollsystem för industri- och fastighetsapplikationer. Enheten har ”out-of-the-box” funktionalitet. Efter anslutning kan du konfigurera direkt utan extra inställningar (eSIM). Fjärrkonfiguration görs över en användarvänlig IoT portal via webbläsaren, du behöver aldrig fysiskt ansluta dig till enheten för konfigurering. Fjärrkonfiguration är också möjligt via Android/iOS appar. Systemet rapporterar statusändringar på de digitala och analoga ingångarna via mobilnätet genom pushmeddelanden, e-post eller SMS.
Utgångarna är kontrollerbara via webbläsare (IoT portal) eller en app på en smartphone/surfplatta. Dessutom kan utgångarna aktiveras genom att ringa eller SMS:a enheten, detta konfigureras i inställningarna. CMS-10R använder eSIM och enheten väljer automatiskt det mobila nätverket med den bästa signalen. Att ta del av systemet möjliggör stora tidsbesparingar. Genom att få uppdateringar om applikationens status på ingångarna, samt fjärrstyra reläutgångarna när du vill och var du vill och därmed förutspå eller förebygga problem som kan uppstå med applikationen.

Tillsammans med comatreleco kan vi på oem automatic hjälpa dig hitta rätt relä till din applikation. Hör av dig så berättar vi mer!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cissi Johansson
Marknadskommunikatör
Marknad
cissi.johansson@oemautomatic.se
075-242 41 72
Kontaktinformation
Postadress
Box 1011
57328 Tranås
Besöksadress
Dala­gatan 4
SE-57342 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556187-1012
Grundat: 1974
Anställda: 170
Välkommen till OEM Automatic AB!

Vi strävar efter att vara en av de ledande aktörerna i norra Europa inom försäljning av komponenter för industriautomation. Vi fungerar som våra leverantörers sälj- och marknadsorganisation på den svenska marknaden.

Genom vår marknadsnärvaro, kunskap och service tillför vi ett mervärde till produkterna och blir på så sätt en värdeskapande länk mellan tillverkare och kunder.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Datorutrustning & Mjukvara: Industridatorer
Elektromekaniska tjänster/produkter: Elautomation, Elkablage, Energikontroll, Frekvensomriktare, Kopplingsutrustning, Manöverpaneler, PLC-system, Reläer, Styr och reglerteknik, Transformatorer
Elmaterial : AC/DC-omvandlare, Arbetsbelysning, Automatsäkringar, Batteribackup, DC/DC-omvandlare, DC-källor, Digitala displayer, Elkablar, Fjärrstyrsystem, Frekvensmätare, Frekvensomriktare, Förskruvningar, Genomföringar, Gränslägesbrytare, Induktorer, Kabelkedjor, Kabelutrustning, Kabelverktyg, Kablage, Kanalskenor, Kapslingar, Kontaktdon, Kontaktorer, Kraftfilter, Magnetventiler, Manometer, Membranswitchar, Mikrobrytare, Mjukstartare, Motorskydd, Nivåvippor, Positionsgivare, Reglerprodukter, Regulatorer, Reläer, Sensorer, Signalomvandlare, Skärmad slang, Spiralslang, Strömställare, Switchregulatorer, Tidur-elektromekaniska, Tidur-mekaniska, Transformatorer, Tryckgivare, Tröga säkringar, Överspänningsskydd
Fordonsutrustning: Backkamera, LED Strålkastare, Monteringsmaterial, Reglage
Industriautomation: Automationsutrustning, Avsyningssystem, Förarlösa truckar, Robotautomation, Styrsystem, Visionsystem
Processutrustning för livsmedelsindustrin: CIP-system, Separatorer, Tryckmätare
Produkter: Belysning, Gasfjädrar, Givare, Gångjärn, Hydraulcylindrar, Hydraulik, LED-strålkastare, Lås & Beslag, Låsspakar, Magneter, Maskinkomponenter, Maskinskydd/Maskinsäkerhet, Mekaniska låssystem, Pneumatik, Reglerventiler, Regulatorer, Sugkoppar, Tryckluft, Vakuumkomponenter, Ventiler

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Markus Hyltbring
Marknadschef
070-6553093
Viktoria Tell
Marknadskommunikatör
070-7503329

Filmer

Hallå där med Pierre Bengtsson

Hallå där med Pierre Bengtsson
Hallå där med Johan Lind
Hallå där med Johan Löfgren
Produktpresentation - Aventics pneumatiksortiment
Produktpresentation - Inxpect Radarsystem
Produktpresentation - Industriell LED-belysning från Sangel
Produktpresentation - Välj rätt dykrör
Produktpresentation - Partex märkmaskin EOS2

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när