SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trafikljus – ett stort bidrag till arbetssäkerhet

Fyra olika användningar
Trafikljusanvändning i industriella miljöer tenderar att möta mycket motstånd på grund av deras till synes svåra och kostsamma installation. Men som våra regelbundna samtal med våra kunder visar är detta inte nödvändigtvis fallet. Tvärtom kan trafikljus vara en stor allierad för att förebygga olyckor i arbetet och förbättra arbetssäkerheten inom alla typer av industrier.

I den här artikeln vill vi presentera fyra lösningar som bevisar att trafikljus kan hjälpa oss att lösa olika problem i vår dagliga verksamhet:

1. Trafikstyrningssystem (TCS). Ett praktiskt verktyg som hjälper till att förebygga olyckor i arbetet som består av ett omfattande trafikledningssystem som kan skilja fotgängare från gaffeltruckar. Med tanke på att den inte är beroende av batterier eller mobila enheter, och att den fungerar på ett helt passivt sätt, kräver TCS inte någon mänsklig uppmärksamhet, konstant underhåll eller användningsövervakning.

2. PCS lösning. Detta system varnar gaffeltruckar genom trafikljus för närvaro och eventuell korsning av fotgängare i deras omedelbara närhet. Tack vare detta system kan operatören som hanterar en last och koncentrerar sig på att köra tunga fordon uppmärksammas på närheten av en fotgängare och vidta försiktighetsåtgärder. Detta bidrar avsevärt till att minska olyckor och riskerna att köra på fotgängare.

3. BS-lösning för områden utan sikt eller blinda fläckar. Denna enhet minimerar riskerna för kollisioner mellan gaffeltruckar och fotgängare och förhindrar kollisioner mellan gaffeltruckar i områden med begränsad sikt. Med hjälp av ett system med trafikljus och taggar indikerar BS-lösningen företrädesrätten för förare och fotgängare. Taggarna som bärs av fotgängare och gaffeltruckar avger ljussignaler när en aktivator upptäcker dem. Därefter kommer trafikljuset att indikera företrädesrätt.

4. NAS-lösning (Narrow Aisle Safety). Ett verktyg utformat för att minimera riskerna för kollision mellan gaffeltruckar i områden med mindre utrymme. Ett trafikljus varnar truckförare när ett annat fordon upptäcks i ett begränsat område. Gaffeltruckarna har kodade reflekterande band som – när de upptäcks av sensorerna – aktiverar trafikljusen som är installerade i korridorerna. Från det ögonblicket, och medan lastbilen står kvar i gången, kommer trafikljuset att indikera dess närvaro i området för resten av fordonen eller fotgängare som närmar sig platsen.

Vill du veta mer om någon av dessa lösningar?

Behöver du råd om någon av våra produkter?

Tveka inte att kontakta oss .

Apex Import AB
Vitmossevägen 1, Port 14
SE-554 75 JÖNKÖPING
Phone: +46 (0) 36-18 80 85
www.apeximport.se
info@apeximport.se
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd