SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Undvik olyckor med CAS-G2 Collision Avoidance System

Systemet varnar föraren om den överhängande risken
Kollisionen mellan gaffeltruckar är en mycket verklig risk i många industrianläggningar. Vi har observerat att våra kunders lager och lagren för dem som frågar efter vår åsikt, genomgående upplever mycket tung trafik, och som sådan ökar risken för kollision avsevärt.

Vi har också lagt märke till hörn eller områden där truckförare tappar sikten, antingen för att de är 90-gradersböjar, eller för att det finns dörrar som hindrar dem från att se en annan lastbil på andra sidan.

Hur kan denna typ av risk minimeras?

System för att undvika kollisioner (CAS-G2) Collision Avoidance System är en lösning som varnar truckföraren när den upptäcker andra fordon inom 25 meters räckvidd. Så oavsett om den andra trucken cirkulerar i den "blinda vinkeln" i en kurva, eller om den är på andra sidan av en automatisk grind, kommer CAS-G2-systemet att varna föraren så att han eller hon är medveten om närvaron av ett annat fordon är i dess närhet och iaktta därför lämplig försiktighet.

Det fungerar som en förlängning av PAS-systemet som måste beställas från fabriken. En PAS-aktivator AC-50 placeras på gaffeltruckarna så att de kan upptäcka varandra. När en gaffeltruck upptäcker en annan i sin säkerhetszon, varnar systemet föraren om den överhängande risken. Systemet tillåter även vissa variationer i konfigurationen – till exempel är det möjligt att få lastbilen att sakta ner när den upptäcker närvaron av ett annat fordon i deras omedelbara närhet.

Vilka är fördelarna med CAS-G2-systemet för dig?

Först och främst säkerheten för dina arbetare. Genom att dramatiskt minska kollisioner i tät trafikerade områden och i områden med dålig sikt minskar risken för olyckor.

Utformningen av CAS-G2-lösningen gör det också möjligt för föraren att omedelbart märka när en annan lastbil befinner sig i samma arbetsområde och varna honom eller henne om en möjlig kollision.

Inte nog med det – CAS-G2-systemet ger också ökad produktivitet eftersom truckförare kan fokusera på sitt arbete utan att behöva oroa sig för sin säkerhet. Således kommer du inte bara att uppnå en högre effektivitet, du kommer också att märka en betydande minskning av stressnivåerna hos dina arbetare.

Vilka är de huvudsakliga tillämpningsområdena för denna lösning?
Som vi nämnde ovan är CAS-G2-systemet idealiskt för områden med tung gaffeltrucktrafik och låg förarsikt. Till exempel i:

• Docks
• Gods last- och lossningsområden
• Förvara gångarnas utgångar

CAS-G2-systemet är också mycket användbart på platser där stora gaffeltruckar samexisterar med mindre lastbilar.

Om du vill veta mer om detta system eller vill ha mer information om någon av våra produkter, tveka inte att kontakta oss.

Apex Import AB
Vitmossevägen 1, Port 14
SE-554 75 JÖNKÖPING
Phone: +46 (0) 36-18 80 85
www.apeximport.se
info@apeximport.se
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när