SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vägen har varit lång, men nu har våra produkter äntligen kommit hem igen till sin rätta plats

Den långa resan startade år 1898 i Rotterdam, Holland, där en entreprenör utöver det vanliga, vid namn Willem van Berkel, uppfann den första handvevade skärmaskinen.
Van Berkel startade under sina verksamma år upp företag över hela världen under namnet Van Berkels patent. Idag har Berkel egna säljkontor representerade i varje delstat i USA. Produkterna säljs nu på närmare 800 platser runt om i världen.

Den svenska verksamheten startade den 11 januari 1909, under namnet van Berkels patent AB i Stockholm, och var då beläget på Kungsgatan. Kort inpå starten kunde verksamheten även erbjuda de första mekaniska vågarna. Produkterna levererades högtidligt till kunderna på hästdroskor. Resan gick sedan vidare till större lokaler i Årsta och därefter Sätra, Älvsjö och Slagsta.

Nu har skärmaskinerna äntligen hittat hem igen till finrummet och visas nu stolt upp i ett showroom på Birger Jarlsgatan 96 i Stockholm.

Idag används skärmaskinerna på allt från lyxkrogar så som Grand Hotel, Riche, Mancini och Hötorgshallen till ICA-butiker, stor- och centralkök. Flera av kunderna blir så förtjusta i produkterna, som har en unik kombination av kvalitét och design, så de även köper en uppsättning för att ställa hemma, det blir ett lyxigt inslag i vinkällaren!

- Vi känner en enorm stolthet över bolagets historia och att än idag få tillhandahålla dessa exklusiva produkter och veta att de tjänstgör år ut och år in i verksamheter runt om i landet, säger försäljningschef Mikael Lydén.

I Berkels showroom bjuds nu vänner och kollegor från branschen på charkuterier och bubbel för att se och prova skärmaskinerna. Varmt välkomna ni också!

För ytterligare information om företaget, produkterna och foton är ni välkomna att kontakta Sofia på ABW Equipment, Berkel.

Sofia Jackson
0709-45 91 54
sofia@abwe.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när