TORSDAG 25 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verktygsboden firar påsk på Skandinaviens största bil- och MC-mässa

Under påskhelgen deltar Verktygsboden i Bilsport Performance Custom & Motor Show, Skandinaviens största bil-och MC-mässa för entusiaster på Elmia Jönköping.
I över 10 år har Verktygsboden varit en del av arrangemanget och i år satsar vi mer än tidigare.

Vi bjuder på en rad olika aktiviteter i våra montrar. Adam Nestor och Charlie Frisk bygger en aluminiummotorhuv till en Jaguar C-type. Under helgen kan man följa hur bygget växer fram med hjälp av bl a engelskthjul och krymp- och sträckmaskin.

I vår kurshörna kan besökarna prova på att Tigsvetsa och vill man lära sig mer om polering har man alla möjligheter. Vi kommer att polera en mycket matt lack på en Range Rover från 1976 i tre steg med Pratts polermedel.

Förra årets Swedish GT Champions - Otto racing presenterar årets tävlingsbil i vår monter den 19 april kl 13.00. I samband med presentationen är Otto Gullberg på plats och berättar om årets satsning.

Nostalgia & Verktygsboden Restoration Show

Nytt för i år är att vi tillsammans med tidningen Nostalgia arrangerar en Restoration Show i hall C. Det kommer att skruvas och mekas med en rad olika objekt tillsammans med inbjudna bilklubbar och kompisgäng. Spridningen är stor allt från Morrisklubben som kommer att byta inredningen på en Morris minor till ett kompisgäng som visar pinstriping live.

Verktygsboden bygger upp en hel verkstad i hall C där vi kommer att renovera två av våra pågående projekt inför publik. Det ena är en lätt bedagad engelsk skönhet, en Wolseley 4/44 från 1954 som görs i samarbete med tidningen Nostalgia. Vi kommer att renovera bromsar, byta mattor och bensintanken ska sättas på plats. Målet är att bilen ska vara körklar efter påskhelgen. Vårt andra projekt Lord GNU, är en Range Rover från 1973 som vi förbereder för lack och vi passar även på att visa upp det nyrenoverade chassit. Det här projektet gör vi tillsammans med tidningen Klassiker.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-18
Ramirent anlitar Husqvarna Fleet ServicesJula lanserar verktyg och trädgårdsredskap från MakitaBesikta Bilprovning etablerar sig i HudiksvallPlastkampen Borås gjorde skillnad!Snabba leveranser, hållbarhet och Airmees värdeskapande roll
2019-04-17
NCC och Blåkläder förnyar sitt samarbetsavtal för 3:e gångenHewSaw Sverige investerar i onlinesystem till såglinje med fokus på Industri 4.0SKF inviger fabrik i Changshan, KinaGipsskruv med anpassade längderEn (icke)bländande nyhet från Nordic LightsRagn-Sells Danmark först med plaståtervinning ur organiskt avfallDelvator utökar i HärnösandABB utnämner Peter Voser som tillförordnad VD Redo för robotinvasion – Tekniska tömmer tusen kvadratmeterElektromagnetisk immunitet allt viktigare i industrinIndustrikommunernas möte i Örnsköldsvik 11-12 aprilSynkronisera med robotarInterroll levererar högeffektiva crossbeltsorter till schweizisk referenskund Laddboxar och laddning av elbilar - Kort och gott – följ regelverk och rekommendationer!Miljömedvetna svenskar tvättar bilen hemma – och bryter i vissa fall mot lagenLantmännen väljer Icertis för kontrakthantering i molnet
2019-04-16
Volvobilar i Europa varnar varandra om hala vägar och andra trafikfarorVi välkomnar TT-08 till Ergobjörn-familjen! Kameror för Machine VisionNCC bygger ny räddningsstation i LuleåAnders Ygeman inviger Power Circle Summit på ElfackMinskade utsläpp med fordonsprojektOKQ8 har överlägset bäst täckning på fossilfria bränslet HVO100Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna på MaskinExpoNy Bevegofilial öppnar snart i Bäckebol i Göteborg Ny undersökning från LeasePlan: Tjänstebilsförarna vill köra elbil – räckvidden fortsatt hinder​Låt elektroniken leva längre!Hyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorerHydroscand öppnar butik på VärmdöAxfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör Elitfönster lanserar självreglerande solskyddsglas Svensk kvalitetssäkring av metall på väg att få internationell status Bäst att bränna plasten och utvinna energiSMP lanserar egenutvecklad gripskopa
2019-04-15
Polestar 2 sätter fokus på Kina med tillverkning och platsen för den första Polestar SpaceFathantering – Så minimerar du riskernaVedmaskinen Palax C750 – mässans kap på MaskinExpoNya Opel Corsa väger mindre än 1 000 kgJessica Mitrosbaras blir ny enhetschef på Sigma TechnologyDAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentetSesam öppnar upp nytt samarbete mellan Garageportexperten och ÅkerströmsLK lanserar blyfritt sortiment för hållbara VVS-installationerVärldspremiär för eldrivna Volkswagen ID. ROOMZZ Airmee är först ut med fossilfria hemleveranser samma dagEgen innovation sänkte energiförbrukningen till en fjärdedelEtt förredskap som är effektivt mot ogräs Världens största batteridrivna spårfordon ska byggas i SkelleftehamnLågt marktryck med nya Bell B20E LGPI höst startar distansutbildningar i robotik och automationHenkels sortiment av hälsa- och säkerhetsprodukter.Andie Lahdo blir årets företagareWibax utbyggnad blir en ”familjeaffär”Janne Hirsikangas till Europafinal i Cat Operator ChallengeChristian Clemens föreslås som ny ordförande för Svenskt FlygOptimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
Annonser