MÅNDAG 17 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verktygsboden firar påsk på Skandinaviens största bil- och MC-mässa

Under påskhelgen deltar Verktygsboden i Bilsport Performance Custom & Motor Show, Skandinaviens största bil-och MC-mässa för entusiaster på Elmia Jönköping.
I över 10 år har Verktygsboden varit en del av arrangemanget och i år satsar vi mer än tidigare.

Vi bjuder på en rad olika aktiviteter i våra montrar. Adam Nestor och Charlie Frisk bygger en aluminiummotorhuv till en Jaguar C-type. Under helgen kan man följa hur bygget växer fram med hjälp av bl a engelskthjul och krymp- och sträckmaskin.

I vår kurshörna kan besökarna prova på att Tigsvetsa och vill man lära sig mer om polering har man alla möjligheter. Vi kommer att polera en mycket matt lack på en Range Rover från 1976 i tre steg med Pratts polermedel.

Förra årets Swedish GT Champions - Otto racing presenterar årets tävlingsbil i vår monter den 19 april kl 13.00. I samband med presentationen är Otto Gullberg på plats och berättar om årets satsning.

Nostalgia & Verktygsboden Restoration Show

Nytt för i år är att vi tillsammans med tidningen Nostalgia arrangerar en Restoration Show i hall C. Det kommer att skruvas och mekas med en rad olika objekt tillsammans med inbjudna bilklubbar och kompisgäng. Spridningen är stor allt från Morrisklubben som kommer att byta inredningen på en Morris minor till ett kompisgäng som visar pinstriping live.

Verktygsboden bygger upp en hel verkstad i hall C där vi kommer att renovera två av våra pågående projekt inför publik. Det ena är en lätt bedagad engelsk skönhet, en Wolseley 4/44 från 1954 som görs i samarbete med tidningen Nostalgia. Vi kommer att renovera bromsar, byta mattor och bensintanken ska sättas på plats. Målet är att bilen ska vara körklar efter påskhelgen. Vårt andra projekt Lord GNU, är en Range Rover från 1973 som vi förbereder för lack och vi passar även på att visa upp det nyrenoverade chassit. Det här projektet gör vi tillsammans med tidningen Klassiker.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-11
Fråga experten: Hur lyckas jag med min mätning?Hållbart resande ledord för årets vinnare av Swecos HugoprisCisco presenterar nya AI- och maskin-inlärningslösningar för ett smartare, säkrare nätverkKurserna som ska hjälpa byggföretagen att täcka behovet av platscheferFord står nu redo för uppgörelsen i Le Mans med fem specialdesignade Ford GT-bilarRadiorouter optimerad för SCADAFördjupat samarbete med Tufcot EngineeringHitta en Flexovit-återförsäljare nära dig! Allt större logistikanläggningar ställer nya krav på luftkonditionerings-systemenNy branschnorm ska hjälpa förare lastsäkra rättBesikta Bilprovning fortsätter att expandera norrut och öppnar i ÖrnsköldsvikKnightecs nya Stockholmskontor tar formVolvo presenterar ny eldriven ledbuss
2019-06-10
Kranlyft Group expanderar genom förvärv och nytt avtalIndustrigiganter i nytt initiativ för cirkulära flödenABB tar hem stor kraftöverföringsorder i KinaNorje Smidesfabrik tar ny markNystartat företag investerarSchneider Electrics smarta brandlarmcentral Esmi FDP Sense vinner prestigefyllt globalt designprisTryckreglerad vakuumteknik sparar energiSnowflake och Google Cloud inleder strategiskt partnerskap Svenska Fönster investerar över 60 miljoner kronorSFS prefabsystem möter kraven på flera moderna fasadsystemAI och digital etnografi kan ge djupare insikt om bygg- och fastighetsmarknaden SkogsElmia 2019 - mer och bättre än förväntatPrestanda och förbrukningsuppgifter för Mazdas nya motor: Skyactiv-XTyréns är en av Europas bästa arbetsplatserGARO Irland finalist på Northern Ireland Electrical AwardsPlastbranschen vill ha miljöavgift på plastkassarSvenska industriföretag är redo för 5GElever vid Järfälla gymnasium belönade med BygmastipendietRekordhög ökning av elbussarReturfjäder extra piggar upp ledsna handtagDigitala tvillingarBensinpriset spås fortsätta stiga – etanol blir billigareChefsdesigner slutar hos Jaguar
2019-06-07
Yngre generation vill se attraktivare arbetsuppgifter inom industrinFärgstarka ytbehandlare i stark tillväxtSvenska talanger kör Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheim!Hakki Pilke 50 PRO – Den Optimala Vedfabriken!Kvdbil möter efterfråganebm-papst fläktar i unikt hologrambordUnikt branschsamarbete för att ta svenska ärtan Ingrid från jord till bord.Stena Recycling inleder samarbete med Högskolan i HalmstadVälkommen ombord på direktlinjen Austria Direct Engcon utsedd till Mästarnas Mästare-gasellVärldsmiljödag med fokus på utsläppOy Kaha förvärvar KL-Parts i Finland
2019-06-05
Maskinleverantören SMT i Köping förstärker Personalstyrkan Volvo Cars deltar i banbrytande paneuropeiskt pilotprojekt för delning av säkerhetsdataMasentia förstärker med två nya säljareCEJNs Multi-X kopplingar, TLX kopplingar och vanliga snabbkopplingar för hydraulikPeab Asfalt vinner kontrakt med Trafikverket i Skåne, Blekinge och KronobergABB möjliggör fjärrstyrd nedsänkbar fiskfarm i Norra ishavetDustcontrol lanserar ett effektivt utsugningssystem för livsmedelsbranschenSydvatten inviger ny råvattenledning och stänger av pump efter 20 år i driftFörsta bilden på nya crossovern Kia XCeedHär är BMW M8:s nya modellkvartettGustaf Ljunggren tillträder som ny vd för Orio ABAssemblin stärker fjärrvärme- och svetskompetens i UppsalaregionenAlla nominerade till Formex Nova 2019Ny vd för Finja Bemix AB
Annonser