SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Retrotåg från 1930-talet på auktion

Båda vagnarna är ren och skär lycka för nostalgikern
Vad sägs om en tågvagn med anor från 1934? Just nu tuffar de minst sagt spektakulära auktionerna på Klaravik där cafévagn och sovvagn i full retrostil letar nya ägare.

Bakom försäljningen finns Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg som sedan slutet av 1980-talet använt ekipagen, främst i chartersammanhang i Dalarna.

– De har varit i bruk och fungerar på vanlig järnväg. I många år, innan de hamnade hos oss, har de rullat i hela Sverige i SJ:s regi, konstaterar Henrik Steen, ordförande i föreningen som utgår från Falun.

Hög nostalgifaktor

Båda vagnarna är ren och skär lycka för nostalgikern. I cafévagnen finns rekvisita som vittnar om en svunnen tid – med skyltar om “Rökning tillåten”, “Kiosk” och klassisk nödbroms i På Spåret-look.

– Vagnarna är lite som en tidsresa sig. För museiverksamhet passar dem perfekt. Eller varför inte bygga en häftig vandrarhemsverksamhet? Det skulle definitivt bli något annat än en traditionell hotellupplevelse.

Auktionsavslut på torsdag

För den som ropar hem tågvagnarna är det (nästan) bara att börja tuff-tuff-tåga.
– Om man planerar att använda vagnarna på järnvägen behövs särskilt tillstånd. Rent tekniskt håller vagnarna för att börja köra med en gång. Men det är nog en god idé att hämta dem med en trailer, snarare än att gå via järnvägen, avslutar Henrik Steen.

Auktionerna av de tidskapslade tågvagnarna avslutas torsdag den 29 februari på klaravik.se.

För mer information, kontakta
David Kvicklund, Content Manager, 054-774 52 31, david.kvicklund@klaravik.se
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 190
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Åsa Albinsson
073-523 24 25
Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
Content Manager
054-774 52 31

Filmer

Klaravik - Så funkar det

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-02
Lenovo stärker euro­peiskt hållbarhetsarbete Hälften av Europas intrång börjar interntLösningar för framtida datacenterutmaningarBlue Integrator 4.3XL-BYGG Lagan expanderar
2024-05-01
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt