SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så ska Konstfack framtidssäkra svensk industri

Mellan den 3:e och den 5:e mars kommer industridesigners från Konstfack till Gnosjö Automatsvarvning.
Tillsammans vill man bygga upp ett nytt nätverk för samarbete och kunskapsutbyte.

– Vi vill nå ut till industridesigners och visa på alla möjligheter med svensk tillverkningsindustri. Det känns väldigt kul att börja denna resa tillsammans med Konstfack, säger Linda Fransson vd på Gnosjö Automatsvarvning.

Hur kan industridesigners och deras kunskaper integreras bättre i den svenska tillverkningsindustrin? För Linda Fransson ligger svaret där hållbarhet och design kan mötas, med andra ord i svensk tillverkning.

– Miljöpåverkan sker redan i designfasen och det gör skillnad om man producerar i Sverige eller exempelvis i Kina. Därför är det viktigt att säkerställa kunskap i frågor kring olika produktionsmetoder, materialval och lokala produktionsmöjligheter, förklarar hon.

Tillsammans för mer hållbarhet

– Möten mellan industridesignstudenter och tillverkningsindustrin kan leda till ömsesidigt inspirerande samtal och idéutbyten. Det kan mynna ut i olika former av samarbeten, säger Liisa Widstrand, adjunkt i Industridesign på högskolan Konstfack i Stockholm.

Liisa Widstrand och Jonas Ahnmé utbildar industridesigners på Konstfack. Studiebesöket sker i samband med en kurs om kreativt användande av material och tillverkningsmetoder för produktförslag. Båda hoppas på att de 17 deltagande studenterna få bättre insyn när de möter olika industriföretag.

– Våra studenter behöver känna till premisser för tillverkning, såväl tekniska som praktiska. De ska förstå hur de kan arbeta med produktutveckling på ett både ekologiskt och ekonomiskt hållbart sätt, säger Jonas Ahnmé, lektor och programansvarig för kandidatutbildningen i Industridesign.

Industridesign säkrar svensk produktion

Hos Gnosjö Automatsvarvning kommer studenterna också delta i en workshop där de är med och utvecklar idéplattformen Maker-Square. På sikt ska plattformen bli en affärsmodell för hållbar produktion mellan industri och design.

Med projektet Maker-Square vill Gnosjö Automatsvarvning bland annat lyfta svenska industriföretag som hållbara samarbetspartner. Branschorganisationen SVID (Stiftelsen Svensk Industridesign) stödjer konceptet tillsammans med en rad andra aktörer.

– Ambitionen är att tillsammans framtidssäkra den svenska tillverkningsindustrin, förklarar vd Linda Fransson.

För vidare information, vänligen kontakta:
Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, +46 (0)370-33 32 51, linda@svarvning.nu
Mikael Heilmann, Creative Business Strategist, +46 (0)708 495 286, mikael@svarvning.nu

Kontaktinformation
Postadress
Box 182
33524 Gnosjö
Besöksadress
Lidängs­vägen 1
33524 Gnosjö
Region
Gnosjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556040-6521
Grundat: 1974
Anställda: 55
Välkommen till Gnosjö Automatsvarvning.

Gnosjö Automatsvarvning tillverkar produkter med hög precision och bästa tänkbara kvalité. Vi har alla möjligheter att automatsvarva avancerade detaljer i vår moderna maskinutrusting.

Gnosjö Automatsvarvnings maskinpark består av ett flertal rundbordsautomater och NC-svarvar.
Dessa klarar upp till diameter 42 mm och NC-svarvarna klarar upp till diameter 65 mm, samtliga för tillverkning av komplicerade detaljer. Rundbordsautomaterna används i huvudsak till stora serier och CNC-maskinerna är lämpligast för små serier.

En styrka på Gnosjö Automatsvarvning är vår kvalitetsmätutrustning som borgar för en jämn och hög kvalité. Alla mätningar som görs lagras och sparas i SPS.

Renhetsanalys:
Gnosjö automatsvarvning erbjuder också renhetsanalyser av komponenter, oljor och tvättvätskor. Renhetsmätning av komponenter görs för att fastställa den mängd smuts som detaljer (ytan), oljor, tvättvätskor eller system innehåller. Det finns flera sätt att mäta renhet, vilken metod som används beror på vilka förutsättningar som finns för att erhålla ett bra resultat.

Produkter: Axlar, Bussningar, Distanshylsor, Hydraulikkopplingar, Kontaktstift, Maskindetaljer, Muttrar, Precisionsdetaljer, Rostfritt, Skruvar, Syrafast

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2002

Kontakter

Linda Fransson
VD
0370-33 32 51
Solweig Fransson
Försäljning, inköp
0370-33 32 55
Anna Fransson
Lager, företagsledning
0370-33 32 56
Olle Fransson
Företagsledning
0370-33 32 53

Filmer

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat
Gnosjö Automatsvarvning Ivisys sorteringsutrustning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när