SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Arbeta säkert vid mycket låga temperaturer

Verktyg som hjälper ditt team
Naturligtvis, att arbeta vid temperaturer under noll är en av de svåraste uppgifterna i våra branscher. Vi måste ta hand om team som arbetar under sådana förhållanden, vi måste vara vaksamma på hur kalla temperaturer minskar säkerheten och de många sätt som kalla och fuktiga förhållanden kan påverka vår utrustning.

Vi har nyligen fått många förfrågningar om detta ämne och det är därför vi har beslutat att tydligt förklara i det här inlägget de många möjliga sätt som våra verktyg kan användas för att uppnå säkrare arbetsytor vid låga temperaturer, så låga som -30°C.

För det första är förebyggande nyckeln. Konsekvenserna av en olycka som inträffar vid temperaturer under noll är mycket allvarligare och tiden vi har att reagera mycket mindre.

PAS-systemet (Pedestrian Alert System) är ett mycket användbart verktyg för att skydda team som arbetar under denna typ av förhållanden. Denna lösning är lätt anpassad till alla situationer och varnar truckförare när det finns en förare på avstånd mellan 1 och 6,5 meter. Systemet kan identifiera personer och föremål, och det upptäcker till och med operatörer som befinner sig bakom en bokhylla, en vägg eller en hög med varor.

Low Speed Areas System används för att minska gaffeltruckarnas hastighet i exempelvis kylrum, vilket ger mycket säkrare miljöer och minskar sannolikheten för arbetsolyckor avsevärt. Denna lösning kompletterar mycket väl med andra system – som tidigare nämnda PAS – och den utmärker sig för att vara enkel att installera, praktisk och mycket tålig.

Vi har också skräddarsydda specifika system för våra kunder som aktiveras när en gaffeltruck närmar sig en dörr och meddelar föraren om den är stängd eller på glänt. Detta är särskilt användbart i sammanhang med låg sikt och i klimat med mycket låga temperaturer, där dörrar måste stå öppna så lite som möjligt.

Detta system uppnås genom att kombinera en tvåvägs Tz2-tagg installerad på dörren och PAS-lösningen installerad på gaffeltrucken. På så sätt, om dörren är stängd eller halvöppen, skickar Tz2-taggen en signal genom PAS-systemet till det annalkande fordonet, och systemet slår omedelbart på ljusfyren och/eller det akustiska larmet som varnar föraren om situationen. När dörren är helt öppen skickar inte TZ2-taggen signalen, vilket undviker olyckor eller eventuella krascher.

Kom ihåg att PAS- och LSA-enheterna lätt kan anpassas för att arbeta vid -30°C, eftersom de enda kraven är ett värmemotstånd och ett tryckbalanseringssystem, vilket både kan göras mycket enkelt och ekonomiskt.

Vill du lära dig mer om dessa lösningar?
Har du en fråga till oss?
Tveka inte att kontakta oss, vi finns här för att hjälpa dig!
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon