SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bytet till Galfan ger många vinster för Pepab Produktionspartner

Jättenöjda med övergången till Galfan
Ökat motstånd mot korrosion, större formbarhet och bättre inköpspris. Dessutom smidigare lackering. När Pepab Produktionspartner bytte till Galfan från SSAB blev vinsterna många.

Plåtbearbetningsföretaget Pepab Produktionspartner AB bildades 1989 i Söderhamn och har sedan dess tillverkat hundratusentals produkter och komponenter i tunnplåt till sina kunder som finns inom allt från skogs- och transportindustrin till ventilation och tillverkning av badrumsprodukter. Stansning, laserskärning, bockning, svetsning och skärande bearbetning är några av de tjänster företaget erbjuder.

– Vi fungerar både som en ren legotillverkare och som en partner med fullständigt produktionsansvar. Variationen på kunderna är stor men alla har det gemensamt att de ställer höga krav på kvalitet och precision, säger Thomas Johansson, inköps- och kundansvarig på Pepab.

Höga krav på kvalitet

Kvalitetskravet gäller förstås även materialvalet. Pepab Produktionspartner har använt Aluzink och galvad plåt i många år, men för ett år sedan bytte de ut dessa två produkter mot Galfan.

– Vi fick tipset av vår säljare på Tibnor att prova Galfan eftersom det kunde ersätta båda dessa produkter. Fördelarna var många: det blev mindre lagerhållning med en enda produkt och större volymer gav bättre inköpspriser. Dessutom har Galfan högre korrosionsmotstånd än galvad plåt. Så vi gav det ett försök, säger Thomas Johansson.

Det skulle de inte ångra. Det visade sig nämligen att Galfan hade ännu fler fördelar.

Flera fördelar med Galfan

– Nu när vi har använt Galfan ett tag märker vi även skillnad vid produktionen i verkstaden. Galfan har större formbarhet och håller vinklarna mycket bättre när man bockar plåten. Den är med andra ord mycket trevligare och enklare att bocka.

Flera av de produkter som Pepab Produktionspartner tillverkar ytbehandlas med lackfärg av en tredje part. Även detta arbete har förenklats sedan de gick över till Galfan.

– Aluzink funkar inte när man vill lacka sina plåtar så då har vi tidigare använt galvad plåt för de produkterna, men nu kan vi använda en och samma plåtmaterial oavsett om slutprodukten ska lackas eller inte. Det är en stor fördel, säger Thomas Johansson och avslutar:

– Vi är jättenöjda med övergången till Galfan och ser många vinster med bytet. Och våra kunder håller med!

Text: Karin Cedronius
Kontaktinformation
Postadress
Klarabergs­viadukten 70
11164 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556016-3429
Grundat: 1918
Anställda: 13639
SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Företaget är en ledande producent på den globala marknaden för avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål (Q&T), tunnplåt och grovplåt, rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. SSABs stål och tjänster bidrar till lägre vikt hos slutprodukten och ökar även produktens styrka och livslängd.

SSAB har ett kostnadseffektivt och flexibelt produktionssystem. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. I Sverige och Finland sker produktionen i integrerade masugnsprocesser. I USA sker skrotbaserad produktion i elektriska ljusbågsugnar.

Kontakter

Lasse Bengtsson
08-454 57 00
Patric Lidström
Säljchef
xx
Johan Lundin
-

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Superpowers of steel

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-09-21
Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
2022-09-20
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
2022-09-19
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
2022-09-16
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
2022-09-15
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security AllianceBeijer Almas dotterbolag Lesjöfors expanderar Hainbuch utökar portföljen för snabbväxlingTrumhanterare för fotgängare Dubbla utmärkelser till NSK vid Toyotas prisutdelningPeab storsatsar på drift och underhåll