SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DOT gör nyförvärv i Sverige

Tar över Haga Galvanisering
Den danskägda ytbehandlingskoncernen fortsätter att expandera. DOT AB har precis förvärvat Haga Galvanisering i Jönköping och förstärker därmed återigen sin position på den svenska marknaden.

I och med förvärvet av familjeföretaget i Jönköping får man nu en geografiskt attraktiv position i södra Sverige. Alla anställda fortsätter i Haga Galvanisering AB (även känt som Galvano Jönköping) och detsamma gäller de tre tidigare ägarna. Henrik Steen-Jørgensen, VD för DOT AB, ser fram emot att utvidga koncernens nätverk av varmförzinkningsfabriker och komma ännu närmare de svenska kunderna. Han framhåller att en stark lokal förankring är en viktig faktor i den fortsatta tillväxten.

”Sverige är ett stort land. Vi arbetar ständigt med att öka vår närvaro och optimera kundernas upplevelser. Tillskottet av en väletablerad fabrik i Jönköping uppfyller alla kriterier i vår strategi att vara en tillgänglig aktör. Företaget har en lojal kundbas som kommer att kunna utnyttja våra många fullservicepartnertjänster även framöver”, säger Henrik Steen-Jørgensen och tillägger att man i början av 2022 hade två svenska fabriker i Sölvesborg respektive Eskilstuna. Efter förvärvet av Haga Galvanisering har man nu sju.

”Vi har en stark koppling till Sverige. Kunderna litar på oss och det är stor efterfrågan på vår kompetens. Nyligen har vi även förvärvat alla varmförzinkningsaktiviteter i Södertälje Varmförzinkning. Detta har fört oss närmare industrin i Stockholm med omnejd. Förvärvet i Jönköping ökar vår närvaro ytterligare och vi är stolta över att få ta över fabriken”, förklarar Henrik Steen-Jørgensen.

Svenska arbetsplatser bevaras
Det familjeägda företaget i Jönköping grundades år 1952. Hittills har det ägts av de tre syskonen Stefan Eriksson, Håkan Ankar och Karin Lindström. Alla tre har haft en önskan om att avyttra livsverket när tiden varit mogen. Att hitta en seriös köpare som säkrar medarbetarnas anställning och bevarar svenska arbetsplatser har alltid varit familjens högsta prioritet, berättar Karin Lindström.

”Det gläder oss att en solid nordisk aktör nu tar över företaget. I processen har vi lagt stor vikt vid att DOT har praktisk erfarenhet av att driva företag vidare med respekt för befintlig kultur och svenska värderingar. Vi ser fram emot att följa med på resan under de kommande åren”, säger Karin Lindström, som blir fabrikschef på den nya DOT-fabriken.

Ökad marknadsandel
Ytbehandlingskoncernen, med huvudkontor i Fasterholt nära Brande i Danmark, har vuxit explosionsartat i Sverige det senaste året. Efter förvärvet av fyra Pohlinvest-fabriker i januari 2022, och en framgångsrik implementering av gemensamma system och procedurer, har marknadsandelen i Norden ökat avsevärt. I och med förvärvet av Haga Galvanisering har DOT nu 12 fabriker i Sverige och Danmark. Parterna är överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Kontaktinformation
Postadress
Box 43
29421 Sölvesborg
Besöksadress
Thure Carlssons V. 5
29421 Sölvesborg
Region
Sölvesborg
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556095-7028
Grundat: 1946
Anställda: 350
DOT är ett specialiserat företag inom varmförzinkning, metallisering och ytbehandling. Erbjuder korrosionsskydd av stålkomponenter, korrosionsskydd av stål genom varmförzinkning, målning av galvaniserade stålkonstruktioner (Duplex), blästring, målning samt AquaCoat.

DOT har även en bred kompetens kring logistik, ett viktigt inslag i den totala produktionsprocessen. Nordens största kapacitet med företagets anläggningar i Eskilstuna, Sölvesborg samt fyra anläggningar i Danmark med Nordens största zinkgryta. Stor flexibilitet genom hantering av både stycke- och seriegods på upp till 25 meter. Godkänd leverantör till fordonsindustrin med anläggning optimerad att varmförzinka chassidetaljer. Företagets produktionsanläggningar är utformade enligt de mest moderna principerna. Den tekniska utrustningen ses kontinuerligt över för att säkert kunna möta våra kunders krav och efterfrågan. DOT erbjuder paketlösningar som underlättar projektstyrningen. Det ger kortare leveranstider och minskade totalkostnader för kunden. En process som ständigt utvecklas och uppdateras för att säkerställa flödet, ett starkt argument för lyckade möten och offensiva expanderingar.

Certifierad enligt Approved Galvanizer (ISO 1461, ISO 14713-2, 1090-2 relevanta delar) samt DASt Richtlinie 022. Kvalitetssäkrat enligt ISO 9001 samt miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

AAA – DASt r022 – EN ISO 1090-2 – EN ISO 12944 – EN ISO 1461 – EN ISO 14713-2 – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000 – SS-EN ISO 1461:2009

Kontakter

Bjarne Sändergård
Försäljningschef
0456-422 01
0708-395 171

Filmer

JIWE informations film

JIWE informations film
Jiwe konstruktionsråd och vägledning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när