SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ett hållbart alternativ som förlänger komponenters livslängd

Laserteknologi är både miljösmart och kostnadseffektivt
Att renovera slitna eller trasiga delar eller tillverka nya komponenter med hjälp av laserteknologi är både miljösmart och kostnadseffektivt. Det ger bland annat ett hållbart resursutnyttjande för industrin eftersom komponenterna tack vare ytbehandlingsmetoden får en betydligt längre livslängd än de annars skulle haft.

Det finns många fördelar för industrin att idag titta på alternativa reparationsmetoder som är mer hållbara än de traditionella, exempelvis laserytbehandlingar i form av laserpåsvetsning, laserimpregnering och laserhärdning.

–Vi hjälper bland annat företag när de fått slitage på rörliga delar i sin produktion, där vi reparerar komponenter som annars skulle skrotats. Laserytbehandlingen gör att komponenten får en bättre anpassad yta där det behövs som mest och på så sätt en livslängd efter renovering som är betydligt längre än den var innan. Detta är både kostnadseffektivt och resurseffektivt vilket minskar produktionsstopp och är bra för miljön, säger Joachim Andersson, VD på Duroc Laser Coating.

Ett längre hållbart liv

Det är inte bara trasiga eller slitna komponenter som kan få längre livslängd, även nya komponenter kan genom innovativa lösningar med laser få ett längre liv.

– Vi märker att fler och fler tillverkande företag inser konkurrensfördelarna med att öka hållbarheten redan vid nytillverkning och idag är cirka 60-70 procent av vår omsättning inom det området. Vi har genom åren byggt upp en unik kompetens i Sverige kring laserytbehandlingar vilket gör att vi har blivit en intressant samarbetspartner för tillverkande företag. Allra bäst blir det när vi kommer in redan i konstruktionssteget och hjälper kunderna att designa unika laserytbehandlade komponenter med lång livslängd, berättar Joachim Andersson.

Ökad produktprestanda och färre deformationer

Metalluppbyggnad med laserteknologi möjliggör ökad produktprestanda och möter krav på extrema yt- och funktionsegenskaper gällande bland annat friktion, korrosion och slitage. Eftersom man genom laserteknologin kan kontrollera värmetillförseln blir det också färre geometriska deformationer, förklarar Joachim Andersson.

– Vi kan specialanpassa hela ytskikt eller delar av en komponent. Några produktexempel som vi gör är glidlager, ventiler, pressverktyg, slitfoder, kolvstänger, rullar, slitplåtar, bussningar, axlar, kuggar, hylsor samt drivhjul.

Ett starkare och tunnare ytskikt

Duroc Laser Coatings kunder återfinns idag bland annat inom kraft-, gruv-, stål-, papper-, massa- samt process- och verkstadsindustrin.

– Laserytbehandlingen gör att du inte slösar på material i onödan och får en komponent med rätt egenskaper på rätt plats. Skikten är alltid hundra procent atomiskt bundna till grundmaterialet och skikttjockleken kan anpassas efter behov. Genom att kontrollera energitillförseln kan vi arbeta med fler materialkombinationer än man kan göra med andra tekniker, exempelvis påsvetsning med karbidmatriser vilket skapar ytor med extremt bra nötningsbeständighet, avslutar Joachim Andersson.

Läs mer om Duroc Laser Coating och fördelarna med laserytbehandling på duroclasercoating.com Besök deras linkedin här.
Kontaktinformation

Duroc Laser Coating AB

Postadress
Fabriks­vägen 16
97254 Luleå
Besöksadress
Fabriks­vägen 16
97254 Luleå
Region
Luleå
Norrbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556619-9328
Grundat: 1987
Anställda: 12
Välkommen till Duroc Laser Coating AB!

Vi på Duroc Laser Coating erbjuder reparation av stålytor och nytillverkning av kundunika ytbehandlade komponenter i små och stora serier. Ytor utsatta för slitage, värme eller korrosion återställs och förstärks med hjälp av laserpåsvetsning, laserimpregnering eller laserhärdning. Vi hanterar allt från enstaka gram till flera ton, diametrar upp till två meter och längder upp till 15 meter.

Våra kunder finns bland annat inom kraft-, gruv/stål-, papper/massa-och processindustrin.

Laserytbehandlingsmetoder
-Lasersvetsning
-Laserimpregnering
-Laserhärdning

Se mer info på hemsidan!

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 3834-2:2005 – ISO 9001:2015

Kontakter

Joachim Andersson
+46 (0)70- 673 05 45
Krister Lundström
Teknisk Säljare
+46 (0)70-6506382
Mikael Silverlind
Teknisk Säljare
+46 (0)70-593 90 51

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när