Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fallskyddsutbildning för industriklättrare

SafeReach lanserar Sveriges första Fallskyddsutbildning för industriklättrare
Enligt arbetsmiljöverket ska de som använder fallskydd få utbildning i hur man använder, provar och kopplar sin utrustning innan användning. Industriklättrare arbetar dagligen med rep, selar och förankringspunkter. Många personer drar därför slutsatsen att industriklättrare även kan vad de behöver veta om fallskydd. Fallskydd handlar ju också om rep, selar och förankringspunkter. Såhär långt håller industriklättrarna på SafeReach med.

Men det finns också betydande skillnader som inte får tillräckligt stort fokus i utbildningarna för industriklättrare, menar Christina på SafeReach.

Vanligtvis under utbildningarna för industriklättrare berörs fallskydd på ett minimalt sätt. Men industriklättrare tillbringar en relativt stor andel av sina arbetsdagar på tak och andra höjder i industrin då de förbereder för sitt reparbete.

Därför tycker Christina på SafeReach att industriklättrare förtjänar en fullvärdig introduktion till fallskydd. Hon tycke att industriklättrare ska ha god förståelse för de lagar och förordningar de måste förhålla sig till när de rör sig på tak i Sverige, och hur de bäst tillvaratar sin säkerhet när de förbereder sitt klättringsarbete.

Idag finns många fast-installerat fallskyddssystem på tak och andra höjder i industrin, t.ex. horisontella vajersystem. Hur dessa installationer ska användas gås igenom på fallskyddsutbildningar, men berörs inte alls under utbildningarna för industriklättrare. Det är inte självklart hur installationerna fungerar, t.ex. att delar av systemen är designade att kollapsa som en del av falldämpningen vid ett fall.

Vi har upplevt att många nya industriklättrare känner osäkerhet inför bestämmelserna kring när och var fallskydd ska användas och hur fast-installerade fallskyddssystem fungerar. Våra reparbetare använder de fasta systemen väldigt ofta, så de behöver ha god förståelse för reglerna och hur systemen fungerar, säger Christina.

På SafeReach får alla industriklättrare en internutbildning i fallskydd. Kursen brukar vara mycket uppskattade, så nu lanserar SafeReach utbildningen som en extern online-kurs. Den vänder sig till andra industriklättrare som vill bättra på sina kunskaper inom fallskydd.

Det är framför allt teoretiska kunskaper om fallskydd som saknas. Genom att erbjuda utbildningen online hoppas vi nå ut med kunskaperna till fler industriklättrare, säger Christina.

Mer information om fallskyddsutbildning för industriklättrare och andra yrkesgrupper finns på SafeReach’s hemsida.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring och fallskydd för industrin med många års erfarenhet.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, säkerhetsledning, montage,
inspektion och besiktning.

På fallskyddssidan utbildar våra vana reparbetare inom fallskydd, installerar fallskyddssystem och besiktigar fallskyddsutrustning.

Vi siktar på att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom Rope Access för industriföretag.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Därtill har vi gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer. Därför förstår vi på SafeReach vikten av att vi som underentreprenörer anpassar vart arbete utefter förutsättningarna i industrin.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-24
Sätter en ny standard för branschenNu blir det enklare för industrin att mäta flödeNär rostfritt stål inte räckerNya sladdlösa sticksågar från Bosch ProfessionalNy VD tar plats hos fischer Norge
2023-01-23
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer
2023-01-20
Presenterar lösningar för en industri i förändringMinimera risker med low speed (lsa)-lösningarnaDetta formar cyberspace 2023Upptäck 5GigE-lösningarna från BaslerVärmare för IBC-behållare
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning