SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Heidenhain lanserar ny lösning

Med fokus på produktivitet och lönsamhet
Heidenhain brukar förknippas med verktygsmaskiner där styrsystem och mätskalor alltid har varit en central del av bolaget.

– Det stämmer fortfarande, men nu lanserar vi även en ny lösning kring automation och digitalisering i form av Digital Shop Floor, säger Per Wincent, vd på Heidenhain Scandinavia.

Heidenhain utvecklar och tillverkar linjära givare, vinkelgivare, pulsgivare, digitala lägesindikatorer och NC-styrningar för krävande positionering. Deras produkter används primärt i olika typer av maskiner och applikationer som kräver hög precision. Nu tar de nästa steg i företagets utveckling.

– Vi lägger stora resurser på forskning och utveckling varje år för att ständigt öka prestandan på våra produkter och tjänster. Digital Shop Floor är en ny lösning med fokus på automation och digitalisering. Nu kan våra kunder visualisera och analysera sin produktion på ett enkelt sätt för att öka produktivitet och lönsamhet, säger Per Wincent, vd på Heidenhain Scandinavia.

Basen för bolagets verksamhet grundas på en kontinuerlig strävan efter tekniskt ledande produkter i kombination med pålitlig närvaro, nära kundrelationer och praktisk orientering.

Med hjälp av Digital Shop Floor kan Heidenhain säkerställa alla processer från offert till leverans.

– Vi stävar efter att hitta bästa möjliga lösningar för automation med både hårdvara, mjukvara och konsultation, där digitala tvillingar är ett inslag. För att försäkra oss om att våra produkter och tjänster lever upp till våra hårt ställda krav har vi även byggt upp ett nätverk av partners i Sverige inom service, ombyggnation och utbildning, säger han.

Kontaktinformation

Heidenhain Scandinavia AB

Postadress
Storsätra­gränd 5
12739 Skärholmen
Besöksadress
Storsätra­gränd 5
SE-12739 Skärholmen
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556464-7963
Grundat: 1993
Anställda: 21
Välkommen till Heidenhain Scandinavia AB!

Vi utvecklar och tillverkar linjära givare och vinkelgivare, pulsgivare, digitala lägesindikatorer och NC-styrningar för krävande positioneringsapplikationer. HEIDENHAIN-produkter används primärt i verktygsmaskiner med hög precision såväl som i fabriker för tillverkning och bearbetning av elektroniska komponenter.

Med vår omfattande erfarenhet och know-how i utvecklingen och tillverkningen av mätsystem och NC-styrningar, lägger vi grunden för automatiseringen av morgondagens fabriker och produktionsmaskiner.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Per Wincent
Managing Director Nordics & Baltics på HEIDENHAIN Scandinavia
08-531 933 50
Jeanette Östberg
Sales Support Coordinator på HEIDENHAIN SCANDINAVIA AB
08-531 933 50

Filmer

TNC7 – Enter a new level.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när