SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Helt nytt bullerskydd med unika fördelar

D-Timmer är ett helt nytt bullerskydd med flera stora fördelar: snabb montering, fantastiska ljudegenskaper och lång hållbarhet.
Dessutom är planket byggt av timmer från lokala skogar av trä som binder koldioxid vilket gör det helt miljövänligt.

Bullerskyddet har en gedigen konstruktion med ett uttryck som andas traditionell svensk design.

-Det här är verkligen ett unikt bullerskydd, säger Jimmy Ekman på Skandinaviska Områdesskydd. Vi har tagit fram det tillsammans med Dalatimmer, och det är förstås inspirerat av klassisk hustimmerkonstruktion.

Ett miljösmart bullerskydd

Vid tillverkningen av timmerstockar får man inga industriella rester eller biprodukter som är svårnedbrytbara. D-timmer byggs av timmer från lokala skogar och tillverkas i Sverige vilket minimerar utsläpp fån transporter. Timret fogas samman genom dymling och tätas vid behov med lin mellan stockarna. Extra positivt är att timmer dessutom är en så kallad koldioxidsänka som binder koldioxid i hundratals år.

-Träet i timmerplanket binder lika mycket koldioxid som utsläppen från 100 passerande bilar i timmen, varje dag, året runt i 10 år, säger Jimmy.

Timmer behöver inte behandlas vilket gör det helt återvinningsbart till skillnad från impregnerat virke som ska sorteras som farligt avfall. Planket har en hållbarhet på minst 90 år.

-Timmer är också ett brandsäkert val, berättar Jimmy. Trä brinner ungefär 1 mm i minuten, så i praktiken betyder det att ett sådant här plank står emot brand i en och en halv timme.

Snabbt och smidigt montage

D-timmer består av specialsågade timmerbalkar med 20 cm diameter som staplas ovanpå varandra mellan HEA-stolpar och förankras med träplugg. Montagemetoden är mycket kostnadseffektiv.

-D-timmer går både snabbt och smidigt att montera. Timret lyfts enkelt på plats och det gör att vi kan minimera avspärrningstiden i trafikerade områden.

Montagemetoden gör det också väldigt enkelt att byta ut enstaka sektioner om det skulle behövas, vilket också ger en god totalekonomi. Samtidigt innebär timmerkonstruktionen stora möjligheter för anpassningar i höjd, bredd och utseende. Stolparna kan behållas synliga för en modern design, eller täckas med täckbräda för eller timmerknutar för en riktigt klassisk känsla.

Ökad efterfrågan på miljövänliga områdesskydd

Skandinaviska Områdesskydd monterar flertalet bullerskydd varje år, både för privatpersoner, företag och kommuner. Man ser et tydlig ökning i efterfrågan på bullerskydd, och miljöaspekten blir en allt viktigare faktor i valet mellan olika modeller.

-D-timmer är ett bra val för att det både ger karaktär till offentliga miljöer och byggs på ett hållbart och traditionellt sätt. Sådant här tänker vi redan på när det gäller trädgården hemma, och nu är det dags att visa att vi kan göra samma sak i det offentliga rummet, avslutar Jimmy.
Kontaktinformation

Skandinaviska Områdesskydd AB

Postadress
Kilowatt­vägen 12
13644 Handen
Besöksadress
Kilowatt­vägen 12
13644 Handen
Region
Haninge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556684-1853
Grundat: 2005
Anställda: 31
Välkommen till Skandinaviska Områdesskydd AB

Vi är ett av Sveriges större montageföretag inom områdesskydd. Dessutom erbjuder vi ett stort utbud av produkter med hög kvalitet genom Stängselbutiken, och vi levererar material till hela Sverige.

Vi är specialiserade på dessa produkter:
Stängsel, trästaket, grindar, bullerskydd, staketlarm, byggstängsel, djur / viltstängsel, bommar, grind automation och styrning.

Affärsidé
Vi på Skandinaviska Områdesskydd har lång erfarenhet av områdesskydd. Vi levererar material och monterar i hela Sverige.

Mission
Ett säkert områdesskydd ger mindre oro och bättre nattsömn. Vi vill erbjuda våra kunder vår samlade kunskap och erfarenhet inom områdesskydd för att alla ska få det skydd de behöver, när de behöver det.

Vision
Vi vill vara nummer ett, förstås. Genom tillgänglighet, kvalitet och ett starkt och alltid pågående utvecklingsarbete strävar vi mot att bli en stängselleverantör som såväl privatpersoner som industri kan känna förtroende för.

Utveckling
Vi tror på långvariga och nära samarbeten med våra leverantörer för att kunna garantera kvalitet på våra produkter, men vi utvecklar också egna produkter där vi tycker att det behövs.

Välkommen att kontakta oss för offert!

Kontakter

Jimmy Ekman
VD
08-408 075 31
Christian Karlsson
Inköp
08-500 11 530
Jenny Ekman
Webb & information
08-500 11 530
0708-519 419
Patrik Nyström
Försäljning, support automation
08-408 07 536
070-673 11 16
Björn Karlsson
Försäljningschef
08-408 075 33
08-500 11 530
Robert Jansson
Säljare - Material / Montage
08-408 075 35
073-682 48 12

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när