SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Minimera risker med low speed (lsa)-lösningarna

Hastighetszoner bästa sätten att främja säkerheten
Det konstanta flödet av personal, gaffeltruckar och andra fordon som finns på lager, i fabriker och produktdistributionsområden genererar en mycket hög risk för olyckor. Människor, varor och till och med byggnader kan skadas när transportsystem hanteras felaktigt och med alltför höga hastigheter. Skador och ekonomiska förluster för företaget tenderar att vara allvarliga och därför måste ökad säkerhetskontroll i farozoner vara en prioritet.

Att sätta upp en högsta hastighetsgräns för gaffeltruckar är ett av de bästa sätten att främja säkerheten i dessa anläggningar.

Vad är lösningen för låghastighetsområden?

Låghastighetsområdeslösningen som tillhandahålls av oss är avsedd att möta våra kunders säkerhetsbehov under transport av produkter, vilket säkerställer maximal bekvämlighet och enkel hantering.

LSA-lösningen innebär att hålla gaffeltruckens hastighet inom en gräns beroende på vilket område den befinner sig (Speed Zoning).

I områden där personaltätheten är högst, eller där det finns ett betydande antal fordon, eller där utrymmet för manövrering är minimalt, bör således gaffeltruckar köras med låga hastigheter.

Likaså kan yttre områden som har tillräckligt med utrymme eller som vanligtvis inte är för upptagna ta emot högre hastigheter.

LSA-lösningen fungerar genom en reflekterande panel placerad i taket på de områden som behöver regleras och som skickar en signal till gaffeltrucken som indikerar lämplig hastighetsgräns.

Fordonssensorer tar emot denna information när de är placerade under motsvarande enhet, vilket signalerar förändringen i området och indikerar variationen i hastighet.

Urvalet av de områden som löper störst risk för olyckor är helt anpassningsbart och mångsidigt, vilket möjliggör differentiering av olika områden inom samma byggnad. Detta representerar en förbättring med avseende på de nu föråldrade radarenheterna som fokuserar på att detektera taket på butiken, vilket begränsar gaffeltruckens hastighet i alla interiörer oavsett dess egenskaper.

Varför behöver ditt företag LSA-lösningen?
1. LSA-lösningen ökar nivån av industriell säkerhet för ditt företag genom att förbättra hur dina gaffeltruckar körs.
2. Olyckor orsakade av alltför hög hastighet kommer att minska avsevärt, om inte helt utrotas. Detta kommer att förbättra kvaliteten på de arbetsområden du erbjuder dina anställda, vilket ger dem den säkerhet de behöver.
3. Samtidigt kommer det att hjälpa dig att förhindra stora ekonomiska förluster som vanligtvis orsakas av kostsamma materialbyten och återuppbyggnad av skadad infrastruktur.
4. Genom att förhindra kollisioner kan du också öka livslängden på fordonen.
5. Slutligen kommer du att kunna optimera företagets produktivitet genom att begränsa gaffeltruckarnas hastighet endast i riskområden.

LSA-lösningen är enkel att installera i ditt lager och i motsvarande gaffeltruckar. Den är tillverkad med banbrytande teknologi, med material av högsta kvalitet och mycket hållbara. Dess användning och hantering är av oöverträffad enkelhet så det är inte nödvändigt att förlita sig på specialiserad personal.

Vi erbjuder alltid kunderna den bästa möjliga utrustningen för att säkerställa arbetstagarnas välbefinnande och hållbarheten hos utrustningen som finns i alla industriella miljöer, vilket gör dem tillgänglig för dem den bästa tekniken som finns på marknaden idag.

Apex Import AB
Vitmossevägen 1, Port 14
SE-554 75 JÖNKÖPING
Phone: +46 (0) 36-18 80 85
www.apeximport.se
info@apeximport.se
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-20
Cybersäkerhets förändring de senaste 25 årenSnart är visselblåsning obligatoriskt Ackumulerad data avslöjar viktiga faktorerKONE utrustar nya Haga­stadens tunnelbanestation
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning
2023-01-17
Laserpåsvetsade skruvarTuff och jämn kamp om platsen till EuroSkillsNu lanseras ett nytt regelverkUtsläpp och onödiga kostnaderBakom ratten – om bristen på chaufförer
2023-01-16
Essentra når ny milstolpe Ödesfrågor i fokus på Automässan 2023Golvboxen som tål vatten och 1000 kiloAltech lanserar kopparrörVäxjö Energi bygger nya laddstolpar i hela kommunen