SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Oerlikon Balzers introducerar BALDIA, den nya portföljen med diamantbeläggningar

Oerlikon Balzers, en ledande leverantör av ytbehandlingar, har introducerat sin nya BALDIA-portfölj med diamantbeläggningar.
Diamant har speciella egenskaper:
Den är extremt slitstark på grund av sin oöverträffade hårdhet, erbjuder värmeledningsförmåga och är kemiskt inert, vilket gör den till det bästa valet för bearbetning av kraftigt nötande material.

Diamantbeläggningarna i den nya BALDIA-portföljen förbättrar bearbetningsprestandan och möjliggör tillverkning av komponenter med snävare toleranser så att högsta möjliga precision kan uppnås.

Den nya portföljen med diamantbeläggningar täcker hela spektrumet av krävande maskinbearbetningar och är indelad i två olika grupper substrat. Den första innehåller beläggningar för bearbetning av kraftigt nötande komprimerade och sintrade pulver som grafit för olika formverktyg, samt keramer för dentalprodukter.

För dessa applikationer ger beläggningarna BALDIA COMPACT och BALDIA COMPACT DC bästa möjliga bearbetningsprestanda. Den andra gruppen substrat är fiberförstärkt plast, skiktade material och kraftigt nötande aluminiumlegeringar som används inom flyg- och fordonsindustrin. För den här gruppen är BALDIA NANO och BALDIA COMPOSITE DC rätt val. I båda grupperna står tillägget "DC" för maximal beläggningskvalitet med konstant hög verktygsprestanda och snävast möjliga toleranser för verktygsdiameter och beläggningstjocklek.

Wolfgang Kalss, Head of Cutting Tools på Oerlikon Balzers, säger: ”Förvärvet av D-Coat förra året gav oss möjligheten att skapa synergi genom att samla vår know-how och därmed utveckla de bästa lösningarna.

Resultatet är den nya BALDIA-portföljen, som är skräddarsydd för de specifika behoven på dagens mest krävande marknader. Vår nya BALDIA-portfölj gör det möjligt för våra kunder att bearbeta mycket utmanande specialmaterial på ett ekonomiskt sätt och öka livslängden på sina skärverktyg.”

Oerlikon Balzers driver kompetenscenter för diamantbeläggningar på alla kontinenter där företaget har produktionsanläggningar. Vid de viktigaste centren i Niederkorn (Luxemburg), Erkelenz (Tyskland; tidigare D-Coat), Lake Orion (USA), Busan (Sydkorea) och snart fler länder i Asien finns experter till hands för att bistå kunder med rådgivning kring rätt BALDIA-beläggning.

För mer information om den nya beläggningsportföljen BALDIA, besök:
https://www.oerlikon.com/balzers/baldia/

För mer information, vänligen kontakta:
Petra Ammann
Head of Communications Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
petra.ammann@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers
Kontaktinformation

Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Postadress
Gesäll­vägen 6
14563 Norsborg
Besöksadress
Skallebacka­vägen 33
30241 Halmstad
Region
Botkyrka
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556098-1333
Grundat: 1988
Anställda: 61
Den säkra vägen till högpresterande verktyg och komponenter.

Oerlikon Balzers är en världsledande leverantör av ytbeläggningar som maximerar produktivitet, driftsäkerhet och ekonomisk vinning för alla typer av företag som arbetar med produktionsverktyg och precisionskomponenter.

Vi tillverkar tunna slitageskyddande och friktionsminskande skikt som är hårdare än stål under varumärket BALINIT®. Ytterligare varumärken vi erbjuder våra kunder är Balismooth® och GearPak®. Våra skikt är ISO- och FDA-certifierade.

Största vinsterna med våra BALINIT®-beläggningar har de
kunder fått som jobbar med:
• Maskinkomponenter
• Skärande bearbetning
• Klippning och stansning
• Kall- och varmformning
• Pressgjutning och extrudering
• Plast- och gummiproduktion
• Livsmedels- och läkemedelstillverkning
• Träbearbetning
• Pappers- och cellulosaproduktion
• Olja och Gas
• High End Deco
• Friktionsnedsättande beläggningar för komponenter i industriellt bruk.

Beläggningscenter:

Gesällvägen 6
SE-145 63 NORSBORG
08-681 41 40

Skallebackavägen 33
SE-302 41 HALMSTAD
035-17 46 20

Volvogatan 4B
SE-731 36 KÖPING
076-891 61 78

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2009 – QS 9000

Kontakter

Rikard Zaar
+46 86807582
+46 0706864209
Magnus Andersson
08-681 41 40
Kundservice
010-188 22 82

Filmer

BALDIA - The next generation of diamond coatings

BALDIA - The next generation of diamond coatings
Passion for materials

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när